52 måder du kan folde din lommeklud på

Trin for trin guide til hvordan du kan folde lommeklude på 52 forskellige måder. Prikkerne angiver sværhedsgraden.

Regler for hvordan du folder en lommeklud

Der findes ikke mange regler for, hvordan man skal bære en lommeklud, hvilket også betyder, at foldemåderne ovenfor skal ses som valgfri, kreative muligheder. Opfind derfor endeligt din egen foldemåde, hvis du har lyst. Vi anbefaler dog, at du undlader at bruge same type stof for både dit slips/butterfly og din lommeklud. Det ser for velordnet ud. Eksperimenter i stedet med farver, som arbejder godt sammen. Besøg vores artikel om lommeklude, hvis du gerne vil oparbejde en god forståelse af farveteori.

Hvis du er på udkig efter nogle gode foldemåder for begyndere, så anbefaler vi The Presidential eller The Classic One Point. Hvis du gerne vil være mere casual, men samtidig gerne vil kunne folde lommekluden på få sekunder, så er der The Puff. Vil du gerne udfordres? Så prøv at folde The Rose eller The 4 Angled Peaks.

Da vi startede med at folde lommeklude

Før der var noget, der hed papirlommetørklæder, gjorde mænd brug af små stykker stof, når de skulle tørre sved af panden, pudse næse og fjerne madrester fra hagen. Diskret gemt af vejen i jakkers inderlommer var lommertørklæder længe et foretrukket hygiejneredskab for mænd over hele verden.

Lommekluden til gengæld er et lommetørklæde, som udelukkende bruges med dekorativt formål for øje. Stoffet er typisk tyndere og er ofte farvet og med dekorative mønstre eller lignende. Trenden med at folde og stoppe et lækkert stykke stof (alias lommekluden) ned i ens jakkelomme tog sit afsæt i 1920’erne og gik af mode igen i 1960’erne. Lommekludens popularitet oplevede en genopblomstring i 1990’erne, da skuespillere i populære Tv-shows begyndte at gå med dem igen.

Gå til toppen