Okay
Luk
Læg i kurv
Login

Ups! Tjek om du har indtastet e-mail og password korrekt.

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Hovsa! Du mangler dette felt
Nulstil mit password

Hurra! Vi har sendt dig en e-mail. Du vil snart være i stand til at logge ind!

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.

Lavede julemanden en fejl?

Er det ikke, hvad du ville have? Den forkerte farve?

Vores 365 dages fuld returpolitik gælder også på julegaver.

Vi skal nok lade være med at sige noget til julemanden.

Bestil før 21/12 - 16:00 og modtag før julModtag før jul - Vi tilbyder 1-dags ekspresleveringModtag før jul - Vi tilbyder ekspreslevering
Gratis retur 365 dages fuld returret
Gratis fragt ved køb over 299 kr
i
7199 7272 - (hverdage fra 08.00-16.00)
Alle accessories
Til jakkesættet
Smykker
Tasker & punge
Søgeresultat for ""
Luk
Se alle resultater
Bestil før 21/12 - 16:00 og modtag før julModtag før jul - Vi tilbyder 1-dags ekspresleveringModtag før jul - Vi tilbyder ekspreslevering
Gratis fragt ved køb over 299 kr
i
Trendhim
×
Sprog:
Alle kategorier
Armbånd
Barbering
Butterfly
Bælter
Halskæder
Halstørklæder
Handsker
Hatte
Lommeklude
Manchetknapper
Punge
Reversnåle
Ringe
Seler
Skægpleje
Slips
Slipsenåle
Solbriller
Tasker
Ure
Øreringe
7199 7272
Hverdage fra 08.00-16.00
Søgeresultat for ""
Se alle resultater
194.000 €

Det er prisen på verdens dyreste slips (uden en slipsenål). Når vi nu alligevel har fat i dig… tilmeld dig for at få mere brugbar information som udsalg, tilbud, nyheder om kollektioner og nye artikler.

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Bruger du Messenger?
Tak

We promise to only send the good stuff.

Luk
What would you do with 194,000 €?

Slipsenålen – din ultimative guide

Lær alt, der er at vide, om slipsenåle, slipseklemmer og tilbehør til slips. Fra materialer til, hvordan de bæres korrekt og alt indimellem. Det hele tager kun ti minutter.

En slipsenål, eller slipseklemme, er en pæn og stilfuld måde at sørge for, at dit slips sidder pænt til skjorten. Med den ultimative guide vil du lære, hvordan du bærer slipsetilbehør, som slipsenål/slipseklemme (bruges i flæng i denne artikel), for at maksimere funktionaliteten og det overordnede indtryk af dit outfit.

Hvorfor gå med slipsenål?

Behøver man at gå med slipsenål? Nej, men der findes mange gode grunde til at gøre det.

 • Det er funktionelt. Et tilbehør til dit slips sørger for, at det sidder, som det skal – hele dagen.
 • Det hjælper med at holde dit slips rent. Du slipper for episoderne, hvor du på uheldig vis kommer til at dyppe slipset i kødsovsen samtidigt med, at du er i gang med, på vaskeægte Lady og Vagabonden manér, at imponere en pige.
 • En slipsenål ser forbandet godt ud, og er, som ethvert andet accessory, med til at udtrykke din personlige stil. Hvilken mand kunne ikke tænke sig at ligne én, der lige er trådt ud af siderne på modemagasinet GQ?
 • Du kan bekende kulør med det. Slipsetilbehør kan bære logoer eller emblemer, som fremhæver den organisation, virksomhed, hold, hobby eller noble sag, som du er en del af eller støtter.
 • Det hjælper med at få topdelen af dit slips til at se mere svulstigt ud, hvis det altså er din stil. Ved at skubbe slipsestoffet en smule op, inden du sætter slipsenålen fast, giver du slipset et løst, moderigtigt look. Det får dig til at se godt ud, og du vil føle dig mindre kvalt af slipset.
 • Hvis dine skuldre ikke er sidder lige, så kan slipsenålen hjælpe dit slips til at hænge mere lige.
 • Det er et bekvemt redskab at have ved hånden, hvis du pludselig ud af det blå bliver bedt om at afmontere en bombe, eller binde noget – eller nogen.

Typer af slipsetilbehør

Krokodillenålen og den flade slipsenål, også kaldet slipseklemmer, er de mest almindelige udgaver af dette stilfulde tilbehør. Men, i denne artikel kommer vi også til at afdække skjortenålen og slipsestiften, slipsekæden, slipsestroppen og flipnålen.

Den flade slipsenål

Den flade slipsenål (slipseklemme) er et stykke aflangt, bukket metal. Den glider indover knappekanten på din skjorte og dit slips og sørger for, at det hele sidder, som det skal.

Den er perfekt til mænd, som gerne vil have, at deres slips sidder tættere ind til kroppen, eller til mænd som foretrækker slips i tyndere og mere fine stoffer.

Krokodillenålen

En krokodillenål (slipseklemme) er en smule mere teknisk bygget, da den ligesom en tøjklemme er udstyret med en fjedermekanisme, der holder slipset på plads.

Den er perfekt til mænd, som bærer fyldigere strikke- eller filtslips. En krokodillenål kan godt anvendes på slips i finere stoffer, men der er så en risiko for, at slipset beskadiges eller bliver rynket, hvis grebet er for stramt.

Slipsekæden

En slipsekæde binder dit slips fast til skjorten med en løs kæde. Den fæstnes til skjortekanten med en klemme, eller bindes rundt om en knap bag slipset. En slipsekæde sættes samme sted som en krokodillenål. Bredden på metallet som fæstnes til skjorten skal være cirka 2,5 cm smallere end bredden på slipset, så det forbliver skjult bag slipset.

Perfekt til manden som foretrækker et bevægeligt slips, eller som gerne vil have et retrolook. Kæden skal være lang nok til, at den hænger en smule løst og ikke strammer om slipset. Husk, jo løsere kæden sidder, jo mere bevægelse vil der være i slipset.

Skjortenålen og slipsestiften

Skjortenåle og slipsestifter fungerer på samme måde. De stikkes igennem det midterste på dit slips og igennem skjorten. Et lille spænde på bagsiden låser nålen og fæstner den til din skjorte med en kæde. De kan sættes samme sted på skjorten som slipseklemmer, eller helt op til lige under slipseknuden.

Perfekt til mænd som sætter et moderigtigt look højere end funktionalitet. Hvis du ønsker at placere stiften højere oppe, så skal du vide, at det så holder dit slips knapt så godt på plads. Bær den kun sammen med slips i robust stof eller af en mere løs vævning, da stiften kan efterlade mærker i finere stof, eller sågar rive det i stykker.

Slipsestroppen

Slipsestroppen er en relativt ny opfindelse. Disse stropper i plastik eller stof føres igennem mærket på bagsiden af dit slips og fæstnes til to af dine skjorteknapper. Stroppen holder slipset på plads, men på en komfortabel og ikke alt for stramthængende måde.

Perfekt til manden som gerne vil holde styr på sit slips uden at beskadige det, og som ikke ønsker at føre sig frem med alt for iøjnefaldende slipsetilbehør.

Sådan bærer du en slipsenål

Slipsenåle er elegante og nemme at bruge. Her får du et par anvisninger med tilhørende billeder, som viser, hvordan du bærer en bærer en slipsenål korrekt.

Bredden på en slipsenål

Hovedreglen, når man vælger en slipsenål, er at sikre, at den har en passende længde i forhold til bredden på slipset. Gå efter en med en **længde som cirka svarer til 70-80 % af slipsets bredde. Du kan også vælge kortere modeller – de må bare ikke være længere/bredere.

Højden på en slipsenål

Den højdemæssige placering af en slipsenål skal altid være et sted mellem tredje og fjerde skjorteknap målt fra toppen af skjorten. Placerer du den for højt oppe, så mister den sin funktion. Sættes den for lavt, kommer jakken i vejen for den, og man kan ikke længe nyde dens stilfulde udseende. Som udgangspunkt bør den sidde på højde med din jakkelomme.

Slipsnålens vinkel

Sørg for, at slipsenålen hænger horisontalt. Lige linjer er pæne og nydelige. Der er dem, som siger, at hvis det kniber, så kan man godt sætte en slipsenål i vinkel. Men, spørger du os, så er det i sådanne tilfælde bedre ikke at bruge slipsenål overhovedet.

Husk skjorten

En slipsenål er til af en grund. At holde slipset på plads. Derfor må du ikke nøjes med kun at sætte slipsenålen i slipset. sæt også slipsenålen fast i knappekanten på skjorten, ellers ender slipset med at sidde og blafre i vinden.

Sørg for, at det er glat og pænt

Skub ikke for meget til din slipseholder, når du forsøger at stramme slipset, eller forsøger at få det til at se mere svulstigt ud i toppen. Sørg for, at dit slips sidder glat og pænt, efter du har isat slipseholderen.

Ekstra råd

Ovenfor kan du se nogle af de vigtige regler, man bør kende til. Men, vi giver dig her også et par ekstra råd, som kan være med til at give dig lidt ekstra på stilfronten.

En smule løst

Viser Bordeaux & Blå Lommeklud i Silke, Mørk Himmelblå Reversnål & Blå/BordeauxTernet Slips

Er slipset, mellem slipsenålen og slipseknuden, lidt mere løst i det, så tilføjer det mobilitet og dybde til til dit look.

Når du er ved at sætte slipseholderen i, så træk en smule op i dit slips, inden du fæstner slipsenålen til skjorte og slips. Den ekstra løshed føjer dybde til dit look og giver dig en friere bevægelighed i løbet af dagen.

Match metal

Prøv at matche metallet i din slipseholder med metallet på dine manchetknapper eller bæltespænde.. På den måde føjer du et raffineret og sammenhængende udtryk til dit outfit. Læs mere om farveteori her, så du kan lære mere om, hvordan du bedst gør brug af farver i dine outfits.

Hav det sjovt

Viser Kort Rød Slipsenål til Smalle Slips, Klassisk Gråsort Lommeklud & Sort/Hvid Dahlia Reversnål

Vær ikke bange for at bruge farverigt slipsetilbehør.

Brug slipseholderen til at føje lidt sjov til dit look. Ved at gøre brug af et strejf farve eller en smule bling kan du løsne op for et ellers formelt outfit. Og, så kan det jo være en god måde at starte en samtale på.

Ingen vest, tak

Viser Guldtonet og hvidt Time Keeper Lommeur, Slipsenål med Guldanker, Reversnål med Gul And & Brunt & Lysebrunt Enkeltbundet Roy Armbånd

Vi har prøvet at eksperimentere med det. Og, efter vores mening, så dur det ikke at bære slipsenål sammen med en vest.

Bær ikke slipsenål sammen med en vest. Vesten holder i forvejen dit slips på plads, så en slipsenål er overflødig – lidt ligesom at gå med både livrem og seler. Vi har eksperimenteret med det, og selv om en nylig trend var at bære begge sammen, så er vi stadig af samme mening. Det dur ikke.

Vær dig selv

Viser Sølv Moustache Slipsenål

Vær dig selv og tag den slipsenål på, du har det bedst med.

Vælg noget, der matcher din personlige stil. En slipsenål med dødningehoved med øjne af rhinsten virker, hvis du selv synes det vil se godt ud. Hvis du lige er begyndt på at bruge slipsenåle, så er en slipsenål i sølv altid et godt valg, eftersom sølv falder udenfor farvehjulet, og derfor går godt sammen med næsten alt.

Anledningen

Viser Kort Oval Slipsenål i 925s-Sølv, Sort Bælte med Robust Spænde, Sort Ternet Lommeklud & Sort Slips med Tern

Brug enhver tænkelig anledning som undskyldning for at gå med slipsenål! På nær en begravelse. Det ville være upassende.

Vælg slipsenål så den passer til anledningen. At bære slipsenål til en begravelse eller en jobsamtale hører sig for eksempel ikke til – det vil være for ekstravagant. Men til et bryllup eller på kasino i Monte Carlo? Jo, hvorfor ikke?

Vær forsigtig med striber

Undgå at bære en stribet slipsenål sammen med en stribet skjorte eller slips. Mønstrede slipsenåle er forbeholdt ensfarvede skjorter og slips.

Slipsenåle – materialer

Det meste tilbehør til slips er lavet i metal. De mere udsøgte af slagsen er udsmykket med materialer som; træ, stof, smykkesten, perler, emalje, plastik, rav og glas. At vælge det rette slipsenålsmateriale til dine behov er altafgørende, da dets form, funktion og holdbarhed spiller en rolle i forhold til slitagen.

Slipsenåle i legerede materialer

Legeringer er en blanding af to eller flere elementer. Det gør dem til stærke, formbare materialer, som er velegnede til smykkefremstilling. De er ofte belagt med guld, sølv eller platin, hvilket gør dem til attraktive valg, når det gælder slipsetilbehør.

 • Fordel: meget billigt
 • Fordel: Stærkt metal
 • Fordel: kan blive belagt med andet metal
 • Fordel: ridsefast
 • Ulempe: pleje af hver legering afhænger af basismaterialet
 • Ulempe: kan indeholde nikkel, som kan være allergifremkaldende

Slipsenåle i messing

Messing er en legering af kobber og zink, som har en karakteristisk, gylden nuance. Messing benyttes ofte i smykkefremstilling, da det, i modsætning til sølv, ikke får misfarvninger. Og så er det billigere at bruge end guld. Med den rette pleje kan slipsenåle i messing holde i lang tid, og er et attraktivt alternativ til slipsenåle i andre metaller.

 • Fordel: lighed i udseende med guld
 • Fordel: billigere end guld
 • Fordel: misfarves ikke så let som sølv
 • Fordel: nemt at rengøre
 • Ulempe: Hvis det ikke behandles ordentligt, kan det over tid udvikle misfarvninger
 • Ulempe: Der kan ikke graveres i ubelagt messing

Slipsenåle i rustfrit stål

Rustfrit stål er ubetinget et af de stærkeste og mest holdbare metaller, man kan lave slipsenåle af. En slipsenål i rustfrit stål kan du godt regne med holder livet ud, uden at den får ridser eller går i stykker. Rustfrit stål fås i en lang række finish; guldtonet, rødguldstonet og sort, og kan matches med alle dine look.

 • Fordel: superholdbart metal
 • Fordel: fås i en lang række attraktive finish
 • Fordel: ridsefast
 • Fordel: misfarves ikke
 • Fordel: kan graveres i
 • Ulempe: fingeraftryk og pletter ses tydeligt
 • Ulempe: kan indeholde nikkel, som er allergifremkaldende

Slipsenåle i sterlingsølv

Sterlingsølv består af sølv, der er iblandet andre metaller for at øge dets hårdhed og holdbarhed. Det misfarves let, men er til gengæld nemt at rengøre. Sterlingsølv indeholder ikke nikkel. Det er derfor et godt valg til fremstilling af hypoallergene smykker.

 • Fordel: kan graveres i
 • Fordel: nikkelfrit
 • Fordel: nemt at rengøre
 • Fordel: æstetisk smukt
 • Ulempe: får nemt ridser
 • Ulempe: misfarves nemt
 • Ulempe: metallet er af den blødere slags

Slipsenåle i titanium

Titanium er et letvægtsmetal, som er tre gange stærkere end stål. På grund af dets utrolige holdbarhed, er det perfekt til smykkefremstilling. Titanium er billigere end de fleste andre metaller, og så er det et hypoallergent materiale.

 • Fordel: kan graveres i
 • Fordel: letvægtsmetal
 • Fordel: 100 % hypoallergent
 • Fordel: ridsefast og modstandsdygtig overfor buledannelse
 • Fordel: nem at rengøre
 • Ulempe: har ikke samme værdi som guld eller sølv
 • Ulempe: kan ikke loddes, hvilket begrænser designmulighederne

Slipsenåle i tungsten

Tungsten er et andet attraktivt og ekstremt hårdt metal, som er vidunderligt at bruge til smykkefremstilling. Dets glansfulde finish er modstandsdygtig over for slid og misfarves ikke nemt. Det er billigt og hypoallergent, hvilket gør det til et fremragende materiale at fremstille slipsenåle i.

 • Fordel: særdeles ridsefast og bliver ikke nemt misfarvet
 • Fordel: dens glansfulde kvalitet bibeholdes
 • Fordel: kan graveres i
 • Ulempe: høj vægt
 • Ulempe: trendy materiale som kan risikere at gå af mode

Din smalltalk version af slipsenålens historie

Slipsetilbehør dukkede op i midten af det 19-århundrede. Originalt blev slips fremstillet i luksuriøse materialer, som silke og blondestof, som var lette og nemt blev blæst ud af retning.
Derfor så slipsestiften dagens lys. Den blev brugt til at fæstne slips og lignende med, og den løste jobbet uden problemer. Men, i 1926, da slipsedesigns begyndte at få et diagonalt snit for at minimere krøller og undgå, at stoffet løfter sig, dukkede den flade slipsenål og krokodillenålen op. De to blev hurtigt det foretrukne valg, og det var nu ikke længere nødvendigt at stikke hul på - og ødelægge stoffet på sit slips for at få det til at sidde ordentligt!

Efter 2. Verdenskrig, da virksomhedsbranding var i en rivende udvikling, blev slipsenåle det perfekte medium, hvorpå du kunne promovere eller vise dit tilhørsforhold til et firma eller en klub. Som årene gik og som ”flower power” blev et hit, tog stilen en mere casual drejning og slipsenåle og andet slipsetilbehør gik af mode.
Heldigvis, for vor tids velklædte mænd, så er herremoden ved at genopdage sine klassiske rødder, og tilbehør til slips spiller nu igen, rundt om i hele verden, en fremtrædende rolle på slipset.

Inspiration

Søger du inspiration? Så se vores seneste brug af slipsenåle i vores ugentlige look.

Et sidste ord

Selvom vi nu har fået slået fast, hvad man må og ikke må, hvad slipsenåle angår, så ved vi, at hver generation har sine rebeller, som vender op og ned på det hele, og gør som de har lyst. Så, ligesom med alt andet mode, brug din egen dømmekraft og bær slipsetilbehør på en måde, så det fremhæver din egen personlige stil.

Spørgsmål og svar

Hvordan bærer jeg en slipsenål?

Slipsenålen bør sidde mellem tredje og fjerde skjorteknap målt fra toppen af din skjorte. Sæt den henover slipset og knappekanten på skjorten. Slipsenålen skal cirka sidde ud for din jakkelomme.

Kan jeg bære slipsenål til en begravelse??

Som standardrege bør du, af respekt for den alvorlige anledning, undlade at bære slipsenål til en begravelse.

Kan jeg bære slipsenål til et bryllup?

Selvfølgelig kan du det! Et bryllup er en festlig anledning, hvor du som en selvfølge bør bære dit yndlingsarvestykke og forsøge at stjæle alt opmærksomhed fra bruden. Jeg joker bare. Gør det med stil.

Kan jeg bære slipsenål sammen med en smoking?

I betragtning af at smokinger bæres sammen med en butterfly, så kan du selvfølgelig ikke bære slipsenål sammen med en smoking.

Hvad er en sikkerhedskæde?

En sikkerhedskæde fæstner dit slipsetilbehør til din skjorteknap. Det forhindrer, at du taber slipsenålen midt under den vilde svingom til firmafesten.

Hvilken pleje skal mine slipsenåle have?

Afhængigt af materialet så bør de fleste slipsenåle rengøres på samme måde som alle andre smykker. Undgå at gøre dem våde og puds dem med en blød klud. Opbevar dem i en separat pose eller slipsenålsæske for at undgå, at de bliver ridsede eller udsat for luft.

Hvordan skal jeg opbevare/transportere mine slipsenåle, når de ikke er i brug?

Du kan købe en praktisk slipsenålsæske til rejsebrug. Du kan opbevare dem separat i æsken og derved undgå, at de får ridser.

På hvilken side af skjorten skal jeg sætte min slipsenål?

Du fæstner din slipsenål til knappekanten på din skjorte, så der er egentlig kun en side, den kan sidde i.

Kan jeg bære en slipsenål sammen med en sportsjakke, eller cardigan og jeans?

Du kan helt sikkert godt bære en slipsenål sammen med en sportsjakke, eller cardigan og jeans. Det er også her, at du virkelig har mulighed for at bære mere sjove slipsenåle, som dødningehovednålen vi omtalte længere oppe.

Er det tarveligt at have den samme slipsenål på hver dag?

Overhovedet ikke, så længe det er en diskret og neutral en af slagsen. Men, mon ikke du snart har flere at vælge imellem, når du inden længe udvikler en passion for at bære slipsenåle, og derfor lader din kollektion vokse sig stor?

Skal jeg bære button down skjorte sammen med min slipsenål?

I betragtning af at formålet med en slipsenål er at få dit slips til at sidde ordentligt, ved at sætte det fast til din skjorte, så er svaret temmelig klart.

Kan jeg bære slipsenål og skjortenål på samme tid?

Slipsenål, manchetknapper og en lommeklud sammen? Jo da. Men, en slipsenål og en skjortenål har samme funktion, så at bære dem på samme tid ville være formålsløst. På den anden side så kunne det være, at du startede en ny trend ved at gøre det. Så…gør, som du har lyst.

Kan jeg bære slipsenål sammen med et tyndt slips?

Selvfølgelig kan du det! Så længe slipsenålen ikke er længere end bredden på dit slips.

Kan jeg bære en slipsenål, så den sidder i en vinkel?

Hvis du ikke har andre muligheder, så kan du bære en for lang slipsenål i en vinkel for at skjule resten af nålen bag slipset. Men gør det kun som allersidste udvej. En bedre løsning ville være helt at undlade slipsenålen

Betalingsmuligheder

Vi tager imod stort set alle kort. Har du spørgsmål angående betaling, så tag fat i os.

Kontakt os

7199 7272
Vi er til rådighed alle hverdage fra kl. 08 - 16

Inspiration og fordele

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Kan til enhver tid afmeldes

Aww yeah!

Velkommen indenfor i varmen!

Forvent den første mail fra os indenfor et par dage.

© 2009-2018 | Trendhim.dk | Tlf.: 7199 7272 - info@trendhim.dk | Vilkår og betingelser | CSR | Presse