Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 09.00-16.00)
Tilmeld dig Trendhim Tribe

Tilmeld dig Trendhim Tribe for eksklusive tilbud, stilinspiration og meget mere!

Ved at indtaste din email accepterer du vores Privatlivspolitik og siger ja tak til at modtage tilbud og nyheder om vores produkter via email. Du kan til enhver tid afmelde dig og forlade Trendhim Tribe.
  1. Kundeservice
  2. Returnering
  3. Hjælp! Mit automatiske mekaniske ur går ikke præcist!

Hjælp! Mit automatiske mekaniske ur går ikke præcist!

Mekanisk er verdens ældste type urværk, men nogle kloge hoveder fandt ud af, hvordan de kunne laves automatiske. Så nu har vi det bedste fra begge verdener – historien og charmen ved et mekanisk ur og den moderne komfort ved ikke at skulle trække det op flere gange om dagen.

Men fordi det er drevet af bevægelse, kan urets nøjagtighed påvirkes af dets omgivelser.

En god tommelfingerregel for at sikre nøjagtighed er at trække det helt op hver dag på samme tid – også når du ikke har det på – for at holde bevægelsen kørende.
Urets nøjagtighed kan stadig blive påvirket af temperatur, magnetisme, stød eller orientering

Temperatur
Hvis dit ur udsættes for høje temperaturer, kan det gå langsommere end normalt, da varmen kan påvirke spændingen af fjedrene, der driver urværket. Hvis det udsættes for lave eller frost temperaturer, kan det gå hurtigere. Dit ur burde gå præcist, hvis det opbevares mellem 5-35°C.
Hvis du udsætter dit ur for varierende temperaturer i løbet af dagen (f.eks. går du en tur en vintermorgen og derefter går ind igen), kan urværket gå hurtigt, mens du er udenfor, men det bør gå tilbage til normal, når du er inde igen. Nogle oplever, at vintertemperaturer påvirker uret med +/-5 sekunder pr. dag, mens sommervarme giver max +/-10 sekunder pr. dag.

Magnetisme
Magnetisme er overalt. Selvom det ikke udgør nogen reel trussel for dig, kan det påvirke det finjusterede mekaniske urværk inde i dit ur. Magnetisme kan destabilisere oscillationen af kraft mellem hovedfjederen og spiralfjederen, hvilket får uret til at vinde eller tabe tid.
Hvis du holder dit ur mere end 5 cm væk fra magnetiske produkter som telefoner, computere, AC-adaptere osv., bør det forhindre, at urværket bliver påvirket.
Hvis du har mistanke om, at dit ur kan være magnetiseret, kan du tage det med til en urmager til afmagnetisering.

Stød
Selvfølgelig. Man tager ikke sit ur af for at lege titte-bøh, men at tabe det eller støde det ind i hårde ting kan ødelægge en aksel. Det kan også påvirke fjedrene lidt, sætte kræfterne ud af balance, så det går lidt for hurtigt eller for langsomt.
Den bedste måde at undgå det på: Tag uret af, før du går Hulk-amok i fitnesscenteret.

Placering
Hvis du tror på tyngdekraften, bør du måske overveje, hvordan du opbevarer dit ur. Hvis du f.eks. opbevarer det på siden, kan urets nøjagtighed blive påvirket. Trækker du uret helt op hver morgen, bør det kompensere for tyngdekraften fra natten før. Hvis du ikke skal have dit ur på i et par dage, så læg det fladt på ryggen. Endnu bedre, opbevar det i æsken, det kom i, eller en fin urkasse (som vi tilfældigvis også sælger).
Hvis dit automatiske mekaniske ur går for hurtigt eller for langsomt, kan det blot være fordi, at spiralfjederens spænding skal justeres. Dette kan din lokale urmager hurtigt hjælpe med at løse. Hvis det ikke virker, kan de hjælpe med at lokalisere problemet yderligere.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os enten via mail, telefon eller bruge vores kontaktformular.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Send os en e-mail
Vi er til rådighed alle hverdage fra kl. 09 - 16
8987 8560