Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os
Tilmeld dig Trendhim Tribe

Tilmeld dig Trendhim Tribe for eksklusive tilbud, stilinspiration og meget mere!

Ved at indtaste din email accepterer du vores Privatlivspolitik og siger ja tak til at modtage tilbud og nyheder om vores produkter via email. Du kan til enhver tid afmelde dig og forlade Trendhim Tribe.

FEDORA HATTE TIL MÆND

Fedora hatte er det perfekte eksempel på en klassisk hat til gentlemen og blev først for alvor populære i 1920'erne. I dag udgør de en fundamental del af enhver gentlemans garderobe. Brug rullemenuen til at finde den kombination af materiale og farve, du er ude efter.

16 produkter
16 produkter

FORSKELLIGE VARIANTER AF FEDORA HATTE TIL MÆND

Hvad har Indiana Jones og Frank Sinatra til fælles? De forstod begge to, hvor godt en fedora kan se ud. En fedora er en blød filthat med en højde på ca. 11 cm, en dyb krone og en blød skygge med en bredde på 6.4 cm. Formen går igen i andre hatte såsom Panama og trilby.

Der findes flere forskellige fedora variationer:

Skygge – Skyggen på en fedora kan vinkles ned, op eller op bagpå og ned foran. Den kan desuden være lavet i forskellige bredder, placeringer og materialer med rå, syede, trimmede eller pyntede kanter.

Krone – Toppen af hatten hedder kronen og findes i forskellige former. Den mest udbredte er en dråbeformet krone. Diamant- og midterfordybninger er også populære.

Puld – Placeringen og skarpheden af fordybningerne varierer fra stil til stil.

Materiale & Farve – De fleste fedora hatte til mænd er lavet af uldfilt. Filt er fremstillet af sammenpressede, matterede fibre. Fedora hatte findes i en række forskellige farver, men de mest populære er sort, grå, mørkebrun og kaki.

Bånd – Fedora hatte er kendetegnet ved at have et stofbånd over skyggen. Nogle er desuden pyntet med en fjer.

HVORDAN BLEV FEDORAEN TIL?

Det er lidt af et mysterie, hvordan fedoraen rent faktisk blev til. Mange påstår, at hatten stammer fra skuespillet ‘Fédora’ af den franske forfatter Victorien Sardou. En af hovedpersonerne, prinsesse Fédora Romanoff, bar en hat, der minder om det, vi i dag kalder en fedora. Uanset om det er sandt eller ej, er det en god historie.

Prins Edward af Storbritannien begyndte at gå med fedora i 1920'erne, og kort efter erstattede den bowlerhatten, sixpencen og tophatten. Den steg i popularitet med gangstere og forbuddet mod alkohol i USA i 20'erne, og igen med Hollywood-stjerner i 40'erne og 50'erne. Selv om den ikke er lige så mainstream, som den engang var, så er fedoraen stadig noget man ser blandt de velklædte, hipsterne og den moderne mand.

HVORDAN VÆLGER MAN EN FEDORA TIL MÆND?

Når du skal vælge en hat, så husk at skyggen bør være proportional med dine skuldre. Smalle skygger til slanke kropsbygninger. Bredde skygger til bredde skuldre.

SÅDAN FINDER DU DEN RIGTIGE STØRRELSE

Sæt et målebånd omkring dit hoved der, hvor hattens indre bånd kommer til at sidde.

Før enderne sammen på din pande.

Sørg for at målebåndet ikke er for stramt.

Aflæs omkredsen på målebåndet og vælg din størrelse.

Forskellige hatte sidder forskelligt på dit hoved. Det kan også være, at du foretrækker, at hatten sidder med en bestemt hældning. Mål så målebåndet ligger der, hvor hattens indre bånd kommer til at sidde. Hatte sidder typisk bedst ca. 1 cm over ørerne. Hvis dit hoved har en omkreds i den lavere ende, så kan et par hatteindlæg hjælpe.

HVOR KAN JEG KØBE EN FEDORA HAT TIL MÆND?

Hvis det er den klassiske "Cavanagh Edge" du er ude efter, så bliver det ikke nemt - ingen bruger den håndfiltede kantteknik nu til dag. Ellers har Fawler en del forskellige fra bomuld til uld og endda fedora-inspirerede Panama hatte flettet af ecuadorianske toquillastrå. Vi er sikre på, at Frank og Indiana ville godkende vores udvalg.

Se alle hatte