Solbriller | Køb 2 og spar 20%

Solbriller | Køb 2 og spar 20%

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

8 TING ALLE BØR VIDE OM HALSTØRKLÆDER

Vi har lavet en komplet vejledning for at svare på de mest almindelige bekymringer, folk har omkring halstørklæder, med alt fra at vælge den rigtige farve og længde til det bedste stof og hvordan, man binder det.

Halstørklædet.

En af de ting, mange vil mene er nødvendig for at nå helskindet gennem vinteren. Det kan også være en angstfremkaldende gave fra en ven eller et nervøst køb, man foretog i et forsøg på at være med på moden. Når det er sagt, så kan det være en positiv ting, hvis man lærer de bedste måder at bære et halstørklæde… og vi kan alle få gavn af noget positivt.

1 8 ting alle bør vide om halstørklæder1.1 1. hvordan vælger man den rigtige længde?1.2 2. hvordan vælger man det bedste stof?1.3 3. hvordan undgår man at ens halstørklæde danner fnug?1.4 4. hvordan vælger man den rigtige farve?1.5 5. hvordan vælger man det rigtige halstørklæde til lejligheden?1.6 6. hvordan binder man et halstørklæde?1.7 7. hvordan rengør man et halstørklæde?1.8 8. hvordan ved man om et halstørklæde er nødvendigt?1.9 I spurgte – vi svarede1.10 Vores foretrukne halstørklæder til vinteren1.11 Tubehalstørklæder til mænd

1. Hvordan vælger man den rigtige længde?

De fleste halstørklæder er rektangulære og længden måles fra den ene ende til den anden.

Hvis du kender forskellen på korte, mellemlange og lange halstørklæder, behøver du heldigvis ikke at tage et målebånd med i butikken. Kan du forestille dig det? Det ville selvfølgelig se sjovt ud.

Kort Halstørklæde – 140 cm

 • Godt til formelle looks eller business
 • Hænger (bundet eller ej) i den perfekte længde til et jakkesæt

Mellemlangt Halstørklæde – 175 cm

 • Alsidigt og en fremragende tilføjelse til de fleste looks
 • Ideel længde til at binde eller hele vejen rundt om halsen

Langt Halstørklæde – 208 cm

 • Bliver ofte kaldt 'oversized'
 • Kan nå flere gange rundt om din hals for ekstra varme (ligesom et Lenny Kravitz meme)
 • Det er muligt at binde et langt halstørklæde og det kan få enhver fyrs stil til at virke mere ubekymret

Bredden på halstørklæder er typisk 30–40 cm.

Bredt nok til at holde din hals varm uden at dække dit ansigt. Hvis det bliver bredere, ender du med at se ud som om, du skal til at røve en kiosk.

Vidste du...?

Hvad længden er på et ‘one size fits all’ halstørklæde? Halstørklæder, der er ‘one size fits all’, er typisk et sted mellem korte og mellemlange.

Hvordan tjekker man længden? Hold halstørklædet i hver ende og stræk dine arme ud til siderne. Hvis det er længere end dét, så er det højst sandsynligt langt nok til at se godt ud rundt om din hals. Men du kan selvfølgelig også bare prøve halstørklædet og se dig i spejlet. Problem solved.

Den eneste undtagelse er tubehalstørklæder. De er designet som en cirkel og skal hverken bindes eller føres flere gange rundt om din hals.

Vores Anbefaling

I sidste ende kan du ikke gå helt galt i byen, når det gælder længden på dit halstørklæde.

Vores favorit er et mellemlangt halstørklæde, fordi det både giver flere muligheder og er varmere.

2. Hvordan vælger man det bedste stof?

At vælge det rigtige stof er lige så vigtigt som den måde, du binder det på. Stoffet bestemmer teksturen, vægten og vigtigst af alt: Hvor godt det passer til vejret.

Hvordan ved du, hvilket stof dit halstørklæde er lavet af? Tjek etiketten.

Uld – Kashmir og Merino

Hvis varme og slidstyrke er vigtige faktorer, så er det typiske svar altid uld. Det er også åndbart, hvilket betyder at det både er meget vandafvisende og frigiver fugt.

Vidste du at...?

Uld kan holde 30% af dens vægt i vand uden at føles fugtig. Det er især vigtigt, hvis du bor i et koldt og vådt klima (som Danmark) eller når du bliver nødt til at løbe for at nå toget og begynder at svede.

Ulempen ved uld er, at nogle slags kan klø. Hvis dit halstørklæde i uld begynder at klø, skal der bare en håndvask til, hvor du tilføjer en teske eller to med destilleret hvid eddike i skyllevandet.

Kashmiruld (fra kashmirgeden) er sindssygt blød, men koster også kassen, fordi hver ged kun producerer nok uld til ét halstørklæde hvert år.

Merinould har den bedste balance mellem varme og blødhed. Fårene fra New Zealand producerer en slags uld, der holder dem varme, selv når temperaturerne falder til -10°C. Dét må siges at være beskyttelse mod barsk vejr.

Du har måske hørt halstørklæder i uld beskrevet som fyldige. Der er her tale om teksturen og ikke stoffet. Et fyldigt halstørklæde er ret stort eller tykt og passer typisk bedst til et casual look.

Silke

Halstørklæder i silke er mest til pynt og hjælper ikke meget med at holde varmen. Det er den slags, man tager på, når man skal til en formel begivenhed eller er fan af Cary Grants stil.

De fleste kravatter er lavet af silke.

Akryl

Akryl er menneskeskabt og er typisk ikke helt så blødt eller åndbart som naturlige alternativer. Det har dog den fordel, at dem med følsom hud eller uldallergi kan bruge det.

Polyester

Forestiller du dig en Hawaii-skjorte fra 80'erne?

Polyester forbindes godt nok tit med hula-stilen, men det er faktisk et yderst funktionelt stof, der blandt andet er vandafvisende, strygefri, yderst holdbart og holder farven.

Mange halstørklæder nu til dags er lavet af en polyesterblanding, der beholder fordelene ved de naturlige fibre (som uld eller bomuld) og øger deres holdbarhed og levetid ved at tilføje de bedste af polyesters egenskaber.

Bomuld

Bomuld er, ligesom de fleste andre naturlige fibre, åndbar. Det betyder, at du ikke får den følelse af sved rundt om halsen, der minder om at være i et drivhus.

Den er desuden en klassiker, slidstærk og nem at holde ren.

Jersey er en type bomuld, der bliver brugt til halstørklæder i varmere klimaer. Letvægts og præcis som at have en t-shirt på, der er lavet specifikt til din hals.

Fleece

Har du nogensinde prøvet et halstørklæde lavet af fleece?

Først synes du måske, at det er er virkelig varmt og blødt... og så begynder sveden ellers at dryppe ned ad nakken på dig.

Det meste fleece brugt i dag er menneskeskabt og du vil opleve, at det er varmt og vandafvisende, men ikke åndbart. Når prisen ikke er bedre, er der virkelig ikke nogen grund til at vælge et halstørklæde af fleece.

Vores Anbefaling

I sidste ende skal et halstørklæde føles godt, holde dig varm og passe til din stil.

Vi foreslår at du prøver halstørklædet først. Hvis det ikke er muligt, så vælg merinould eller et blandingsmateriale, som indeholder merinould.

3. HVORDAN UNDGÅR MAN AT ENS HALSTØRKLÆDE DANNER FNUG?

Forestil dig, at du har det perfekte halstørklæde. Dit look er præcis, som du ønsker det, og du føler dig super selvsikker. Du går ind i et rum, tager din jakke og dit halstørklæde af og... dit skæg er fuld af fnug.

Men det bliver værre, for fnug er ikke tilfreds med kun at sidde i dit skæg. Der er en lige så god chance for, at du finder dem på din sweater, i dit hår og rundt omkring dig som om du fælder.

Der er en løsning til det problem, der ikke inkluderer, at du tager halstørklædet på igen og rundt om dit skæg for at skjule fnuggen - for efter 5 minutter at svede som et svin.

En mindre dramatisk løsning er nemlig først at finde ud af, hvad halstørklædet er lavet af – vi sagde jo, at det ville være brugbart at vide – og så tage den derfra.

Sådan stopper du uld fra at danne fnug

Fnugdannelse er ret normalt med halstørklæder i uld.

Løsningen er så simpel som at smide halstørklædet i fryseren og lade kulden 'låse' de korte fibre på plads.

 1. Fold omhyggeligt halstørklædet
 2. Placér det i en plastikpose, der kan forsegles
 3. Smid det i fryseren natten over
 4. Tag halstørklædet op af posen
 5. Gå udenfor og gå den kolde vinter i møde uden af fælde

Sådan stopper du bomuld fra at danne fnug

Det kan løses ved bare at vaske halstørklædet.

 1. Håndvask dit halstørklæde
 2. Tilføj en teske destilleret eddike til skyllevandet
 3. Lad det tørre fladt

Sådan stopper du et syntetisk halstørklæde fra at danne fnug

De fleste af den her type halstørklæde er designet til ikke at danne fnug. Så... det er lidt et franken-halstørklæde, du har fat i.

Vask det eller giv op og gør fnug til den nye skægmode.

Hvordan fjerner jeg fnug fra et halstørklæde?

 • Fjern fnuggen med en lille saks eller et barberblad.
 • Vær forsigtig, så du ikke skader resten af halstørklædet ved at klippe for tæt på overfladen.
 • Du kan også bruge en sweater-kam eller en elektrisk fnugfjerner.
 • Brug tiden, der skal til for at tage sig godt af dit halstørklæde, og så tager det sig også af dig.

4. Hvordan vælger man den rigtige farve?

På trods af hvad, du måske er blevet fortalt (eller frygter), så er der altså ikke nogen faste regler for, hvilken farve et halstørklæde skal have. Det gælder også for vinterhalstørklæder.

Når det er sagt, så betyder det ikke, at du skal tage et rød- og hvidstribet halstørklæde på næste gang, du skal til noget formelt.... med mindre du vil have folk til at tro, at de har fundet Holger.

Selv om der ikke er nogen faste regler, så kan det hjælpe at fokusere på hudfarve og hvad du har på, når du skal finde den rigtige farve.

Den nemmeste måde at fastslå sin hudfarve

Det behøver ikke at være at lang proces, når du skal fastslå din hudfarve. Det kan faktisk hjælpe dig med alle aspekter af dit look.

For at fastslå din hudfarve:

 • Rul ærmerne op og se på dine blodårer.
 • Blå blodårer betyder kølig hudfarve.
 • Grønne blodårer betyder varm hudfarve.
 • Ring til din læge, hvis dine blodårer er en hvilken som helst anden farve såsom neon orange eller sort.

Bedste farver til varme hudfarver:

 • Dybere farver med gyldne toner
 • Guld
 • Honning-guld
 • Orange-rød
 • Rust
 • Oliven
 • Turkis
 • Dybe grønne nuancer

Bedste farver til kølige hudfarver:

 • Lysere farver med blå/grå toner:
 • Blå (lys og marineblå)
 • Ædelstensfarver
 • Lilla (lys og dyb)
 • Grå

Hvad er halstørklæder i en neutral farve?

At kende din hudfarve vil hjælpe dig med at vælge et halstørklæde baseret på din hudfarve, men hvad sker der, hvis du vil prøve noget mindre iøjnefaldende end honning-guld? Det er her, de neutrale farver er vigtige.

Lad os først og fremmest nævne, at neutral ikke er det samme som kedelig. Det behøver heller ikke at være sort - grå og beige er også neutrale farver.

Hvad har du på?

Der er en tid og et sted til et 'se-på-mig' neon halstørklæde med dyretryk. Vi er ikke helt sikre på hvor eller hvornår, men vi vil ikke udelukke det. Vi er sikre på, at det ikke er nødvendigt at matche dit halstørklæde til dit outfit.

Du behøver ikke at matche en sort jakke med et sort halstørklæde. Grå er faktisk langt mere alsidig og du undgår at se ud som om, du går alt for meget op i at matche dit tøj. Prøv et beige halstørklæde, hvis du har mange ting på i tan eller brun.

Et farverigt halstørklæde kan også gå sammen med et mere neutralt outfit. Prøv et ternet halstørklæde sammen med en sort sweater og mørke bukser. Mønstret får det til at virke langt mere tiltænkt.

Vores Anbefaling

Neutrale farver er super alsidige.

Husk på at et halstørklæde er en accessory – en meget funktionelt accessory, men stadig en accessory. At bruge det som den vigtigste del af dit look og stil er måske ikke en god ide, fordi vi typisk tager halstørklæder af, når vi er indenfor.

5. Hvordan vælger man det rigtige halstørklæde til lejligheden?

Vinter er en alletiders årstid at klæde sig pænt på som mand og halstørklædet er en vigtig del af at se bedst muligt ud. Er du på vej til kontoret eller en blind date på en bar?

Husk på, at et halstørklæde kan gøre langt mere end bare at holde dig varm. Det kan også vise, at du har stil... og stil har aldrig skadet på en blind date. Funktionel og moderne – to af de ord, vi holder mest af.

Vi har sammensat vores anbefalinger for, hvordan du vælger det rigtige halstørklæde til hver lejlighed, nedenfor. Det er tid til at blande din viden om materialer og farver.

At træffe det rigtige valg får dig til at se mere stilet ud, holder dig varm og fører måske til endnu en date.

Weekend

Vi ved, at en afslappet weekend ikke rent faktisk behøver at finde sted inden for hele dagen, mens man ser Game of Thrones. Uanset hvor du er, så får en mand med stil og karakter brug for at træde uden for døren og fortjener at se bedst muligt ud.

Vi foreslår at du matcher dine bedste jeans og læderjakke med et gråt eller marineblåt, mellemlangt halstørklæde i merinould. For ekstra komfort og mindre risiko for fnug kan du vælge en uld- og polyesterblanding.

Du kan vælge et mere fyldigt halstørklæde i det her tilfælde, hvis du foretrækker et look, der både ser casual og gennemtænkt ud.

 • Længde: Mellemlangt til Langt
 • Farve: Grå eller Marineblå
 • Stof: Uld-/Polyesterblanding
 • Knude: Den Afslappede eller Den Nemme

Arbejde

Ja, det er muligt at have både et halstørklæde og et slips på - på samme tid. Fastslå hvilken type jakke, du vil have på, og match eller komplementer med det rigtige stof – altså uld med uld, bomuld med bomuld, osv.

Med hensyn til teksturen så er kashmir- eller merinould, som ikke er alt for fyldig, bedst. Match halstørklædet med dit jakkesæt og bliv i det neutrale.

Du kan ikke gå galt i byen med et kort lysegråt halstørklæde i uld, der sidder perfekt under din jakke. En længere jakke eller et mellemlangt halstørklæde hjælper, hvis du har brug for ekstra beskyttelse mod kulden.

 • Længde: Kort til Mellemlangt
 • Farve: Lysegrå
 • Stof: Uld
 • Knude: Den Klassiske

Sport

Med det rigtige halstørklæde kan du nemmere holde dig varm til din næste fodboldkamp.

Et tubehalstørklæde er ofte det bedste valg til sport, fordi det ikke skal bindes eller flere gange rundt om halsen. Det er desuden mindre farligt end et langt halstørklæde, fordi det ikke løber med bag dig.

Led efter et med naturlige fibre eller en polyesterblanding (som bomuld og akryl). De naturlige fibre er åndbare og sikrer, at du ikke drukner i din egen sved.

 • Længde: Tubehalstørklæde
 • Farve: Hvad som helst, der passer til din hudfarve
 • Stof: Naturlige fibre eller en blanding
 • Knude: Ingen

Formel

Formelle begivenheder handler mere om stil end funktionalitet.

Fordi du højst sandsynligt matcher dit jakkesæt med en mørk frakke, bør du vælge et halstørklæde, der ikke hænger under din frakke, når det ikke er bundet.

Hvor ofte skal du til noget formelt? Præcis. Så vælg det bedste og brug lidt ekstra på et halstørklæde i kashmiruld.

 • Længde: Kort til Mellemlangt
 • Farve: Sort
 • Stof: Kashmir
 • Knude: Den Formelle

En Tur i Byen

Hvis vi er helt ærlige, så er vores stil, når vi er i byen, sjældent valgt med temperaturen i tankerne. Ingen tager deres skitøj på, når de skal i byen.

Uld og polyesterblandinger med uld er ideelle. Tynde, ikke fyldige.

Vælg de altid stilrigtige sorte og grå farver for at komplementere et elegant urban look.

Kan du huske den der blind date, vi snakkede om? Hvis du vil vise din modige side fra, så vælg et bordeauxrødt eller mørkegrønt halstørklæde - så længe det matcher dit outfit og ikke efterlader fnug overalt i dit skæg!

 • Længde: Mellemlangt
 • Farve: Sort eller Grå
 • Stof: Uld
 • Knude: Den Nemme

6. Hvordan binder man et halstørklæde?

Det nok mest efterspurgte råd, når det gælder halstørklæder, er hvordan, man binder, draperer eller på anden måde bærer et halstørklæde.

Vi spurge Heidi, hoveddesigner hos Bohemian Revolt, tid råds. Hun fandt frem til 5 måder, man kan bære et halstørklæde, der er simple, stilfulde og varme.

Det er alle nemme uden at få dig til at se ud som om, du brugte flere timer på at justere dit halstørklæde. Plus, kun én skal bindes.

Den Nemme

Den nemmeste måde at bære et halstørklæde. Uden tvivl. Det er en kombination af varme og nemhed, som du kan bruge uanset om dit halstørklæde er fyldigt eller ej. Brug med mellemlange til lange halstørklæder.

Sådan bindes det

 1. Hæng halstørklædet rundt om din hals, så én ende er længere end den anden
 2. Før den lange ende rundt om din hals (én gang for mellemlange og to gange for lange halstørklæder)
 3. Juster det så de to ender er nogenlunde symmetriske
 4. Lad det hænge løst, hvis det bare er en smule køligt, eller stram det, hvis det virkelig er koldt

Den Afslappede

Den idelle måde at bære det på, hvis du både vil holde varmen og sikre at dit outfit ser både casual og gennemtænkt ud. Brug et fyldigt halstørklæde – men ikke så tykt, at en smule vind får dig til at miste balancen. Når nu vi snakker om vind, så er den her stil perfekt til blæsevejr, fordi enderne sidder fast og ikke flyver rundt om ørerne på dig. Brug med mellemlange til lange halstørklæder.

Sådan bindes det

 1. Hæng halstørklædet rundt om din hals, så én ende er meget længere end den anden
 2. Før den lange ende rundt om din hals, indtil du kun har en smule tilbage
 3. Stop begge ender ned i det stykke, du har bundet omkring halsen (så enderne er skjult)

Den Klassiske

Det her er den vigtigste knude. Det kaldes en knude, fordi det 'låses' på plads. Den her metode er god til koldt vejr, fordi knuden sidder tæt på din hals og, afhængigt af materialet, kan bruges til både casual og business outfits. Brug med lange halstørklæder.

Sådan bindes det

 1. Fold halstørklædet på midten, så det er halvt så langt
 2. Før det foldede halstørklæde over nakken (så du har to ender på én side og ingen på den anden)
 3. Tag de to ender og før dem gennem hullet neden om din hals
 4. Træk for at stramme knuden

Den Formelle

Det her er det perfekte valg til formelt tøj, men det kan bestemt også bruges, hvis dit halstørklæde er en smule farverigt. Brug med korte til mellemlange halstørklæder (alt afhængig af længden på din frakke).

Sådan bindes det

 1. Før halstørklædet under din frakke og sørg for, at de to ender er symmetriske
 2. Lav overlap med enderne under dit halstørklæde
 3. Med din frakke på, sørg for at man lige præcis kan se farven på halstørklædet

Den Fra Bedstemor

Du kender nok det halstørklæde, der er tale om her – det håndlavede halstørklæde, der enten er strikket eller hæklet med kærlighed, men samtidig ikke er noget, du selv ville have valgt. Den her slags halstørklæde er typisk ret stort og svær at binde. Heidi ved heldigvis, hvordan du nemt kan bære et halstørklæde fra din tante, bedstemor eller svigermor. Længden viser kærligheden, der er lagt i at lave det. Ring til din bedstemor!

Sådan bindes det

 1. Før halstørklædet rundt om din hals, så begge ender er bag dig
 2. Kryds enderne og før dem halvvejs rundt, så de er foran dig
 3. Du kan løsne knuden for et mere afslappet look eller når du virkelig ikke kan klare heden mere. Stram det for virkelig at føle kærligheden i det

Det er vigtigt at huske på, at individuel stil og selvsikkerhed spiller en stor rolle i hvilken metode, du bør vælge. Vi er fans af at prøve lidt af hvert og finde ud af hvad, der virker bedst... og vi er fans er vores bedstemødre!

7. Hvordan rengør man et halstørklæde?

Dit halstørklæde er beskidt. Det er ikke personligt, gutter, og I er ikke alene med det her. Vores vinter-accessories bliver ofte forsømt, når det gælder vask.

Det er ikke dårlig hygiejne. Eller, det håber vi ikke.

Det er hudceller, olier, cologne, morgenkaffe og et nys hist og her, der gør, at vores halstørklæder også skal rengøres. Og det er slet ikke så svært, som du måske tror. Det er ikke helt så nemt som at smide din trøje i vaskemaskinen, men det tager heller ikke mere end et par minutter at give dit halstørklæde nyt liv.

Sådan håndvasker man et halstørklæde

 1. Fyld en skål med køligt vand og et par dråber baby shampoo.
 2. Giv dit halstørklæde en dykker.
 3. Lad det ligge i blød i 10 minutter.
 4. Hæld sæbevandet ud.
 5. Tilføj rent, køligt vand for at skylle halstørklædet.
 6. Gentag indtil vandet er klart.
 7. Dræn og pres forsigtigt det sidste vand ud af halstørklædet.
 8. Læg halstørklædet flat til tørre på et rent håndklæde.

Ekstra råd til rengøring af halstørklæde

 • Sørg for, at du ikke trækker i eller strækker dit halstørklæde, da det kan give stoffet en forkert form.
 • Undgå tørretumbleren. Tørretumbleren er ikke din ven. Tørretumbleren får dit halstørklæde til at krympe.
 • Tilføj en teskefuld destilleret hvid eddike til skyllevandet. Eddike beskytter fibrene og sikrer, at farverne ikke bliver matte. Lugten af eddike forsvinder, når halstørklædet tørrer.

Nu tænker du måske, at det tager en evighed og at det vel er lige så godt at vaske det under vandhanen? Det ville være nemmere, men det kan ende med at skade stoffet, hvis det er et halstørklæde i uld eller strik.

Nogle halstørklæder kan vaskes i vaskemaskinen (nogle typer bomuld eller blandinger), men hvorfor tage den risiko? Du ville nok ikke bryde dig om at smide det ind i vaskemaskinen og få et tilbage, som kun et barn kan passe.

Vi anbefaler, at du håndvasker dine halstørklæder. Og ja, det skader ikke, selv hvis etiketten siger 'dry clean only'.

Hvor ofte bør jeg rengøre mit halstørklæde?

Vi foreslår at du vasker det 2-3 gange hver årstid.

Det ville ikke være godt at ødelægge det ved at vaske det for meget.

Sørg for at du vasker dine halstørklæder en sidste gang, når årstiden slutter og det bliver tid til at pakke dem ned.

8. Hvordan ved man om et halstørklæde er nødvendigt?

Vi kan godt lide halstørklæder. Det er ret åbenlyst nu, ikke? Men ligesom lommerne på dine jeans er der tider, hvor man simpelthen bare ikke har brug for dem. At vide hvornår man skal have et halstørklæde på og hvornår, det er bedre at undvære det, er så simpelt som at tænke på dit halstørklæde som en accessory i stedet for en nødvendighed.

Tænk på hele dit outfit og beslut dig så for, om du har brug for et halstørklæde eller ej.

Dækker dit overtøj allerede din hals på den ene eller den anden måde?

Hvis ja, så er der en god chance for, at et halstørklæde ville se ud som overkill. Samtidig er det værd at overveje, hvor koldt det er - når det gælder dit helbred, er funktionalitet altid vigtigere end mode.

I sidste ende er det op til dig.

Ja, der er anbefalinger og retningslinjer, men det er her, hvor det er vigtigt at be your own man. Du har lov til at vælge som du lyster og føle dig sikker i den beslutning.

Dét er det bedste look og uden tvivl den vigtigste accessory uanset årstid.

Honning-guld, merinould, rektangulære mål, fyldige – hvem vidste, at der var så meget, man kunne lære om halstørklæder?

Det handler i sidste ende om, hvad du føler for. Vi vil opfordre dig til at bruge alt det, du har læst her, som retningslinjer og finde et halstørklæde, der fremhæver din personlige stil og holder dig varm.

Klar til at opgradere dit vinter-look? Du har den rigtige viden... så smut derud og vis vinteren hvem, der bestemmer.

I Spurgte – Vi Svarede

Kan jeg stoppe mit halstørklæde ned i mine bukser?

Vi støtter 100% individuel udfoldelse, men svaret er nej. Bind det eller lad det for den sags skyld bare hænge… men stop det ikke ned i dine bukser.

Er et tykkere halstørklæde altid varmere?

Et tykkere halstørklæde er ikke altid varmere. Det er vigtigere at se på de materialer, det er lavet af, end tykkelsen.

Hvis det er varme, du er ude efter, så vælg et fyldigt halstørklæde i uld.

Kan en mand bære et unisex halstørklæde?

Du kan gøre lige det, du har lyst til, bro. Vær dig selv.

Når det er sagt, så foreslår vi, at du vælger et uden for mange frynser, nåle, skinnende tryk eller super lette materialer, da de typisk er designet til kvinder.

Hvilket slags halstørklæde passer til en mand med en frakke?

Vi anbefaler altid halstørklæder med naturlige fibre eller polyesterblandinger. Hvis du matcher et med en frakke, så vælg et mellemlangt eller langt halstørklæde (170–210 cm) og en neutral farve, der komplementerer frakken.

Findes der et halstørklæder, der passer til alt?

Det er et godt spørgsmål! Et mellemlangt halstørklæde i gråt uld (minimal tektur) passer nemt til alt. Grå er en nem farve, der passer godt til den mørke vinterstil.

Hvorfor er der ikke flere mænd, der bruger halstørklæder?

Vi synes flere mænd burde bære halstørklæder! En del fyre synes det er for feminint, men det er langt fra sandt. Et halstørklæde er en fremragende vinter-accessory og den perfekte blanding af funktionalitet og mode.

Kan en mand bære et halstørklæde med en cardigan?

Et halstørklæde sammen med en cardigan kan være et svært look, hvis man ikke binder halstørklædet rigtigt. Det er bedst at bære det løst (ikke for stramt rundt om halsen) for at undgå at se ud som om, man bruger alt for meget tid sammen med sin frimærkesamling.

Kan jeg bære et slips og et halstørklæde på samme tid?

At have et halstørklæde på sammen med et slips er lige så nemt som at vide hvilken knude, man skal bruge. Vi anbefaler Den Klassiske knude eller helt ubundet. Det får dig til at se både skarp og professionel ud.

Hvad skal jeg gøre med fnuggen fra mit halstørklæde?

Et fnugdannende halstørklæde er ikke noget stort problem, lige indtil det er et stort problem!

Det hjælper typisk bare at vaske det, men hvis det er lavet af uld er løsningen så simpel som at folde halstørklædet, smide det i en plastikpose, der kan forsegles, og smide den i fryseren i 24 timer. Kulden 'låser' de korte fibre fast.

Kan jeg vaske mit halstørklæde i vaskemaskinen?

Om dit halstørklæde kan vaskes i en vaskemaskine eller ej afhænger af det stof, det er lavet af. Vi anbefaler altid at håndvaske, fordi det ikke tager lang tid og du undgår risikoen for, at halstørklædet krymper eller bliver beskadiget.

Kan en mand bære et halstørklæde med frynser?

Et halstørklæde til mænd kan have frynser... inden for rimeligheden grænser. Frynserne skal være minimale og i samme farve som resten af halstørklædet. Undgå ekstra lange frynser eller den slags med perler, med mindre du skal med i et fjernsynsprogram om 70'erne.

Kan en mand bære et mønstret halstørklæde?

Det afhænger helt af mønstret. Bohemian Revolts hoveddesigner, Heidi, anbefaler at man i så fald har et neutralt outfit og lader halstørklædet være fokuspunktet.

De fleste mønstrede halstørklæder er i silke eller et lignende stof. Forsøg dig med at binde det på forskellige måder og se hvad, der virker bedst.

Hvad er den mest maskuline måde at bære et halstørklæde?

Der findes ikke nogen maskulin måde at bære et halstørklæde – kun måder at forstærke din personlige stil, personlighed og atmosfære.

Se en gang på Terrakottahæren fra Kina, hvis du ikke tror, at halstørklæder kan være maskuline.

1. Reverse Drape

Sådan gør du

 • Før halstørklædet over nakken, så begge ender er lige lange.
 • Tag den ene ende af halstørklædet og før den rundt om halsen og over den modsatte skulder.
 • Gør det samme med den anden ende.
 • Juster halstørklædet omkring din hals om nødvendigt.

2. The No-Knot Knot

Sådan gør du

 • Før halstørklædet omkring din hals, så den ene ende er længere end den anden.
 • Tag den lange ende af halstørklædet og før den bag om og omkring sig selv for at lave en løkke, som du så fører enden ned igennem.
 • Tag fat i den anden ende af halstørklædet og før den igennem løkken for at binde knuden.
 • Før knuden op til din hals ved omhyggeligt at trække i hver ende af halstørklædet, mens du hjælper knuden op mod halsen.

3. The Over & Around

Sådan gør du

 • Før halstørklædet rundt om halsen, så den ene ende er længere end den anden.
 • Tag den lange ende af halstørklædet og kryds den med den korte ende, for til sidst at føre den under og igennem åbningen tæt på din hals, så du laver en knude.

4. The Once Around & Through

Sådan gør du

 • Tag den lange ende af halstørklædet og før den en enkelt gang rundt om din hals.
 • Tag derefter den samme ende og stik den igennem løkken, du lige har lavet.
 • Tag fat i den anden ende af halstørklædet og stik den igennem løkken for at færdiggøre knuden.

5. The Ultimate Neck Warmer

Sådan gør du

 • Fold halstørklædet på midten og før det over nakken.
 • Tag en af de løse ender af halstørklædet og før den igennem løkken i den foldede ende.
 • Drej løkken og før den anden ende af halstørklædet igennem løkken for at lave en knude.

Vores foretrukne halstørklæder til vinteren

Gutter, når der skal shoppes efter det perfekte halstørklæde, så er det vigtigt at huske på halstørklædets formål – hvad vil du bruge det til?

Er det et halstørklæde, der holder dig varm, mens du cykler på arbejde gennem vind og sne? Eller er du ude efter en stilfuld accessory – prikken over i'et til dit fantastiske look? Eller… hvad med begge dele?

Med den rigtige viden er det nemt at vælge et halstørklæde til mænd. Cykelturen på arbejde, når det sner udenfor… tja, det er knap så nemt.

Tubehalstørklæder til mænd

Til de morgener, hvor du ikke gider at bruge tid på at binde dit halstørklæde: Træk et af de her tubehalstørklæder til mænd over hovedet og så er du klar!

Vi anbefaler at finde et med kløfri merinould til de ekstra kolde og blæsende dage – som dem vi er kendt for her i Danmark!