Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Solbriller – Hvilken form passer dit ansigt bedst

Find det perfekte par til dig baseret på din ansigtsform

Vi har spurgt den københavnske professionelle MUA og stylist Cianne Denize om hendes bedste tips til valg af det rigtige par solbriller til alle ansigtsformer – fra det firkantede til det rektangulære. Fra det aflange til det ovale, det runde, det diamantformede og hjerteformede, samt flere typer trekantede ansigtsformer – helt uden at skulle prøve dem.

1 Solbriller – hvilken form passer dit ansigt bedst1.1 Den ovale ansigtsform1.2 Firkantet, rektangulær eller trekantet ansigtsform1.3 Rund eller aflang ansigtsform1.4 Hjerteformet, diamantformet eller trekantet ansigtsform1.5 Hvad hvis mit ansigt ikke er perfekt?

DEN OVALE ANSIGTSFORM

Hvad er en oval ansigtsform?

"Et ovalt ansigt er et, hvor længden er længere end bredden af kindbenene. Denne mand har også en bredere pande i forhold til sin kæbelinje."

Solbriller til den ovale ansigtsform

"Denne ansigtsform er velbalanceret, og ser derfor godt ud med langt de fleste typer solbriller.

Det helt rigtige par skal fremhæve dit ansigts stærkeste features, og nedtone de svagere. Derfor bør mænd med et ovalt ansigt, tilføje mere kant til de bløde kurver.

Køb solbriller, der er geometriske, rektangulære eller let firkantede som aviator-solbriller."

FIRKANTET, REKTANGULÆR ELLER TREKANTET ANSIGTSFORM

Hvad er en firkantet ansigtsform?

"Den firkantede ansigtsform er kendetegnet ved en stærk kæbelinje og definerede kindben."

Solbriller til en firkantet ansigtsform

"Når du køber solbriller til et firkantet ansigt, bør du vælge runde stel for at blødgøre dine markante træk. Gå efter dråbeformede eller runde glas.

Solbriller med tyndere stel, som dem lavet af metal, får ansigtet til at virke blødere uden at miste den maskulinitet, som den firkantede ansigtsform udstråler.

Undgå firkantede eller rektangulære former. De fremhæver allerede eksisterende former, og får ansigtet til at syne kortere. Og ingen vil have et kort hoved."

RUND ELLER AFLANG ANSIGTSFORM

Hvad er en rund ansigtsform?

"Mænd med et rundt ansigt har meget til fælles med det ovale. Det kendetegnes ved bløde træk og en let buet kæbe- og øjenbrynslinje.

Kindbenene er normalt større, og den lille pande er næsten symmetrisk med kæbelinjen."

Solbriller til en rund ansigtsform

"Gå efter kanter! Nøglen til solbriller for mænd med runde ansigter er, at få ansigtet til, at se længere ud.

Hvis du har en rund ansigtsform, bryder rektangulære og firkantede stel de bløde former. De får kinderne til at syne mindre, og hjælper ansigtet med, at se både slankere og længere ud.

Kantede og geometriske solbriller tilføjer skarpere linjer til ansigtsformer. Dette skaber balance mellem dit ansigts runde former og stellets skarpe linjer. For mænd tilføjer tykkere stel bredde til ansigtet.

Herresolbriller med gradient tilføjer ekstra længde til ansigtet.

Undgå runde solbriller, der fremhæver ansigtets runde kurver."

HJERTEFORMET, DIAMANTFORMET ELLER TREKANTET ANSIGTSFORM

Hvad er et hjerteformet ansigt?

"Mænd med et hjerteformet ansigt har spidse hager. Pande og bryn er bredere end deres kindben.

Nogle stylister anser dette for at være den mest alsidige af alle ansigtsformer, men jeg tror, at den ovale ansigtsform er lige så let at finde solbriller til."

Solbriller til et hjerteformet ansigt

"Mænd velsignet med et hjerteformet ansigt ser bedst ud i mellemstore solbriller, der skaber balance mellem hage, pande og bryn.

Aviator-solbriller ser godt ud og er bredere ved den nederste halvdel, hvilket afbalancerer hagens bredde.

Jeg anbefaler, at man undgår mørkere farver, fordi de bryder ansigtets linje. Gå i stedet efter stel uden kanter eller lyse stel. Hvis du ikke kan lide stel uden kanter, kan du vælge et tyndt metalstel.

Og køb ikke runde solbriller, fordi de leder opmærksomheden hen på panden og får den til at se større ud."

HVAD HVIS MIT ANSIGT IKKE ER PERFEKT?

Hvad sker der, når din ansigtsform har et træk, som du er bevidst om?

Ingen er perfekte (hvilket kan oversættes til, at alle faktisk er helt perfekte). Vi har alle noget, vi gerne vil skjule eller flytte opmærksomheden væk fra. Vi spurgte Cianne Denize ind til hvilke tips og tricks, hun har brugt på alt fra Netflix-serier til magasinredaktioner.

  • Stor næse – "Mænd med store næser bør gå efter browline-solbriller. De leder opmærksomheden væk fra næsen og hen på øjne og ører.
  • Stor pande – "Hvis du er bekymret for, om din pande får al opmærksomheden, så gå efter et par aviator-solbriller. Denne stil ser godt ud på de fleste ansigtsformer, og flytter opmærksomheden væk fra panden."
  • Smalle øjne – "Hvis dine øjne sidder tæt på hinanden, bør du vælge solbriller med klart stel. Undgå de mere brede fit, så du ikke ser skeløjet ud."
  • Lille ansigt – "Dit ansigt syner længere, når du går efter solbriller uden kant eller høj næsebro. De leder nemlig opmærksom til dit ansigts kanter."

Hemmeligheden bag vellykket online-shopping er at du ved, hvad du skal gå efter. Dét og selvfølgeligt en gavmild returpolitik - uden for mange spørgsmål. Vi har styr på returpolitikken! Når det kommer til valg af solbriller, hjælper denne artikel dig på vej.

TILMELD DIG FOR AT VINDE 3.000 KR

Tilmeld dig og få løbende tips til stil, særlige tilbud og information om nye produkter. Du deltager automatisk i en månedlig lodtrækning, hvor du kan vinde et gavekort på 3.000 kr.

Jeg er opmærksom på Trendhims privatlivspolitik. Afmeld når som helst.