Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Sådan ændrer du størrelsen på din herrering

Så dine fingre har altså ændret form, og nu passer dine ringe ikke.

I denne artikel finder du alt, hvad du skal vide om at ændre størrelsen på din ring, uanset om den skal strammes eller løsnes.

1 Sådan ændrer du størrelsen på din herrering1.1 Sådan gør du en ring mindre1.2 Sådan gør du en ring større1.3 Hvilke ringe kan og kan ikke ændres i størrelse?1.4 Kan man selv ændre størrelsen på en ring?

Sådan gør du en ring mindre

1. Størrelsesperler

Disse er små kugler af ædelmetal, som en guldsmed sætter på indersiden af båndet for at skabe en tæt pasform. De er semi-permanente, men nemme at fjerne, hvis du har brug for at ændre størrelsen på ringen igen senere.

2. Fjederindsats

Dette er en metal- eller silikonefjeder, som du vikler rundt om indersiden af din ring for at stramme pasformen. Den er fjedrende, deraf navnet, og kan vikles omkring og tages af, så ofte du vil. Perfekt til at gøre 1 ring anvendelig på flere fingre.

3. Indlæg til ringe

Dette er en lille strimmel af metal, silikone, gummi eller endda skum, som sættes på indersiden af en ring. Vi anbefaler denne metode, da den er usynlig og let at fjerne, hvis du vil skifte finger. Find ud af det

4. Skær og gør mindre

At skære et lille stykke af båndet og derefter lodde det sammen igen er en permanent løsning, som kun bør udføres af en professionel. Det kan dog stadig efterlade et synligt ar i din ring.

5. Gør-det-selv silikoneindsats

Rengør og tør indersiden af din ring grundigt, og påfør et tyndt lag akvariesilikone. Glat det ud, og lad det tørre. Denne metode kan fortrydes, den er behagelig og holdbar, ideel til mindre justeringer og fleksibel størrelsesændring, der giver din ring mulighed for at tilpasse sig perfekt til din finger.

Sådan gør du en ring større

1. Udstrækning

Specialværktøj kan gøre en ring lidt større ved at strække den. Denne metode kan kun bruges til små justeringer og fungerer ikke til titanium, rustfrit stål, wolfram og andre ekstremt hårde metaller.

2. Skær og gør større

Det indebærer, at man skærer båndet over og tilføjer et ekstra stykke metal i mellemrummet. Igen, dette bør gøres af en professionel og kan efterlade et synligt mærke.

Hvilke ringe kan og kan ikke ændres i størrelse?

De fleste ringe af ædelmetaller som guld, sølv eller platin kan ændres i størrelse. Ringe med et bånd af diamanter eller ædelsten, såsom evighedsringe, kan ikke ændres i størrelse, uden at det påvirker designet. Det samme gælder ringe af tungsten, rustfrit stål eller andre hårde metaller, og ringe med indlæg af natursten eller træ.

Og til sidst, spørgsmålet til en million kroner:

Kan man selv ændre størrelsen på en ring?

I nogle tilfælde, ja.

  1. At gå ned i størrelse med silikone: Du kan tilføje et silikonelag på indersiden af båndet for at få ringen til at sidde mere tæt.
  2. Brug en hammer: Du kan strække en ring ved forsigtigt at slå på den med en hammer, men vær meget forsigtig, så du ikke beskadiger ringen. Vi anbefaler ikke, at du prøver dette med værdifulde ringe, da risikoen er for stor. Tag den med til en guldsmed i stedet.
  3. Stræk ringen med en tang: Dette kræver et særligt værktøj til at strække ringe og en hel del forsigtighed. Hvis du ikke er forsigtig, kan du nemt strække ringen, indtil den går i stykker.
  4. Gør ringen mindre med en tang: Du kan gøre en ring mindre ved at presse den sammen med en tang. Vi anbefaler ikke denne metode til genstande, du holder meget af, da det er for nemt at deformere ringen permanent.

Det var det, mine herrer. Der er masser af ikke-permanente løsninger til at gøre dine ringe mindre, men til at strække dem er det bedst at overlade det til de professionelle. Den bedste løsning: At sørge for at vælge en ring, der passer til din finger. Se denne her artikel om, hvordan du finder din ringstørrelse, og se vores udvalg af herreringe her.

TILMELD DIG FOR AT VINDE 3.000 KR

Tilmeld dig og få løbende tips til stil, særlige tilbud og information om nye produkter. Du deltager automatisk i en månedlig lodtrækning, hvor du kan vinde et gavekort på 3.000 kr.

Jeg er opmærksom på Trendhims privatlivspolitik. Afmeld når som helst.