365-dages returpolitik
Fragt 20 kr - Gratis over 299 kr
8987 8560 - (hverdage fra 08.00-14.00)
Alle accessories
Til jakkesættet
Smykker
Tasker & punge
Fragt 20 kr - Gratis over 299 kr
Trendhim
×
Trendhim
Sprog:
Armbånd
Barbering
Briller uden styrke
Butterfly
Bælter
Halskæder
Halstørklæder
Handsker
Hatte
Lommeklude
Manchetknapper
Punge
Reversnåle
Ringe
Seler
Skægpleje
Slips
Slipsenåle
Solbriller
Tasker
Ure
Øreringe
8987 8560
Hverdage fra 08.00-14.00
Vis alle

Helbredende armbånd til mænd – Hvad betyder smykkesten

Med smykkesten, der lover alt fra fokus og mod til intellekt og kærlighed, kræver det tålmodighed og viden at vælge det, der er bedst til dit håndled. Vores omfattende guide gennemgår hvad, der gør helbredende armbånd med smykkesten til noget særligt, og viser dig hvordan, du vælger det rigtige armbånd for dig.

Det er nemt at tro, at smykkesten kun er for new age-udøvere og fyre, der kan kende forskel på downward dog og Paripurna Navasana. Men kraften i sten er noget, der er dukket op flere gange i verdenshistorien.

For vikingerne (selvfølgelig snakker vi om vores forfædre) blev karneol-, jet-, granatsten og rav værdsat for deres skønhed og de mystiske egenskaber, de besad. Nu til dags tror folk stadig på, at visse smykkesten kan hjælpe med alt fra intellekt til selvsikkerhed.

Uanset om du leder efter et armbånd med smykkesten pga. dets magiske egenskaber eller fordi, det ser godt ud, så gennemgår vi her mysteriet bag de her legendariske halvædelsten og hjælper dig med at finde den, der bedst fortæller din historie.

Før vi går i gang er det vigtigt at bemærke, at vi skriver om stenene og deres helbredende egenskaber udelukkende for anekdotisk information. Hvis du oplever en situation, hvor der er behov for reel fysisk, mental eller emotionel hjælp, så konsulter venligt din læge eller certificerede terapeut.

Hvad er forskellen mellem ædelsten & halvædelsten?

Når du shopper efter helbredende armbånd eller ethvert armbånd med stenperler, vil du utvivlsomt støde på ‘ædelsten’, ‘halvædelsten’ og de mere vage ‘smykkesten’. Det er vigtigt at vide, hvad de 3 ord betyder – og hvad (om noget) de har til fælles – for at finde den rette accessory til din samling.

Hvad er ædelsten?

Opdelingen mellem ædel- og halvædelsten betyder ikke, at den ene er vigtigere end den anden. Det betyder til gengæld, at ædelsten er mere værdifulde end halvædelsten. Vigtigheden er en noget mere subjektiv vurdering.

Der findes 4 typer ædelsten: rubiner, safirer, smaragder og diamanter. De er altid dyrere og derfor mere værdifulde end halvædelsten.

Hvad er halvædelsten?

Enhver sten, der ikke er ‘ædel’, kaldes en halvædelsten. De er typisk nemmere at finde og bruges ofte til at lave smykker.

Halvædelsten inkluderer: ametyst, aventurin, kalcedon, chrysocol, citrin, granat, hematit, jade, jasper, lapis lazuli, malakit, obsidian, onyks, rhodonit, tigerøje, ædelsten, turkis og en lang række andre.

Hvad er smykkesten?

Nu hvor definitionen af ædel- og halvædelsten er på plads… hvad er så en smykkesten?

Enhver sten, der er blevet udskåret og poleret, kaldes en smykkesten, når den bruges til udsmykning. Smykkesten kan være lavet af mineraler, sten eller sågar rav.

Enhver ædel- eller halvædelsten, der er udskåret, poleret og båret som smykke, er også en smykkesten. Faktisk kan ethvert mineral udvalgt for dens skønhed og båret i en halskæde, ring eller et armbånd kaldes en smykkesten. Nogle ædelsten er organiske, f.eks. en perle eller rav. Vi danskere ved en ting eller to om rav, fordi træharpiks fra stenalderen stadig kan findes langs vores kyster.

Hvad er forskellen mellem krystaller & sten?

Medmindre du er en geolog, er du nok mere interesseret i stenens egenskaber – de ‘magiske’ egenskaber den angiveligt har – end den videnskabelige klassifikation. Men for dem af jer, der er interesserede, er den primære forskel mellem sten og krystaller, at krystallen består af en enkelt krystal (ét materiale). Krystaller har facetter på overfladen og er typisk klare nok til at se igennem.

Sten er generelt lavet af en sammensætning af mikroskopiske krystaller. F.eks. granit, som er lavet af en masse krystaller – inklusive kvarts – sat sammen.

Når det er sagt, bliver ordet ‘sten’ også brugt til at beskrive helbredende krystaller. Forvirret? Bare rolig. Det vigtigste at holde øje med er hvorvidt, du kan lide stenen/krystallen eller ej. Kan du se den som en del af din historie? Hvis svaret er ja… så er det lige meget om det er en ædelsten, smykkesten eller bare en sten, du fandt på en vandretur.

Hvorfor bære helbredende armbånd?

Uanset om du tror på smykkestens helbredende kræfter eller ej, så er det umuligt at benægte den stil, det rette armbånd skaber på dit håndled.

Hos Trendhim tror vi på, at accessories har evnen til at hjælpe med at fortælle din historie – at definere et øjeblik og hjælpe dig med at udtrykke dig selv. Hvis det ikke var nok, er der også en verden fuld af mennesker derude, som tror på at sten kan gøre alt fra at skabe balance til at helbrede.

For mange er et helbredende armbånd med halvædelsten en måde at beskytte, rense og udløse negative energier, der kan ske at have dig fanget i en ond cirkel. Se f.eks. på hematit-sten. Det er en sten, som siges at have en stærkt jordforbindende energi, som udvikler bærerens fokus og koncentration. Med et hematit-armbånd om håndleddet er du konstant i kontakt med stenene, så deres (ægte eller ej) kræfter hjælper dig med at forblive rolig og fokuseret.

Mange helbredende armbånd er forbundet med chakraerne. Det er de 7 energicirkler, der følger rygsøjlen. Ligesom de fleste ting her i livet, kan de være ude af balance. Ved at bære sten og krystaller siges det, at balancen kan gendannes og opretholdes, og energien kan flyde frit. Med et chakra armbånd vil du ofte se 7 stenperler i forskellige farver, hver forbundet med en unik chakra.

Virker helbredende sten?

Det er det første spørgsmål, vi stillede, da vi begyndte at dykke ned i emnet… og for at være ærlige, findes der ikke nogen videnskabelige forskning, der siger, de virker. Men ligesom alle ting, der ikke er bare sorte-hvide, afhænger deres kræfter af, om du tror de virker eller ej.

Det er ikke vanvittigt at tro, at sten og krystaller og energi, og derfor er i stand til at hjælpe med at balancere livet. Se f.eks. på dit armbåndsur. Hvis du bærer et, der er batteridrevet med kvartsværk, bruger det sandsynligvis energien fra en krystal til at holde styr på tiden.

Kvartskrystaller producerer elektricitet under stress. I dit urs tilfælde, sender batteriet elektricitet til krystallen via et elektronisk kredsløb, hvilket forårsager vibrationer med en præcis frekvens (32.768 gange/sekund). Kredsløbet tæller vibrationerne og skaber elektriske impulser hvert sekund. Impulserne driver den lille motor, som drejer urets visere – og holder på den måde præcist styr på tiden (indtil batteriet dør).

Det er derfor ikke umuligt at forestille sig, at man ved at bære armbånd med smykkesten eller krystaller kan opnå samme effekt. Energien du udsender hver dag, interagerer med stenene på en måde, der får dem til at udløse deres energi tilbage. Der er en dialog mellem din krop og armbåndet. En der måske vil være en positiv indflydelse på din historie.

Sådan finder du det rette armbånd til dig

Det kan være overvældende at skulle vælge en smykkesten ud fra dens energi eller helbredende egenskaber. Før du køber dit næste armbånd, så brug lidt tid på at udforske stenenes iboende egenskaber. Beslut dig for, hvorfor du vil have den og hvad, du håber den tilføjer til dit liv.

Husk: Når det gælder accessories, er der ikke noget hierarki af smykkesten og krystaller. Vælg det armbånd, der bedst indbefatter dine intentioner og i sidste ende matcher den historie, du vil fortælle. Og det er en bonus, hvis armbåndet også ser godt ud.

Tag et kig nedenfor på de mest populære smykkesten til helbredende herrearmbånd. Find det, der udtrykker hvad end, du føler, du mangler (eller kunne bruge mere af) i dit liv.

Informationen nedenunder er udelukkende for anekdotisk information. Hvis du har brug for fysisk, mental eller emotionel hjælp, så konsulter venligt din læge eller certificerede terapeut.

Sten & deres betydninger

 • Hematit - Fokus – De her sten bliver brugt til at styrke forbindelsen til jorden og give øget mod. Det siges også at være en kraftfuld sten til at stimulere fokus og koncentration.
 • Agat - Selvsikkerhed – Agat bliver brugt som en beskyttende sten. Den forstærker visdom, mod og koncentration.
 • Apatit - Intellekt – Apatit er en helbredende sten, der styrker selvudfoldelse, giver øget motivation og erstatter forvirring med klarhed, så kreativitet og intellekt kan blomstre.
 • Ametyst – Jordforbindelse – Ametyst-sten bliver brugt til at skabe jordforbindelse for bæreren og forbedre kreativitet og passion. Den kan styrke intuition og hjælpe med at gå fra tanker til handling.
 • Obsidian - Klarhed – Obsidian-sten bliver brugt til at stimulere udforskning og indre styrke. Legenden fortæller, at den her sten kan hjælpe dig med at finde dit sande jeg.
 • Sodalit – Fred & Ro – Sodalit-sten er kendt for deres evne til at genoprette orden fra kaos og skabe balance i livet.
 • Tigerøje – Mod – Selv navnet på den her sten lyder hårdnakket. Tigerøjesten bliver brugt til at opbygge selvsikkerhed, bringe held og lykke, og give mod i hårde tider.
 • Lava – Styrke – Ligesom den fyrige væske, der skabte dem, er lavasten symboler på styrke og beslutsomhed. Du kan måske gavne af at tilføje et par dråber æterisk olie til dine lavastensperler. Fordi de er porøse, kan de holde på olien og frigive den i løbet af dagen for en ekstra bonus i form af aromaterapi.


Flere helbredende sten & deres betydninger

 • Rosenkvarts – Kærlighed – Rosenkvarts er kendt som kærlighedsstenen. Den siges at genoprette harmoni og opfordre til følelser af indre fred.

 • Turmalin – Forståelse – Turmalin-sten støtter selvsikkerhed, tolerance og medfølelse.

 • Klar kvarts – Rensning – Klar kvarts bliver ofte omtalt som den ultimative heler, fordi den siges at have evnen til at absorbere, frigive og ændre energi. Den er kendt for at skabe balance og genoprette fysiske, følelsesmæssige og mentale tilstande.

 • Aventurin – Held – Aventurin er velstandens smykkesten. Den kan også opfordre til udholdenhed… hvilket måske er hvor velstanden i virkeligheden kommer fra.

 • Citrin – Kreativitet – Citrin-sten siges at rense chakraerne, forøge kreativitet og tiltrække rigdom.

 • Karneol – Motivation – Karneol-sten er kendt for at give mod og øge motivationen til at opnå succes.

 • Amazonit – Beroligende – Amazonit smykkesten bæres for deres beroligende egenskaber. Den her sten siges at hjælpe dig med at se begge sider af et problem og finde en balanceret løsning.

 • Akvamarin – Frigørelse – Akvamarin er smykkestenen for viden og mod. Den her sten kan give dig ro i sindet, skærpe dit intellekt og hjælpe dig med at se igennem forvirrende beslutninger.

 • Azurit – Renser – Azurit-sten bliver båret for at hjælpe med at rense kroppen for negativ energi og lindre stress.

 • Howlit – Inspiration & Kreativitet – Howlit-sten siges at styrke hukommelsen, øge videbegær og booste din kreative side.

 • Lapis Lazuli – Anti-stress – Lapis Lazuli smykkesten bliver båret for at frigøre stress og opfordre til medfølelse, sandhed og selvsikkerhed.

 • Jasper – Stabiliserende – Jasper-sten kan give ro i sindet og absorbere negative vibes. De her halvædelsten opfordrer desuden til sandfærdighed og organisering… ikke dårligt af et armbånd.

 • Fluorit – Klarhed – Fluorit bliver båret for at øge din evne til at koncentrere dig og din selvsikkerhed.

 • Granat – Energigivende – Granat er en smykkesten, der renser din energi og bringer dine chakraer tilbage i balance. Den siges også at give mod og selvsikkerhed.

 • Unakit – Selvkærlighed – Unakit er en sten, vi alle kan gavne af. Den her halvædelsten er kendt for at fjerne negativ energi og tilskynde selvaccept og helbredelse.

 • Rhodonit – Medfølelse – Rhodonit-sten heler og balancerer energi samtidig med, at den tilskynder kærlighed for andre og en selv.

 • Onyks – Styrke – Onyks er en af de mest velkendte smykkesten og bæres for styrke. Det er en sten, der giver selvtillid og mod, selvkontrol og visdom.

 • Lepidolit – Bevidsthed – Lepidolit-sten bliver ofte brugt i tider fulde af forandring. Den her halvædle sten siges at være emotionelt helbredende og reducere stress.

 • Smaragd – Forening – Smaragder er kendte for mere end bare at bygge Oz. De her smykkesten bliver båret for at bringe loyalitet, ubetinget kærlighed og opfordre til venskab.

Sådan rengør & oplader du helbredende stenarmbånd

Uanset hvor magisk eller kraftfuldt, du mener, dit armbånd er, kan det ikke benægtes, at det bliver beskidt. For at rengøre et perlearmbånd, skal du forsigtigt skrubbe med en blød klud dyppet i varmt vand med en smule mild sæbe tilføjet.

Forskellen på at bære et armbånd med helbredende sten vs. et med ‘almindelige’ stenperler er intentionen bag. Hvis du bærer det udelukkende pga. hvordan, det ser ur, er det nok at holde det rent og følge vores tips her. Men hvis du har valgt dit for hvad du håber, stenene kan tilføje til dit liv… bør du måske overveje at lade det op.

Hvis du allerede er skeptisk omkring helbredende sten og armbånd med betydning, så hjælper de følgende tips til opladning dig nok ikke. Men de skader heller ikke.

Der ikke er nogen videnskabelige peer-reviewede studier omkring smykkestens iboende helbredende egenskaber, men det har ikke holdt folk gennem historien fra at tro på dem.

Opladning af stenene i dit armbånd er en fancy måde at sige, at du hjælper med at gendanne de magiske egenskaber, stenene kan ske at have. Der findes 2 simple måder at lade smykkesten op: måne og salvie.

Den nemmeste måde at oplade helbredende smykkesten er ved at bruge lyset fra en fuldmåne. Alt du behøver at gøre, er at placere dit armbånd i direkte månelys og vente 6-12 timer. Det kan måske tage mere end en enkelt nat… f.eks. i løbet af den danske sommer, hvor nætterne er korte.

En anden måde at lade dem op er at tvære de helbredende sten ind i salvie. Start med at sætte ild til en salviepind og puste den ud, så den ulmer. Hold dit armbånd i røgen og drej det rundt, så hver perle bliver dækket.

En fordel ved begge de to metoder er, at de hverken skader eller misfarver perlerne.

3 Ting at være opmærksom på, når du shopper helbredende armbånd med smykkesten

 1. Pris – Så længe du ikke bærer diamanter på dit håndled, bør ingen smykkesten få dig ned i det røde. De fleste af de her sten er ikke sjældne (på trods af deres formodede kræfter), så prisen burde ikke holde dig fra at finde det armbånd, der virker for dig.

 2. Pasform & Lås – Uanset hvor mange kræfter, stenene siges at have, eller hvor meget du håber, de virker – Hvis armbåndet ikke passer eller bliver siddende på dit håndled, er det ikke det værd. Når du shopper online efter et herrearmbånd med smykkesten eller et med helbredende sten, så sørg for at læse produktanmeldelserne eller kontakte kundeservice for mere information omkring, hvordan du opnår den rigtige pasform og hvor sikker låsen er.

 3. Ægthed – Det her er en af de vigtigste faktorer at tage højde for, når du shopper efter et perlearmbånd med helbredende smykkesten eller krystaller. Ægtheden af de naturlige sten er hvad, der får dit armbånd til at skille sig ud fra et, der ikke er naturligt. Mange sten du finder på markedet, er blevet varmebehandlet eller farvet. Det er ikke usædvanligt at gøre det, men det er noget, du bør være opmærksom på.

Hold øje med, om dit armbånd kommer med en identifikationsrapport eller ægthedsrapport for smykkestenene. Rapporten fortæller måske stenens type, dens visuelle egenskaber (gennemsigtighed og form), dens farve (som set med øjet), den klarhedsgrad og de behandlinger, stenen har været igennem. Den kan også ske at inkludere oprindelseslandet og stenens videnskabelige og populære navne.

Det er også muligt at få en rapport om menneskeskabte sten. Med en rapport om både syntetiske og naturlige sten er du garanteret altid at vide, om du bærer et perlearmbånd lavet i et laboratorie eller født under jorden.

Helbredende armbånd & din historie

Fra middelalderen til indfødte amerikanere: Ædelsten og halvædelsten er længe blevet brugt som helbredende og kraftfulde genstande. Der er ikke nogen videnskabelige studier omkring den egentlige effekt af at bruge krystaller og sten til helbredende formål, men der er studier, der peger på placebo effekten, der sker med den her type smykke. Og afvis det ikke med det samme som falsk eller noget, der ‘bare findes i dit hoved’. Der er fordele ved at tro på noget og tro på, at det virker.

Måske er dét, hvad et helbredende armbånd i virkeligheden handler om – den historie, du har lyst til at fortælle dig selv.

Armbåndet du vælger og stenene på det, bliver en del af din rejse gennem livet. Hvis du bærer det for selvsikkerhed eller fokus, så er det ikke noget, der kommer andre ved. Det vigtigste er, at du gør det for dig selv… magiske kræfter eller ej.

Tilbage
Nulstil mit password

Hurra! Vi har sendt dig en e-mail. Du vil snart være i stand til at logge ind!

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.