Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Sådan rengør & vedligeholder du armbånd til mænd

Vi får mange spørgsmål om, hvordan man bedst vedligeholder armbånd til mænd. Fra rustfrit stål til perler og læder: vores tips nedenfor viser dig nogle få simple ting, du kan gøre for at holde dine armbånd lige så pæne og nydelige som den dag, du modtog dem.

Armbånd er i fare hele året. Fra at synke til bunden af havet ligesom slutningen af Titanic (beklager spoileren) til at flyve af under et voldsomt spil strandvolley – ulykker er svære at undgå. Dit armbånd har brug for hjælp til at holde sig i tiptop stand.

Den eneste måde at garantere, at dit armbånd hverken forsvinder eller bliver beskadiget, er aldrig at have det på. Men hvem har lyst til det?

I stedet for at undvære pynt til håndleddet, kan du følge 5 simple tommelfingerregler for at holde dit armbånd sikkert og lige så flot som den dag, vi sendte det til dig. Og i tilfælde af, det bliver beskidt, er det godt at have læst vores tips nedenfor til at rengøre dit armbånd.

1 Sådan rengør & vedligeholder du armbånd til mænd1.1 Vid hvornår du skal tage dit armbånd af1.2 Sådan vedligeholder man armbånd til mænd1.3 Sådan passer man godt på perlearmbånd til mænd1.4 Sådan vedligeholder man rustfrie stålarmbånd til mænd1.5 Sådan vedligeholder man læderarmbånd til mænd

Vid hvornår du skal tage dit armbånd af

 1. Tag armbånd af, før du svømmer i havet eller motionerer. Ikke nok med at saltvand beskadiger de fleste armbånd – skinnende ting kan også tiltrække hajer. Endnu en god grund til ikke at svømme med armbånd på! Sved er desuden ikke godt for sterlingsølv, læder og perlearmbånd.

 2. Tag armbånd af, før du svømmer i en pool eller ligger i blød i badekarret. Du drømmer måske om at slappe af ved poolen, dækket i bling-bling som om du er i en rap-video. Men hvis du rent faktisk hopper i poolen, bliver dine drømme nødt til at blive ændret. Klor beskadiger og misfarver mange metaller (selv rustfrit stål) og kan nedbryde den polerede finish på mange smykkesten.

 3. Tag armbånd af, før påføring af fugtighedscreme, solcreme, selvbruner eller cologne. Se dit armbånd som prikken over i'et og tag det på efter, du har påført cremer osv. De har det med at finde vej ind i sprækker, tilstoppe låse og dække perler – alle sammen ting, der ikke er godt for dit armbånd.

 4. Tag armbånd af, hvis du sidder i direkte sollys. Det betyder ikke, at du ikke kan bære dit armbånd udenfor. Men tag det af, hvis du ligger og soler dig ved stranden eller poolen. Sollys kan blege visse materialer og kan gøre at plast (som f.eks. det elastiske bånd, de der tigerøjesten sidder på) svækkes og går i stykker.

 5. Tag dit armbånd af, før du leger med sand eller arbejder i haven. Uanset hvor seje vores armbånd til mænd er, hjælper de dig ikke med at spille strandvolley. Hvis du ikke tager dit armbånd af, risikerer du at ridse armbåndets belægning eller finish. Det samme gælder havearbejde: Tag dit armbånd af for at beskytte det mod små sten og for at undgå, at du ved et uheld kommer til at plante det. Det er ikke muligt at gro et Black on Black træ… tro os.

Sådan vedligeholder man armbånd til mænd

 1. Rengør dit armbånd regelmæssigt. Sved, kropsolier og fingeraftryk kan dæmpe armbåndets glans. En simpel rengøringsmetode for de fleste armbånd til mænd (bortset fra dem i læder) er at tilføje en dråbe mild sæbe eller to til varmt vand og så bruge en blød klud eller tandbørste. Vask forsigtigt armbåndet og tør det godt og grundigt med en blød klud.

 2. Opbevar dit armbånd sikkert. Opbevar armbånd et sted, hvor de ikke ridser hinanden. Smid dem ikke i en bunke ovenpå kommoden eller i sokkeskuffen. Investér i et smykkestativ – vi har nogle, der ser maskuline ud og ikke ligner dem, din tante bruger. Og når du tager det af ved stranden eller poolen, så undgå at opbevare det i en plastikpose. Varme og fugt kan føre til, at skimmelsvamp og meldug gror på dit armbånd – især hvis det er lavet af læder!

 3. Vær opmærksom på dårlige tegn. Med en smule pleje og opmærksomhed holder dit armbånd i lang, lang tid. Men hold øje med dårlige tegn og tag altid dit armbånd rigtigt på. Som vist i tegningen nedenfor, bør perlearmbånd tages på ved at holde fingrene tæt sammen og rulle armbåndet over din hånd, uden unødigt at strække eller trække i det. Med manchetarmbånd til mænd er det vigtigt ikke at bøje eller strække det, da det kan svække metaller. For at justere et manchetarmbånd, skal du først tage det på dit håndled og så holde din hånd fast omkring det og forsigtigt trykke enderne mod hinanden. Ligesom i tegningen er det bedst at tage det på og af fra den snævreste del af dit håndled.

Sådan passer man godt på perlearmbånd til mænd

Vi bliver tit spurgt om, hvordan man bedst tager sig af sine perlearmbånd. Selv om kvaliteten af perlerne er den største faktor i armbåndets levetid, er det også værd at overveje, hvad du kan gøre for at holde dit armbånd i live så længe som mulig.

 • Hold dit perlearmbånd tørt. En smule vand skader ikke, men undgå at have perlearmbånd på, mens du svømmer eller går i bad. Og pas på, når du vasker dine hænder eller er ude i regnen.
 • Tag dit perlearmbånd af. Dit armbånd er lavet til at blive båret hver dag og hjælpe dig med at fortælle din historie. Men for at undgå ridser og andre skader, er det bedst at tage dit armbånd af, før du træner eller går i gang med andre anstrengende aktiviteter.
  Og tag det af, før du lægger dig til at sove for at undgå at strække det, mens du forsøger at finde den perfekte sovestilling.
 • Beskyt dit armbånd mod cremer og olier. Tag det af, før du påfører fugtighedscreme, solcreme, selvbruner eller cologne. Ja, mænd bør bruge fugtighedscreme og solcreme. Cremer og olier kan opbygge sig mellem perlerne og metallet og føre til misfarve og skade.
 • Beskyt dine armbånd mod stærkt, direkte sollys. Ikke alle smykkesten kan holde til det samme. Nogle bliver beskadiget af at være for længe i direkte sollys. Den bedste måde at beskytte perlearmbånd til mænd er ved at hænge dem på et
  smykkestativ væk fra direkte sollys. Det beskytter desuden elastikbåndet indeni. På stranden er det bedst at holde perlearmbåndet væk fra det varme sand.

De her smykkesten er kendt for at falme eller misfarves ved længerevarende udsættelse for sollys: Opal, Safir, Ametyst, Ametrin, Turkis, Karneol, Citrin, Kunzite, Rosenkvarts og Røgkvarts.

Sten der ikke falmer eller mister farve i solen inkluderer: Lava, Howlit, Jade, Lapis Lazuli, Sort Onyks, Sort Obsidian, Jasper and Malakit.

 • Hold dit armbånd rent. Uanset hvor forsigtig du er, bliver det nødvendigt at rengøre dit armbånd.
  For at rengøre et perlearmbånd, skal du forsigtigt skrubbe med en blød klud eller blød tandbørste dyppet i varmt vand med en lille smule mild sæbe. Som tegningen viser, skal du bruge en fugtig klud til at fjerne eventuelle sæberester og tørre med en anden klud.
  Metaldele skal poleres med en blød klud. Metoden her er sikker for de fleste smykkesten og træperler.

Kan jeg svømme med et perlearmbånd på?

Både klor og saltvand kan skade perlerne eller elastikken/metaltråden, der holder armbåndet sammen. Vi anbefaler altid at tage perlearmbånd af, før du svømmer.

Mange smykkesten er blevet behandlet på en eller anden måde. Enten med høj varme (varmebehandlet), stråling (bestråling) eller udfyldning af sprækker med farve og voks for at skjule fejl og mangler (imprægnering). Alt sammen i et forsøg på at få stenen til at se perfekt ud til en fornuftig pris.

Selvom de her behandlinger ikke i sig selv er dårlige, gør de stenen mere modtagelig for saltvand og kemikalier i poolen. Jo mere behandlet en sten er, jo mere sandsynligt er det, at den vil falme eller blive misfarvet. Hos Trendhim bruger vi mange natursten, der bare er polerede – uden nogen ekstra behandling.

Ud over stenperler kan saltvand også svække elastikbåndet, der holdet perlerne sammen, og få det til at gå i stykker. Vand kan desuden få metaltråden, som findes i nogle perlearmbånd til mænd, til at ruste og forringes.

Sådan vedligeholder man rustfrie stålarmbånd til mænd

Rustfrit stål er kendt for at være slidstærkt og holdbart, men der er stadig nogle få ting, du kan gøre, som hjælper betydeligt med at øge dit armbånds levetid.

 • Hold dit armbånd i rustfrit stål tørt. Et
  rustfrit stålarmbånd kan holde til et brusebad, men du bør være forsigtig, hvis andre metaller er til stede eller stålet har en belægning (f.eks. guldbelægning). Selv guldbelægning kan slides af og længerevarende udsættelse for vand og den friktion, der har det med at ske under et brusebad, kan tilskynde nedslidningen.
  Da det ikke er en god ide at have sæbe og vand gemt i armbåndets sprækker eller låsemekanismen, anbefaler vi at du altid tager armbånd af, før du går i bad. Lad ikke dit stålarmbånd lufttørre – tør det altid hurtigst muligt efter det er blevet vådt.
 • Tag dit armbånd af, før du går i seng. Rustfrit stål er stærkt nok til at overleve natten over, men du risikerer, at metallets belægning bliver slidt, mens du sover… efter rigtig mange nætter. Der er også den risiko for nikkelallergier, du altid er udsat for, hvis armbåndet ikke er testet og godkendt. Og selv hvis det er, vil der altid være en lille risiko. Tjek altid at armbåndet, du vælger, er sikkert at have på.
 • Beskyt dine rustfrie stålarmbånd mod olier og cremer. Tag dit armbånd af, før du påfører fugtighedscreme, solcreme, selvbruner eller cologne. De fleste er ikke skadelige for stål, men du kan blive nødt til at tørre resterne væk med en blød klud.
 • Hold dit armbånd i rustfrit stål rent. For at gøre det rent, skal du blande nogle få dråber mild sæbe i varmt vand og dyppe en blød klud i det.
  Som vist nedenfor, skal du bruge kluden til forsigtigt at rengøre dit armbånd. Skyld med vand og tør armbåndet med et blødt håndklæde. Lad det lufttørre helt og brug så en pudseklud for virkelig at få det til at skinne.

Kan jeg svømme med et rustfrit stålarmbånd på?

Nej, du bør ikke svømme med et rustfrit stålarmbånd på. Ja, metallet er holdbart, stærkt og modstår rust, men kemikalierne i en pool med klor og saltet i havet kan få dit armbånd til at plette.

Og husker du, at skinnende genstande kan tiltrække hajer? Tja… det er noget, der hurtigt ødelægger en tur til stranden.

For ikke at nævne den skade, saltvand og klor kan gøre på de dele af armbånd, der ikke er lavet af rustfrit stål – f.eks. låsen. Hvis du absolut vil bære et stålarmbånd, mens du svømmer i havet, så vælg et med kirurgisk, 316L rustfrit stål og tør det grundigt bagefter.

Den primære grund til ikke at bære armbånd og smykker i rustfrit stål i en pool er, at kloret kan nedbryde metallets overfladelag. Det er kromet i rustfrit stål, der reagerer med oxygen og skaber et tyndt, usynligt lag kromoxid på overfladen. Det her ‘passive lag’ er det, der gør, at rustfrie stålarmbånd kan modstå rust.

Når klor æder igennem laget af kromoxid, bliver stålets indre sårbart overfor rust og går i sidste ende i stykker. Game over.

Sådan vedligeholder man læderarmbånd til mænd

Fra jakkesæt til hættetrøjer: Læderarmbånd til mænd kan gøre dit armbånd enten mere eller mindre casual. Behandl dine godt og du vil se, at de er et perfekt match til alt i dit klædeskab. Behandl dem dårligt og du vil ende med en tør, krympet accessory. Eller værre… en dækket med mug.

 • Hold dine læderarmbånd tørre. Ægte læder er ligesom hud i den forstand, at det er porøst og aldrig bliver helt vandtæt. Vand kan beskadige et læderarmbånd og gøre, at det bliver misfarvet, plettet eller ødelagt.
  Hvis dit læderarmbånd bliver vådt, er det første skridt altid forsigtigt at tørre vandet af. Brug en blød, absorberende klud til at trykke på armbåndet (ikke gnide) og lad det lufttørre. Læs mere om vand og læderarmbånd til mænd nedenfor.
 • Undgå for meget varme. Det er bedst at tage dit armbånd af, før du lægger dig til at sove eller giver dig til at træne. Men vær forsigtig, hvor du lægger det. Læder klarer sig bedst i kølige områder eller ved stuetemperatur. Ekstreme varme kan udtørre det, så undgå radiatorer, komfurer og bål.
 • Beskyt dit armbånd mod cremer og olier. Som med de fleste armbånd, er det bedst at tage dem af, før du påfører fugtighedscreme, olier eller cologne. Inklusive solcreme. De fleste er ikke direkte skadelige, men de opbygger et lag på læderet, der kan dulme læderets look og følelse.
 • Hold dit armbånd rent. For at rengøre læderarmbånd til mænd skal du bruge en let fugtig klud med en dråbe mild håndsæbe (ikke-fugtende) og forsigtigt tørre det af. Tør det af med en ren, fugtig klud bagefter og lad armbåndet lufttørre, før du tager det på.
  Som tegningen viser, bør du altid bruge små cirkelbevægelser eller forsigtigt trykke på armbåndet – og aldrig gnide aggressivt. Nogle læderarmbånd skal måske behandles med læderbalsam for ekstra beskyttelse. For at være sikker, er det bedst at følge instruktionerne, der fulgte med produktet.

Kan jeg svømme med et læderarmbånd på?

Svaret er nej: Du bør ikke svømme med et læderarmbånd på. Lad ikke læderets robuste, rå udseende narre dig – vand er ikke en ven.

Tag et kig på de top 3 grunde til, at du ikke bør svømme med et læderarmbånd (eller -halskæde eller -jakke!) nedenfor.

 1. Læder mister sine naturlige olier og krymper, hvis du svømmer med det. Læderet kan miste sine olier, hvis du bærer det i bad eller mens du svømmer i en pool eller havet. Det kan også ske, hvis dit armbånd bliver gennemblødt i regnen. Når olierne er væk, står du tilbage med et læderarmbånd, der er stift, revnet og krympet.

 2. Læder kan misfarves, hvis det bliver udsat for for meget vand. Det sker måske ikke den første dag, men efter det har været gennemblødt i længere tid kan farven på dit læderarmbånd falme eller forsvinde helt. De fleste læderarmbånd har sine farver fra maling eller farvning. Hvis du konstant svømmer eller bader med dit armbånd, kan det få farven til at falme.

 3. Læder kan mugne ved længerevarende udsættelse for vand. Hvis dit læderarmbånd bliver vådt og ikke tørres rigtigt, kan det gro mug. Når du kan se det, er problemet allerede alvorligt. Mug ser selvfølgelig ikke godt ud, men det går også ud over armbåndets styrke og kan lugte dårligt.

Sådan fjerner man lugt fra læderarmbånd til mænd

Hvis du behandler det godt, vil dit læderarmbånd ikke lugte. Hvis det gør, har det brug for at blive gjort godt rent og lufttørret. Det indikerer desuden, at du har det på for meget uden at give det tid til at ‘ånde’.

Læder er et porøst materiale og absorberer sved, olier og skidt. Det kan ikke undgås… det vil ske.

For at passe godt på dit læderarmbånd, bør du undgå at bære det, mens du sveder (f.eks. når du træner) og altid tage det af, før du lægger dig til at sove.