Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 09.00-16.00)

Sådan designede vi Orisun kollektionen

‘Orisun’ betyder ‘oprindelse,’ ‘kilde,’ eller ‘springvand’ på Yoruba.

Inspirationen

Når noget bliver taget fra os, kan det gøre, at vi længes efter det meget mere. De seneste to år har gjort os ivrige efter rejser, eventyr og nye oplevelser. I løbet af isolation og karantæne har mange eksperimenteret med spiritualitet, lært at meditere og studeret filosofi – udover at bage surdejsbrød og selvfølgelig deltage i Zoom-møder.

Dette har ført til mere opmærksomhed mod naturlige ædelstene, som mange mener kan omfavne vores energi og kanalisere den på nyttige måder. Selvom, at der ikke er noget videnskabeligt bevis for disse mystiske egenskaber, steg populariteten af natursten og naturstenssmykker under pandemien. Vi var motiverede og fascinerede af det ikke-standardiserede element af natursten i designet. Et element af overraskelse, hvor former, mønstre og endda farver kan variere fra sten til sten. I nogle typer af sten er ændringen meget diskret. I andre kan den være stor.

Hver sten er ægte. Enestående. Du får aldrig den samme sten som den på billedet. Den er vores. Din er måske bedre. Den kan være mere levende, have skarpere kontrast i sit mønster eller mere flydende linjer. Den kan også være enklere eller mindre prangende. Hvem ved!

Udfordringen

At arbejde med naturlige ædelstene giver en spændende udfordring. Du kender stenenes farveområder og de generelle træk, som stentypen plejer at have, men den individuelle ædelsten, der udgør dit stykke er altid et interessant, da hver enkelt sten er unik. Med ensartede sten som zirkon, rubin eller hæmatit er det en ret ligetil bestræbelse at designe smykker, der komplementerer deres farve. Sten som jaspis, lapis lazuli og tigerøje har på den anden side forskellige nuancer, former og highlights, der påvirker stenens overordnede æstetik og dermed stykket som helhed. Smykkedesignet skal derfor komplementere stenen, uanset hvordan den ser ud. Den bedste måde at gøre det på er at lade stenen skinne igennem og få vores design til at vende tilbage til dens naturlige skønhed.

Tænk på det som rammen på et maleri. Hvis rammen er for detaljeret og pyntet, vil den fjerne opmærksomheden fra billedet, og hvis dens farve kolliderer med maleriet, lider kunstværket som helhed. Når du ikke ved, hvordan maleriet vil se ud, er det bedst at holde rammen så enkel som muligt.

Stenene

Der er flere faktorer, der har betydning for, hvilke sten der vælges til at lave smykker af. Sølv- og guldfarver var grundlaget for vores udvalg, og stenene blev udvalgt til at passe til dem. Deres hårdhed afgør, hvor sandsynligt det er, at de går i stykker, og hvor svære de er at forme til smykker. Nogle sten er semi-gennemsigtige, og hvis du sætter dem på farvet metal som guld, vil det blande en gul nuance ind i stenens udseende. Nogle er helt uoverkommeligt dyre, og nogle varierer for meget til at kunne garantere et tilfredsstillende resultat. Vi udvælger sten ud fra deres udseende, kvalitet, og om de passer ind i de kollektioner, vi ønsker at lave. Vi ser ikke på en stens formodede egenskaber på forhånd, og det er der en simpel grund til. Vi ved, hvad der ser godt ud, og hvad der ikke gør. Vi ved ikke, om en sten kan gøre dig rig eller hjælpe dig med at koncentrere dig. Måske kan de, måske kan de ikke, men vi vil altid vælge ud fra vores viden om udseende.

Smykkerne

Når vi har valgt stenene, begynder vi at eksperimentere med, hvilke former og metaller, der fungerer godt sammen med dem. Et af vores designs er et dog tag med et tyndt indlæg af natursten. Problemet her er, at hver gang du har en sten i kvartsfamilien, er den sandsynligvis semi-gennemsigtig. Enhver semi-gennemsigtig grøn sten overlejret på en guldfarvet overflade vil f.eks. få en lys mosfarve. Og det er den slags ting, man finder ud af, når man får prøver sendt fra producenter. Elementerne mangler muligvis også en tredimensionalitet, der var tilstede i designet på computeren, og en lille ændring af designet af metalstykket kan forbedre det hele. Vi overvejede også et meget skarpt design. Det var rigtig fint, men ville egentlig have været det perfekte mordvåben, hvis vi skal være helt ærlige.

Forskellige producenter har forskellige leverandører af ædelstene, og hver behandler deres sten forskelligt. Derfor bestilte vi de samme designs og sten fra forskellige leverandører for at se, hvem der gav det bedste resultat. Vi gik ikke bare med den flotteste, men stresstestede også smykket for at se, hvordan det klarede sig mod normalt slid. Nogle smykker bestod ikke disse tests, og vi krævede derfor forbedringer fra leverandøren. Nogle designs blev umiddelbart vurderet som umulige at opnå. Andre blev justeret, da de ikke levede op til vores forventninger. Mat sten ser for eksempel fantastisk ud på computeren, men er kedelig og livløs i virkeligheden. Vi ønskede at lave et grønt metalvedhæng, men den tilgængelige belægningsmetode var ikke kun dyrere, men mindre holdbar, hvilket ville resultere i, at farven falmer og ridser over tid - noget vores guld og sorte smykker ikke gør. Dette er altid en iterativ proces, og vi starter aldrig produktionen, før vi er glade og stolte af det, vi har lavet.

Når vi er tilfredse med kvaliteten, designet og udseendet, bestiller vi et sæt af hver til at tage billeder til hjemmesiden. Vi tager billeder af de første godkendte prøver, vi får, og bestiller derefter produktionen. Så det er ikke sådan, at vi vælger de pæneste at tage billeder af. De er vores eneste prøver, når vi skyder dem! Din vil se anderledes ud, og det er et sats, der følger med natursten.

Markedet

At gøre alle mønter, dog tags og flade vedhæng mulige at lave indgraveringer i på bagsiden var vigtigt for os. Hver sten er unik og der er ingen bedre måde at understrege dette på, end ved at have din personlige indgravering på den.

Det sidste step, før varerne kommer til salg, er at få alle naturstenene uafhængigt verificeret. En tilfældig del af den første forsendelse går til et laboratorium, der gennem spektroskopi bekræfter identifikation af ædelstenene. Vi har tidligere og vil i fremtiden nægte modtagelse af forsendelser, hvis det viser sig, at sten ikke er, hvad producenten lover. Orisun kollektionen har nu været gennem kvalitetskontrol, og designet er færdiggjort. Vi venter bare på, at den første forsendelse ankommer, så vi kan få dem online og videre i dine hænder. Tilmeld dig vores Trendhim Tribe for at modtage nyhedsbreve og for at være den første til at vide, hvornår kollektionen lanceres.

Jeg er opmærksom på Trendhims privatlivspolitik. Afmeld når som helst.