Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

De 7 tasker du ikke har… men burde have

Uanset om du skal pakke tøj til en enkelt overnatning eller de ting, du skal bruge i træningscentret, så hjælper en taske med at holde styr på dine ting samtidig med, at du undgår buler i lommerne.

I løbet af din barndom havde du sandsynligvis en taske på ryggen, i hånden eller over skulderen, når du skulle i skole. Fuld af ting som et penalhus med superhelte, en madpakke og notesbøger – det var mere end bare en taske: Det var der, du smed alting i, lige fra skolebøger til kærlighedsbreve.

Nu til dags skal din taske bære rundt på meget mere end et par blyanter. Vi har lavet en liste med nøje udvalgte tasker, som vi synes enhver mand bør kende til. Hver af dem findes eksklusivt hos os, så vi garanterer, at de har den rigtige mængde plads til de mest nødvendige ting – med ekstra plads til et par kærlighedsbreve.

1 De 7 tasker du ikke har… men burde have1.1 1. rygsæk1.2 2. skuldertasker1.3 3. laptop sleeve1.4 4. træningstaske1.5 5. weekendtasken1.6 6. toilettaske1.7 7. mini rygsæk1.8 I spurgte – vi svarede

1. Rygsæk

Ræk hånden i vejret, hvis den første taske du nogensinde ejede var en rygsæk. Var der også en madpakke fuld af rugbrød med leverpostej i din? Eller tvang du alle i klassen til at holde sig for næsen med lugten af makrel?

Rygsækken du skal bruge i dag har meget til fælles med den, du havde som barn. Den er lige så alsidig og funktionel som før, men nu har den styr på alle de små detaljer og er lavet af materialer i høj kvalitet, så den passer ind i et kontormiljø i stedet for legepladsen.

Sådan vælger du en rygsæk

Uanset hvor du har tænkt dig at bruge din rygsæk, er det vigtigt, at stropperne er justerbare og polstrede. Bruger du rygsækken til arbejde, træning eller begge dele? Tænker over antallet af rum, placeringen af lommer og størrelsen på din bærbar.

Tænker du nu, at en rygsæk ikke kan fungere på kontoret? Giv det et forsøg og se, om det nu også rent faktisk passer. Vælg en rygsæk i læder med rene linjer. Det betyder ikke, at lærredsmateriale ikke kan fungere... men hold øje med syningerne og mængden af pynt. For meget pynt kan få den til at virke lige lovlig ungdommelig og casual. Find den rigtige taske og det rigtige outfit, så du ikke bliver forvekslet med praktikanten.

2. Skuldertasker

Hvad har Indiana Jones og Will Smith i I Am Legend til fælles? De ved begge, at ingen erobring er komplet uden en skuldertaske.

Skuldertasker er ikke længere noget, der kun bruges til og fra arbejde, i militæret eller af piskende superhelte. De er nu designet med din travle livsstil i tankerne og til alle, der ønsker at gå fra A til B med begge hænder fri.

Har du svært ved at forestille dig hvordan, en ekstra hånd kan være nyttig? Prøv at sende en SMS, mens du holder en kop kaffe. Her kommer skuldertasken dig til undsætning.

Sådan vælger du en skuldertaske

Cykler du til arbejde? Det vil planeten takke dig for. En skuldertaske gør det nemt at snuppe en ting eller to og så kan den sidde sikkert og uforstyrende på din ryg, mens du cykler. Dobbelttjek at tasken du vælger har en lynlås... så du ikke mister dine ting hver gang, du tager et skarpt sving.

De fleste har et stort internt rum. Se om der er lommer, plads til dine kuglepenne og et rum, der passer godt til din bærbar. En pæn taske uden plads til dine ting er en taske, du aldrig bruger.

Leder du efter noget lidt mere professionelt end en skuldertaske i lærredsmateriale? Prøv hvad man på engelsk kalder en 'satchel'. Du kan se det som en lædermappe, der er lige så praktisk at bære rundt på som enhver skuldertaske.

3. Laptop sleeve

Det kan være svært at afgøre om en computertaske eller et laptop sleeve er det rigtige valg. De har begge en række fordele, men eftersom computertasker minder om skuldertaske, og kan findes i samme kategori, valgte vi sleevet.

Laptop sleeves er designet til minimalisten, der ikke har brug for at bære rundt så mange ting. Der er en helt speciel elegance i det slanke, kompakte design og det at bære noget i din hånd. Måske minder det om dengang folk klædte sig som Egon Olsen og rendte rundt med dagens avis. Eller måske er det hele ideen om, at man rent faktisk bare kan snuppe sin bærbar og nogle papirer, når man går hjemmefra.

Sådan vælger du et laptop sleeve

Vælg et sleeve, der er polstret. Du er selvfølgelig forsigtig, når du render rundt med din bærbar, men der er ikke nogen grund til at tage unødvendige risici. Find et sleeve med en god lomme indeni og ekstra plads til papirer – som den millionkontrakt du modtager, når du begynder at klæde dig på til det job, du vil have!

Og vælg læder. Det er perfekt fordi det har rene linjer og kvalitetsmaterialer. Med ethvert andet materiale ville du ønske, at du i stedet havde valgt en computertaske.

4. Træningstaske

Alle er enige om, at der skal forskelligt udstyr til forskellige slags træning. Og der er mange ting, der skal bruges – træningsko og træningstøj, proteinshake, håndklæde, sæbe (altid husk sæbe) – som skal pakkes i en duffeltaske, der er stor nok til alle tingene, men lille nok til at passe i dit skab i træningscentret.

Succesfulde mennesker siger, at du skal klæde dig på til det job, du vil have. Vi vil mene at det samme gælder for den sportstaske, du bærer rundt på. Den helt rigtige taske er måske det, der skal til for at give dig det boost, du skal bruge for at tage den sidste rep.

Sådan vælger du en træningstaske

Én ting er at gå til crosstræning... noget helt andet er at gå hjem med en tung taske efter du har presset dig selv til det yderste med burpees. Vælg en let taske, så du kan gå all out mens du træner uden at bekrymre dig om, hvordan du skal nå hele vejen hjem bagefter. En aftagelig, polstret skulderstrop kan desuden være nyttig, hvis det er en lang tur.

Hvis du bruger den samme duffeltaske til både arbejde og træning, så vælg en der har plads til det hele uden at din madpakke læner sig op ad dit gennemblødte træningstøj. Og vælg simple linjer og farver, der går godt sammen med dit outfit til kontoret.

5. Weekendtasken

Vi må endelig ikke glemme weekendtasken. Bare navnet er nok til at frembringe billeder af efterårsblade, der falder smukt omkring en lille hytte i skoven, hvor du sidder med et glas Chenin Blanc foran pejsen. ...eller et desperat forsøg på at proppe tasken ind i rummet over dit sæde i flyet, på vej hjem fra ferien. Uanset om det er til en weekendrejse eller et par overnætninger hos bedste, så har enhver mand brug for en taske, der har plads til alt, hvad man kan få brug for i løbet af en weekend.

For mange fyrer er opgraderingen fra en hverdagsrygsæk til en dedikeret weekendtaske et stort skridt. Dens rektangulære form er ideel til et par outfits og toiletsager... lige nok til weekendturen til kysten.

Hvad hvis man bor virkelig tæt på mor og far og ikke er nået så langt som til at booke hytten i skoven endnu? Så er det måske bedst med en lidt mindre taske, der også kan bruges til træning eller måske endda hvad som helst – altså alt fra arbejde til træning og lidt til.

Sådan vælger du en weekendtaske

En weekendtaske er præcis, hvad du har brug for, hvis din normale rejsetaske er for stor. Du bør sikre dig, at den overholder reglerne for håndbaggage og passer ind i rummet over sæderne på ethvert fly. Hvis du også bruger den til træning, så sørg for, at den er kompakt nok til de typisk alt for små skabe, der findes i træningscentre.

Vi synes læder er vejen frem. Det ser ud som om, du er på vej til eller fra noget fedt, og så ødelægger det ikke dit look, hvis du tager tasken med på kontoret. En taske som den her bør ikke være et impulskøb... så spar op og forkæl dig selv med lækker kvalitetslæder. Så ender du med en weekendtaske, du snildt kan bruge i fem år og som kun bliver pænere med tiden… så den også er klar, når du når frem til hytten.

6. Toilettaske

Selv den bedste weekendtaske i verden er ikke noget værd, hvis du det sekund, du når frem til hotellet og åbner tasken, opdager at din shampoo er ekploderet og så småt er i gang med at trænge ind i din bedste sweater. Og så skal du rode rundt efter tandbørsten... Nej tak. Lad os slet ikke snakke om ham fyren, der pakker sine ting i plastikposer. Nu ved du, hvad han skal have til jul.

Weekendtasken er først rigtig noget ved, når man har en god toilettaske. En taske til dine mest nødvendige plejeprodukter så du kan tage dig godt af dig selv – selv når du rejser. Den her taskekategori er en af vores mest populære og det har nok noget at gøre med, at mange mænd nu endelig kan åbne deres toilettaske og finde tandtråd frem, der ikke smager af cologne.

Sådan vælger du en toilettaske

Din toilettaske skal helst være vandtæt eller vandafvisende. Med en taske i voksbehandlet lærred behøver du ikke at bekymre dig om, at toilettasken falder ned i badekaret, mens en i kvalitetslæder ville se pæn ud på hylden... så skal du bare være forsigtig, hvis der kommer for meget damp fra brusebadet.

Hvor mange plejeprodukter rejser du med? Det er svaret på, hvor stor toilettasken skal være. Der skal være plads til alle dine ting. Vi er fans er toilettasker med indbygget hank. Så holder den sig pæn og tør langt væk fra vandhanen og du ligner en erfaren rejsende, når du folder den ud på vej til badeværelset.

7. Mini rygsæk

Forestil dig at du er på en lille spadsertur og alt, hvad du har brug for er din pung, telefon og ørepropper… og nøgler, selvfølgelig. Du snupper din rygsæk og smider tingene i den. Men så opdager du, at din taske har plads til meget mere. Nok plads til en vandflaske, din lader og såmænd også tabletten. Hvis det begynder at regne ville det være rart at have en regnjakke, så den skal da også med – og et æble til hvis du bliver en smule sulten. Før du ved af det, har du pakket til en vandretur i bjergene. Langt mere end et par ørepropper og dine nøgler.

Det problem er løst med en mini rygsæk. Den minder lidt om den mavetaske, din onkel altid havde med på ferie – men opgraderet til det her århundrede. Din onkel vidste, hvad der skulle til! Hvis du har brug for en hel rygsæk eller skuldertaske, så tag en af dem med. Men hvis du bare skal bruge et par ting i løbet af dagen eller vil sikre dig, at du ikke mister dit pas, så er mini rygsækken det bedste valg.

Smid den i din weekendtaske og tag den op, når du ankommer. Du kommer ikke til at fortryde, at du har hænderne fri, når du går rundt. Du kan endda bære den foran i stedet for på ryggen, hvis der er lommetyve i området.

Sådan vælger du en mini rygsæk

Størrelsen er det første, du skal have i tankerne, når du er på udkig efter en mini rygsæk. Hvis den er for lille, er der kun plads til læbepomaden. Hvis den er for stor, så kan du jo lige så godt købe en rygsæk. Beslut dig for hvad, du vil have med, og tag den derfra.

Bekymret for at du ligner din onkel i 90'erne lidt for meget? Så vælg en i læder med minimal pynt. Læder er klassisk og maskulint, og så holder det længe nok til, at du kan dele historierne om dine rejser med dine egne nevøer.

Nogle fyrer synes ikke, at det er maskulint at rende rundt med en taske. Måske tænker de også, at det er mandligt at have lommerne propfulde, så sømmene er ved at gå op. Det er selvfølgelig ikke dem, vi har skrevet den her artikel til. Altså, indtil de finder ud af, hvad de er gået glip af og selv melder sig ind i klubben af mænd, der nyder godt af af have den helt rigtige taske til dem.

I Spurgte – Vi Svarede

Bør mænd gå med skuldertasker?

Her er et simpelt svar til dem derude, der er i tvivl... ja.

Skuldertasker har mange forskellige navne, men uanset hvad man kalder dem, så er det en essentiel del af dit arsenal.

Hvilken taske er bedst hvis jeg cykler på arbejde?

Det er bedst med en taske, du kan have på ryggen, som f.eks. en rygsæk eller skuldertaske.

Der skal nok også være plads til både din bærbar, madpakke og andre ting, du får brug for i løbet af dagen.

Hvilken taske er perfekt til universitetet?

Du kan bruge en hvilken som helst type taske, men vi er fans er rygsække til den unge akademiker. Med plads til dine kuglepenne, tablet, bøger og energidrik er en rygsæk både funktionel og passer ind i omgivelserne.

Undgå at rende rundt med den på kun én skulder. Når du bærer den på begge skuldre er vægten bedre fordelt, så du undgår skader og rygsmerter.

Hvilken taske er bedst til kontoret?

Ethvert spørgsmål om den perfekte taske kan svares med et andet spørgsmål – hvad har du brug for at bære rundt på? Hvis det bare er en bærbar og nogle papirer, så vælg et laptop sleeve.

Skal du have madpakken, træningstøjet osv. med? Vælg en duffeltaske eller en lille weekendtaske.

Tænk over hvad, du har på, når du er på arbejde og om din taske vil matche. Din favorittaske fra folkeskolen med Batman passer nok ikke så godt til din butterfly og smoking.

Hvordan vælger jeg den perfekte taske til mænd?

Den perfekte taske er en, der opfylder det formål, du har i tankerne – og en du rent faktisk kommer til at bruge. En lille træningstaske til en skiferie? Ikke den perfekte taske. En skuldertaske i læder med en lomme, der passer til din bærbar som hånd i handske? Den perfekte taske.

Hvorfor bærer mænd ikke skuldertasker præcis som kvinder?

Mænd bærer typisk ikke rundt på håndtasker med kvaster og pailletter. Men mange mænd forstår værdien i at have en taske i deres hverdag. En taske designet til mænd er ikke bare stemplet med et andet køn.

Vi bad hoveddesigneren hos Lucleon om sine tanker om emnet: ‘Tasker til mænd er blevet designet med kropsproportioner i tankerne. Alt fra længden af stroppen til størrelsen på rummene bliver overvejet. Det sidste du har brug for er en taske, du slæber hen ad gulvet, når du går, eller som ikke kan nå over din skulder. Tasker og accessories til mænd er mere end bare en salgstitel eller en fidus – de er virkelig udformet med en mand i tankerne.’

Hvilken skulder bærer mænd deres taske på?

Det bestemmer du helt selv. Det kan være lynlåsen ender med at være bag dig, men det er et spørgsmål om funktionalitet, ikke stil.

Hvor lavt eller højt bør jeg bære min rygsæk?

Stilmæssigt er der ikke noget rigtigt eller forkert svar. Alle vores rygsække har justerbare stropper, så du selv kan bestemme længden.

Rent helbredsmæssigt kan det være skidt for dine skuldre, hvis rygsækken hænger for lavt, og du kan få smerter i den nedre del af ryggen. Mange løsner ofte stropperne for at gøre det nemmere at tage rygsækken af og på. Husk at justere dem igen, når du har rygsækken på, så den sidder højere på din ryg.