Modtag inden jul - bestil senest kl. 16:00 onsdag den 21. december

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 349 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 08.00-20.00)
Ønskeliste
Kurv

Sådan vasker du din beanie & Hvorfor du skal gøre det… nu

Den bedste måde at holde din beanie ren på, og bevare dens form og elasticitet, er ved at håndvaske den. Lær hvordan med vores trin-for-trin guide med billeder.

Det er jo bare en beanie. Hvor beskidt kan den blive? Det kan måske være fristende at tænke, at alt, du har på om vinteren, er rent – du sveder trods alt ikke lige så meget – men i virkeligheden kunne det ikke være længere fra sandheden.

Gutter, vask jeres beanies i hvert fald én gang om måneden i løbet af vinteren. Mere hvis du bruger den hver dag eller til sport.

Du sveder godt nok ikke lige så meget, som når du laver burpees i juli måned, men du udskiller stadig olie gennem din smukke hovedbund. Det samme, som gør dit hår fedtet, holder fest i din beanie og begynder at lugte, hvis du ikke vasker fedtfesten væk.

Vi siger ikke, at du ikke er ren. Vi siger, at du er et menneske (tillykke!). Kombinér naturlige olier og døde hudceller med alt det andet, du kommer i kontakt med hver dag – due-angreb, luftforurening og klister fra dine handsker som kommer fra dørhåndtaget og blev ført videre til din beanie, da du lige skulle have den til at sidde helt rigtigt. Ja. Din beanie er beskidt.

Heldigvis for dig og din beanie hue, og dem du sidder ved siden af i toget, er det muligt at vaske din vinterhue. Det første, du skal gøre, er at identificere materialet og tjekke vaskeanvisningen, der er syet ind i din beanie.

Hvis din vinterhue kan maskinvaskes, finder du vaskeanvisninger på mærkatet. Generelt kan syntetiske fibre (polyester), uldblandinger og bomuldsblandinger maskinvaskes.

Vi er fans af håndvask , fordi beanies nemt strækker sig og det er noget, vaskemaskiner har det med at få dem til.

For at undgå at stoffet strækker sig, kan du smide din beanie i en vaskepose og sætte vaskemaskinen til den laveste temperatur – mindre end 30ºC – og den mildeste indstilling, og kun blande med lignende farver. Vaskeposen forhindrer, at din beanie sætter sig fast i maskinen. Sørg for altid at lufttørre den bagefter.

Sådan håndvasker du din beanie i 6 trin

  1. Fyld vasken eller en spand med koldt vand på højst 30ºC.
  2. Tilsæt op til en teskefuld mildt vaskemiddel. Brug din hånd til at opløse sæben i vandet.
  3. Læg din beanie i vandet og flyt den rundt i fem minutter. Undgå at skrubbe eller vride hatten… bare flyt den rundt. Hvis din hue har genstridige pletter, kan du massere dem forsigtigt. Hvis din beanie er virkelig beskidt, kan du lægge den i blød i længere tid for at fjerne alle pletter og olier.
  4. Tøm spanden eller vasken og fyld den igen med rent, koldt vand. Flyt din beanie rundt i vandet. Gentag processen indtil vandet er klart. Du tænker måske, at det ville være hurtigere at skylle din beanie under rindende vand. Det er det, men trykket kan gå ud over huens form.
  5. Når vandet endelig er klart, skal du flytte beanien til et tørt håndklæde. Rul forsigtigt håndklædet og tryk på det for at fjerne overskydende vand. Undgå at vride den.
  6. Læg din beanie i den rigtige form på et andet, tørt håndklæde. Lad den lufttørre helt.

Sådan fjerner du fnug fra din beanie

Uanset hvor forsigtig du er, ender du nok med fnug på din beanie. Det vi kalder fnug, er korte fibre, der er blevet viklet sammen. Hvis du ikke er vild med at fjerne dem ét fnug ad gangen, så er et barberblad eller en elektrisk fnugfjerner den bedste måde at fjerne fnug på.

Hvad betyder vaskesymbolerne?

For at tage dig godt af din beanie bliver du nødt til at forstå vaskeanvisningen, der fulgte med. Hvis din beanie ikke har en vaskeanvisning med specifikke vaskesymboler, er det sikreste at håndvaske den.