Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Sådan bærer du en beanie: Den ultimative guide til mænd

Der findes mere end én måde at holde ørerne varme og hovedet beskyttet her til vinter. Se det her som din guide til alt inden for beanies: Designs, materialer og råd, så du kan gå vinterkulden i møde med stil.

Tag en hat på, ellers fryser du ihjel. Hvis du voksede op i Danmark, var det den første ting, din mor sagde hver vinter, før du forlod huset. Nogle mødre gik skridtet videre og påstod, at du mister 80% af din kropsvarme gennem hovedet. Selvom mors beregninger måske ikke helt passer (du mister kun ca. 7-10%), så er det nu en gang rarere, når ens hoved er dejligt varmt.

Fra deres historiske forbindelse til den frygiske hue, der blev båret af frigjorte slaver i det gamle Rom, til liberty caps der blev malet i United States Capitol bygningen: Beanien er både berejst og vant til vinterens kulde. Og hvis du troede, en beanie højt på hovedet eller lidt på skrå var en hipster-opfindelse... Næh. Det er en trend, du kan takke veteranerne fra 2. verdenskrig for.

Merinould, kabelstrik, pomponer… Det er bare toppen af isbjerget. Apropos is og temperaturer under frysepunktet: Der findes faktisk en beanie, som er designet til varmere vejr. Horisontudvidende, ikke sandt? Læs videre for alt, hvad du ikke vidste, du havde brug for at vide om beanies til mænd, og hvordan du finder en til at tell your story.

1 Sådan bærer du en beanie: den ultimative guide til mænd1.1 5 typer beanies til mænd1.2 Hvad er det bedste materiale til en beanie?1.3 Sådan bærer man en beanie1.4 Sådan shopper du beanies til mænd1.5 I spurgte – vi svarede

5 typer beanies til mænd

Som barn smed du måske bare hvad end, du kunne finde på hovedet, men du er voksen nu og har mulighed for at vælge. Fra klassiske huer til beanies med pomponer på toppen: Der findes en type til enhver historie, du har lyst til at fortælle. Før du vælger din næste beanie, så tag et kig på 7 af de mest populære beanies til mænd.

1. Traditionel hue med fold – Klassiske beanies

Traditionelle huer har et klassisk design med fold. Det klassiske ved dem gør dem ideelle til en livlig weekend eller til og fra arbejde.

Med to lag i bunden er dine ører og din pande dobbelt så godt beskyttet. Bær huen så halvdelen af dine ører er dækket dobbelt. Når du støder på en kølig vind, trækker du den bare ned for ekstra varme. Hvis du ikke er sikker på hvilken farve, du vil have, så er ensfarvede, mørke beanies et godt valg, der matcher de fleste vintergarderober.

2. Beanies i fiskerstil

Fiskerbeanien er inspireret af den slags huer, havnefiskere er kendt for at have på, og er i dag et af de mest populære designs. Det er en slags beanie, som sidder på toppen af hovedet og fordi kronen er snæver, dækker den ikke dine ører (eller måske bare toppen af dem).

Den her korte slags beanie er blevet en favorit blandt hipsters og moderigtige fyre verden over. Vi kan ikke love, at den holder dig super varm… men du ser godt ud, mens du fryser.

3. Slouch beanies

Det her er en længere type beanie, der dækker halvdelen af dine ører (eller mere, hvis du trækker den ned) og som på grund af længden hænger ned mod din nakke. Normalt har slouch beanies ikke fold.

De er designede til at virke afslappede og passer bedre til en denimjakke end en frakke.

4. Pompon beanies

En af de mest ikoniske vinterhuer er pompon-huen. De er kendetegnet ved, at de har en pompon på toppen. Du har formentlig set dem mange steder, fra børnehaver til skiløjper. Pomponen stammer fra militæret, hvor den først blev brugt til at beskytte sømænd. Ifølge nogle beskyttede den kugleformede garnkvast på toppen af beanien søfolks hoveder mod at ramme ind i ting. Sandt eller ej, så er det et godt stykke nytteløst paratviden at imponere dine venner med.

Pompon-beanies er ofte med fold og meget varme. Du kan bære dem med både casual outfits og når du klæder dig pænt på, men hold dig til ensfarvede, mørke slags til dit jakkesæt.

5. Høje huer

Har du set en af de seneste trends inden for beanies til mænd? Den hvor fyre har en strikket hue siddende usikkert på toppen af deres hoveder, og nærmest beder vinden om at blæse den af. Selvom de ikke varmer meget, er høje huer utvivlsomt stilfulde (og kan stadig redde en dårlig hårdag).

Høje huer er lavet med plads i toppen af hatten og bæres så højt på hovedet som muligt, uden de falder af. Sørg for at den stikker op og ikke hænger til siden. Hvis den hænger, kommer du hurtigt til at ligne en smølf.

Hvad er det bedste materiale til en beanie?

Der findes mange forskellige designs, når det gælder beanies, så det første du skal beslutte dig for, er materialet. Hvis du er ude efter en let beanie til forår, sommer og efterår, kan du ikke gå galt i byen med en lavet af økologisk bomuld. Det er et let, åndbart materiale, som ikke er for varmt.

Når temperaturerne daler er merinould det bedste valg for en vandafvisende, dejligt varm beanie, der sikrer at iskolde vinde og støvregn ikke ødelægger din dag (eller dit hår). Og for virkelig at være beskyttet mod vinterkulden, bør du skaffe en beanie, der dækker dine ører. En beanie i fiskerstil trender måske nok på IG, men dine stakkels ører fortjener at blive behandlet bedre.

Fordele ved beanies i uld

 • Naturligt vandafvisende
 • Transporterer naturligt fugt
 • Stærkt isolerende (holder dig dejligt varm)
 • Holdbart og effektivt
 • Åndbart
 • Merinould er imponerende blødt og kløfrit

Fordele ved beanies i akryl & syntetiske stoffer

 • Lavet med syntetiske fibre
 • Modstår slid og krøller
 • Let og hurtigttørrende

Fordele ved bomuldsbeanies

 • Meget åndbare
 • Holder temperaturen nede ved at transportere fugt
 • Bibeholder ikke lugte, i modsætning til olie-baserede stoffer (Syntetiske stoffer som akryl, polyester, nylon og elastan)
 • Kræver mindre vaskning
 • Holdbart
 • Mindre risiko (sammenlignet med uld-beanies) for at blive slappe eller udstrukket
 • Blødt og kløfrit

Populære beanie egenskaber & designs

En masse terminologi bliver brugt, når det gælder beanies, f.eks. tykt strik og ribbede fold. Eftersom du shopper online efter en hue til dig selv eller som en gave, er det en god ide at have en basal forståelse for de forskellige egenskaber og designs, så du ved, hvad du skal være på udkig efter.

 • Fold – Foldet på en beanie er den nedre del, der ofte er foldet op. Et godt eksempel er fiskerbeanien og et eksempel uden fold er slouch beanien. I mange beanies til mænd er det muligt at udfolde og justere foldet for præcis det look, du er ude efter. På engelsk bliver det kaldt 'cuff' (manchet) eller 'brim' (skygge), hvoraf det sidste også bruges til at beskrive f.eks. skyggen på en
  baseball kasket). Ja, nogle beanies til mænd har faktisk en skygge. De var populære i de tidlige 00'ere og hviler forhåbentlig ligesom Myspace i fred.
 • Vendbar – Vendbare beanies har en farve eller et mønster på både indersiden og ydersiden, så du kan bære dem med vrangen ud.
 • Ribbet – Ribbede beanies har synlige, lodrette striber, fordi de er ribstrikkede.
 • Tykt strik – Det er sådan nogle, du måske har set din bedstemor strikke. Det vi kalder tykt strik fremkommer af en kombination af tykt garn og den måde, de er blevet strikket på.
 • Dobbeltstrik – Dobbelt-strikkede beanies bliver lavet ved at kombinere to separate, strikkede stoffer. De er dobbelt så tykke sammenlignet med 'almindelige' strikkede huer, og derfor også ekstra varme.
 • Kabelstrik – Kabelstrikkede huer er lavet ved hjælp af en strikketeknik, der krydser de lodrette striber over hinanden for et flettet mønster. Kabelmønstre resulterer typisk i kompakte, varme beanies.
 • Øreklapper – Beanies med øreklapper er strikhuer med… øreklapper. De mest kendte designs inkluderer sharpa-huen og den russiske ushanka-hat. Begge har klapper, der bindes under hagen for at holde ørerne varme eller oven på hovedet for at give ørerne luft.
 • Foring – Forede huer har et blødt, varmt lag inden i. Den mest almindelige foring er lavet af fleece (syntetiske fibre) og er både ekstremt varm og fantastisk til at beskytte dit hoved mod en kløende uldbeanie.

Sådan bærer man en beanie

Tag den på. Så simpelt kan det være, men vi ville ikke være os, hvis vi ikke kunne foreslå noget bedre end det åbenlyse... Vi spurgte rundt på kontoret og kogte det ned til noget håndgribeligt for fyre med langt hår, kort hår eller krøllet hår.

Hvordan bærer mænd med langt hår beanies?

For fyre med langt hår er den bedste måde at bære en beanie på højt på panden og uden fold. Undgå at proppe alt dit hår ind i den. Lad det hænge på siderne for at indramme dit ansigt (og virke varmeisolerende for din hals).

Høje beanies og slouch huer ser også godt ud på fyre med langt, løst hår.

Hvilken hue ser bedst ud på fyre med krøllet hår?

Hvis du har krøllet hår, bør du undgå tynde, stramme beanies som 'skull caps', da de kan ende med at se ujævne og fyldige ud. Gå i stedet efter f.eks. slouch huer eller høje beanies.

Og selv på en dårlig hårdag er der ikke nogen grund til at skjule dine krøller under din beanie. Lad dem få luft og indramme dit ansigt.

Hvordan bærer man en beanie med kort hår?

For alle jer korthårede fyre derude: Vælg tætsiddende beanies frem for den løse eller ekstra store slags. En hue, der er for løs eller fyldig, kan se ud som om, den spiser dit hoved… ikke et godt look.

Beanies i fiskerstil, klassiske beanies med fold og pompon-huer fungerer alle sammen godt til fyre med kort hår og stjæler ikke al opmærksomheden. Det samme gælder, hvis du er skaldet – vælg ethvert beanie design, der sidder tæt.

Sådan shopper du beanies til mænd

Udover at redde dine ører fra at fryse, kan det rigtige strik også gøre underværker for dit look samlet set. Det første trin er at beslutte dig for, om du vil have en beanie, der kan holde dig varm eller en, du kan have på i foråret og om sommeren. Efter det, er det ikke sværere end at vide, hvad du godt kan lide.

Vi har indsnævret det til det mest grundlæggende nedenfor. Som med alle accessories støtter vi 100% din beslutning om at ignorere vores forslag, være dig selv og fortælle din historie. Men… som nemme og sikre valg, er vores forslag ganske gode.

 • Formelt & kontor – Traditionel beanie med fold
 • Casual & weekend – Foldet eller ikke-foldet hue eller fiskerbeanie
 • Streetwear & sporty – Slouch beanie, fiskerbeanie eller pompon-hue

Og hvis dit fokus er varme, så glem ikke vigtigheden af et vinterhalstørklæde og solbriller. Du behøver ikke at gå på kompromis med stil for at holde varmen.

I Spurgte – Vi Svarede

Kan man blive skaldet af at have en beanie på?

Vi er ikke forskere, men vi kan dog alligevel fortælle dig, at det at have en beanie (eller enhver hue eller hat) på nok ikke påvirker, hvor hurtigt du bliver skaldet. Der findes en form for hårtab, som skyldes, at håret bliver trukket for stramt. Og en anden, som sker, når f.eks. en hat sidder så tæt, at hårsækkene går i stykker. I begge tilfælde er det usandsynligt, at det sker med en beanie, og i de fleste tilfælde sker hårtabet over lang tid.

Rygning, dårlig ernæring og DNA er mere skyld i hårtab end den løse beanie, du har på.

Kan man bære beanies med briller?

Hvis det er et valg mellem at se og ikke at se… 100% ja, bær dine briller med din beanie. Hvis du er ude efter et par gennemsigtige briller eller solbriller, så er svaret det samme – ja, bær dem med din hue.

For god stil, vælg en mørkere beanie, f.eks. sort, marineblå eller grå. Det er farver, som ikke er for prangende og lader brillerne gøre deres job, dvs. fremhæve dit flotte ansigt.

Hvad er en Monmouth-hue?

Monmouth-huen er den moderne hues forfader. Den blev skabt til og først båret af sømænd og soldater i England i det 14. århundrede i byen Monmouth (heraf navnet). I et forsøg på at beskytte indenlandsk producerede produkter bestemte Elizabeth I, at alle over 6 år skulle bære huen. Det er én måde at starte en trend på.

Kan jeg strække en beanie ud så den passer mit hoved?

Er du bange for, at dine øjne springer ud af hovedet på dig ligesom Jim Carreys i Masken? Hvis din beanie er så stram, bør du nok overveje at strække den ud. For de fleste bliver en beanie efterhånden strukket ud, når man har den på, og så bliver den mere komfortabel. Hvis det ikke virker, kan du håndvaske din beanie og så strække den, mens den tørrer (og materialet stadig er fugtigt).

Vores bedste råd er at tjekke størrelsen på din beanie, før du trykker ‘køb’.

Kan jeg krympe en beanie for at få den til at passe bedre?

Hvis din beanie er for stor til dit hoved, anbefaler vi at returnere den og finde en, der passer bedre. Man skal være påpasselig med at krympe en beanie, da man kan ende ud med en hue i dukkestørrelse. Hvis du absolut vil krympe din beanie, så prøv at håndvaske den med varmt vand.

Hvilke slags vinterhatte er gode til mænd?

Til vinteren anbefaler vi, at fyre holder sig varme med uld-fedoraer, uld-beanies eller sixpences i uld. Uld er alletiders til at holde dig dejligt varm uden at drukne i sved. Beanies er ideelle til virkelig koldt og blæsende vejr, fordi de dækker dine ører… medmindre du skaffer en i fiskerstil.

Hvad er det hebraiske navn for de beanies, jøder har på?

Mange jøder bærer kippaer som et tegn på ærbødighed for Gud. De er ikke kategoriseret som beanies og bør omtales med deres rigtige navn.

Hvad er en 'Skull Cap' beanie?

Hvis du leder efter en hue, der blander komforten af en beanie med de tætsiddende militærhjelme kaldet 'skull caps', så er det nok en skull cap beanie, du har brug for. Genialt navn, ikke?

Skull cap beanies sidder tæt og har typisk ikke noget fold. Nogle er tynde nok til, at de kan bruges under en motorcykelhjem, og er populære blandt motorcykelentusiaster.

Hvorfor hedder det en beanie?

Vi har ledt (næsten) hele internettet igennem for at finde et svar, men endte ikke ud med noget konkret. Vores yndlingsteori er, at beanien fik sit navn fra et engelsk slangudtryk for hoved (head): ‘bean’. Det lyder da også bedre end ‘headie’.