Spar 10% på alle solbriller

Spar 10% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Sådan bærer du armbånd – uden at gøre for meget ud af det

Lær principperne bag det at bære armbånd uden at se ud som om, du prøver for meget.

Armbånd til mænd har antaget mange forskellige former gennem tiden. Fra puka skaller efter en strandferie til "slap" armbånd, der blev gjort forbudt i flere skoler i 90'erne. Og så må vi ikke glemme trenden med neongule plastikarmbånd fra 2004... og kopierne, der spredte sig til håndled i hele verden.

Hvis vi ser bort fra de enkelte trends, så er der én ting, der er konstant – armbånd.

Et armbånd er en af de nemmeste accessories at bære. Et lille bånd af læder eller perler kan give et outfit et ekstra pift, og det kan hjælpe os med at dele en smule om vores personlighed, uden vi behøver at sige et eneste ord. Det kan være en måde at hinte om et liv udenfor kontoret, eller den måde vi deler et humør med dem omkring os.

Nøglen til at bære et armbånd godt er, at det skal være simpelt og nemt.

Når man forstår det, slipper man for at falde for hver eneste trend, der dukker op - eller se ud som om, man lige er hoppet af flyet efter en måneds yoga retreat i Bali.

1 Sådan bærer du armbånd – uden at gøre for meget ud af det1.1 Sådan vælger du det helt rigtige armbånd for dig1.2 Sådan bærer du armbånd1.3 Forskellige typer armbånd til mænd1.4 I spurgte – vi svarede

Sådan vælger du det helt rigtige armbånd for dig

"Simpelt og nemt" kan findes ved at lære nogle få principper om armbånd:

 • Mål og pasform
 • Overordnet stil
 • Vid hvor du er på vej hen

Mål & Pasform

Dine armbånd skal sidde godt og have de rigtige mål i forhold til din størrelse.

Det betyder i sidste ende, at store armbånd passer til store håndled og små armbånd passer til små håndled.

Derudover skal armbåndet sidde lige præcis stramt nok til at være bekvemt at have på. Nogle armbånd, som f.eks. elastiske armbånd med perler, passer til stort set alle.

Et stort, klodset metalarmbånd, der glider frem og tilbage på din arm er noget, du hurtigt ville blive træt af. Alle armbånd af betydelig vægt skal sidde tæt nok til ikke at flytte sig spor, mens lettere armbånd godt kan have en smule mere frihed.

Sådan finder du den rigtige pasform

Et armbånd sidder godt, hvis der er en smule ekstra plads mellem armbåndet og dit håndled... men ikke så meget, at det begynder at glide op og ned ad din underarm/hånd.

Du skal helst kunne sætte en eller to fingre mellem armbåndet og dit håndled.

Et godt råd er at behandle dine armbånd som du ville dit ur – hold dem under ærmet. Det er vigtigt at huske på, hvis du har et stort armbånd på, fordi det kan resultere i en bule eller at armbåndet slet ikke kan være under ærmet.

Overordnet Stil & Look

Hvad er det for et look, du sigter efter? Dét spørgsmål er nøglen til alt. Armbånd – og accessories generelt – bliver brugt til at personliggøre dit overordnede look. Overvej hvad det er, du forsøger at sige med din stil.

Kan du huske "simpelt og nemt"? Det er dét, vi stiler efter.

Et godt råd er at prøve noget naturligt.

Naturlige materialer som læder, træ og sten bliver kun pænere med tid og slid. De her materialer har desuden farver, der er nemme at matche med stort set alle outfits.

Hvis hele dit outfit er skinnende metaller, kan det få dig til at se ud som om, du er med i en hip hop musikvideo… på den forkerte måde. Det kan du undgå ved at blande metaller med noget naturligt. Læder får metallet til at ske maskulint ud og dæmper hele atmosfæren... på den rigtige måde.

Dit armbånd sender et signal og nogle vil spørge dig, om der ligger en speciel betydning bag det. Vælg et armbånd, der virker for dig og fortæller noget om dig.

Vid hvor du er på vej hen

Husk på: Du kan tage armbånd af.

Du ender formentlig med at have en eller to favoritter, men du behøver ikke at have dem på hele tiden. Ikke alle armbånd passer lige godt til alle lejligheder.

I formelle situationer anbefaler vi et enkelt, tyndt armbånd i en mørk farve. Du kan også vælge et kædearmbånd i sølv eller guld, der matcher farven på dine manchetknapper.

Men hvad hvis man gerne vil skille sig ud?

I nogle situationer – i byen, til koncerter eller til sportsbegivenheder – giver det mening at pifte sit look lidt ekstra op. Skil dig ud fra mængden med din stil ved ikke at tøve med de ting, der springer i øjenene.

Sådan bærer du armbånd

Instagram får alt til at se nemt ud. Problemet med at efterligne de ting, vi ser på sociale medier, er at man nemt ender med at være "den der fyr". Den der fyr med armbåndene. En slags karikatur af en mand med stil - selv om dit look er stilrent, er det eneste folk lægger mærke til antallet af armbånd på din arm.

Jo simplere jo bedre.

Stil og pæn påklædning handler i sidste ende om balance (eller snarere en lille ubalance). Forestil dig dine to håndled som to sider af en gammeldags vægt. Den ene skal helst være en smule tungere end den anden. Det koncept kaldes visuel vægt.

Det er ikke godt at have mange armbånd på det ene håndled, mens det andet slet ikke har nogen. Samtidig skal de ikke have samme vægt.

Stil dig foran spejlet og se, hvordan du ser ud. Fjern et armbånd, hvis du er i tvivl. Du kan altid tage det på i morgen.

SOLO: Sådan bærer du et enkelt armbånd

Det her er den nemmeste og simpleste måde at bære armbånd. Start med et eller to armbånd rundt om ét håndled. Sådan, nu er du klar.

Hvis du har ur på, så bær dit armbånd på den modsatte hånd eller lad uret blive hjemme og erstat det i stedet med armbåndet. Her er det også vigtigt, at dit ur og dit armbånd ikke har samme bredde (visuel vægt) – et tykkere ur kræver et tyndere armbånd.

Match dit armbånd til dit look ved at vælge en diskret farve fra dit outfit. Det kan være farven fra din skjorte eller en knap, som du vælger armbånd efter. Eller hold dig til naturlige farver – træ eller læder – for et armbånd, der matcher alt.

SAMMENSÆTNINGER: Sådan bærer du flere armbånd

Det her er et eftertragtet look, som mange af os i smug ønsker at kopiere. Flere armbånd kan bæres på ét håndled for at give et indtryk af livserfaring, afslappethed og personlighed.

Femtem armbånd, der glider op og ned ad ens arm, ser godt ud på billeder, men det er noget omstændigt at rende rundt med til hverdag. Sidder du foran en computer det meste af dagen? Så kan flere armbånd være et problem, når dit håndled rør dit tastatur eller din mus... for slet ikke at nævne, at du kan ende med at ligne en reservedanser fra en Bollywod film.

Start med tre til fire armbånd, der har et fælles tema, men ikke nødvendigvis matcher perfekt. Undgå at alle armbåndene har præcis samme farve eller metal.

Den bedste kombination er en blanding af farver og materialer. Prøv to perlearmbånd (med lavasten eller tigerøjesten) med et naturligt-farvet læderbånd. Hvis det ser godt ud og du føler dig modig, så tilføj endnu et læderarmbånd med en anden bredde.

Dit armbåndsur tæller som en del af kombinationen, så du får måske ikke brug for mere end to armbånd for at få den fulde effekt.

Et par stile du kan eksperimentere med:

 • En blanding af forskellige stile/størrelse perler
 • Armbånd i tan læder og stål
 • At kombinere læder- og perlearmbånd for et bøhmisk twist
 • Blanding af forskellige kæder og ID armbåndsstile for et hårdt, maskulint look

Forslag til sammensætning af armbånd

Undgå for mange farver ved at bære 1 neutralt armbånd for hver gang du har 2 farverige armbånd.

Undgå sammensætninger med tykke armbånd eller metalarmbånd.

Husk at du kun behøver at bære flere armbånd på ét håndled. Det kan se tungt ud at have flere armbånd på hvert håndled og det kan umuligt være bekvemt... medmindre du er en pirat.

ARMBÅND & UR: Sådan bærer du et armbånd sammen med et ur

Det her handler om at sammensætte 1-2 armbånd og et ur på samme håndled. Tynde armbånd virker bedst og skal helst sidde under dit ur – dvs. i nærheden af dit håndled (tættere din hånd) – i stedet for over dit ur (tættere på din albue).

Det her look er bedst, når dit ur og dine armbånd matcher uden for meget kontrast. Hold øje med kombinationen af herreur, bælte, slipsenål og armbånd. Match metaller og metaltoner med helheden i tankerne.

For at vælge de helt rigtige armbånd skal du se på, hvilket slags ur du har på. Et robust ur kan se godt ud sammen med store armbånd, mens et mere elegant ur typisk passer bedre sammen med tynde armbånd. Uanset hvad, så er det vigtigste, at dine accessories giver udtryk for det samme.

Et godt armbånd formår at gøre det samme som alle gode accessories – det fuldender dit look.

Husk på vigtigheden af visuel vægt, når du vælger dine armbånd og vær ikke bange for at eksperimentere.

Du kan altid tage et armbånd af, hvis du finder ud af, at det alligevel ikke virker for dig. Det gælder sådan set for alle accessories – du har altid muligheden for at skifte mening og tage dem af. Forsøg dig frem.

Er du klar til at give dit ur en ny ven? Du har al den nødvendige viden og to håndled. Hvad venter du på?

Forskellige typer armbånd til mænd

Det er nemt at bære armbånd. Det, der er en smule sværere, er at vide, hvordan du vælger den rigtige type armbånd. Vi har sammensat en liste over vores favoritter og grundene til, du bør overveje at lade et (eller flere) af dem hjælpe med at fortælle din historie.

Perlearmbånd til mænd

Når der skal laves en liste over de bedste armbånd til mænd, vil perlearmbånd altid være i toppen. Inden for den her ene slags af armbånd til mænd finder du alt fra stenperler til dem lavet af træ.

Hvis det er perlearmbånd i høj kvalitet, du er ude efter, så se på stenperler lavet af natursten. Stenperler findes i utallige forskellige farver og størrelser, og de fleste er ridsebestandige og vandtætte. Nogle stenperlearmbånd er kendt som helbredende armbånd og siges at hjælpe med alt fra selvsikkerhed til fokus.

Et eksempel på en naturlig sten, der er fremragende i et herrearmbånd, er lavasten. Lavasten er en vulkansk sten, som er populær for sin flotte, sorte farve og porøse tekstur. Den har desuden en historie, som startede dybt inde i Jordens kerne og nu sidder om dit håndled. Det må siges at være en god måde at sætte gang i samtalerne.

Hvis du vil have flere armbånd på samme håndled, så prøv at matche to eller flere stenperlearmbånd for en kombi, der er unik for dig og din historie. Du kan også blande perlearmbånd med andre slags, f.eks. læder-, stål- og ankerarmbånd. Hvis du vil være på den sikre side… så shop et armbåndssæt. Det er en kombination af armbånd, vi allerede har matchet for dig.

Ankerarmbånd til mænd

Ankerarmbåndet giver ‘one size fits all’ ny betydning. Ankerarmbånd til mænd består af et stykke læder eller stof, der er foldet og bundet. Ved at flytte på knuden kan du justere længden af armbåndet. Når du har fundet den perfekte længde, skal du blot føre ankeret gennem hullet og forberede dig på at modtage komplimenter.

Den her type armbånd er navngivet efter metallukningen, der er formet som et anker, og kaldes også fiskekrogsarmbånd. Selv om armbåndene har rødder i symbolisme – ankeret er et ikonisk symbol for standhaftighed – er de også casual nok til at blive båret med jeans, shorts og din yndlingsskjorte.

Manchetarmbånd til mænd

Hvis du er på udkig efter en opgradering til dit håndled, der vejer en smule, men stadig er super stilren, så findes der ikke noget bedre end et manchetarmbånd til mænd. Og hvis du får dit indgraveret, ender du ud med et virkelig enestående armbånd til at fortælle din historie.

Manchetarmbånd er designet til at sidde rundt om dit håndled uden at lukke helt og kan justeres en smule for den perfekte pasform. Hvis du bøjer det for meget, kan det dog svækkes og gå i stykker.

I modsætning til perlearmbånd og andre metalarmbånd, er manchetarmbånd ikke lavet til at dreje rundt på dit håndled. Du ved, det sidder rigtigt, når det sidder lige under håndledsknoglen uden at knibe og kan tages af, uden det gør ondt.

Det sværeste ved manchetarmbånd til mænd er, at de skal matche andre metaller, du har på – især hvis du bærer dem sammen med et ur. En fordel ved et manchetarmbånd er, at det stilrene design tilføjer tekstur og snildt kan matches med et sæt stenperler eller et læderarmbånd.

Læderarmbånd til mænd

Paracord armbånd til mænd

Det er en solrig dag og du føler, at alt er godt. Fuglene synger… og BAM, så bliver du angrebet af en hel hær af zombier.

Du ser dig omkring efter et spyd, men hvem går rundt med et spyd? Du tager dit paracord-armbånd af, laver en snubletråd og slipper uskadt væk. Og du troede, dit paracord-armbånd kun kunne bruges til at se godt ud.

Andre livreddende ting, du kan gøre med et paracord-armbånd:

 • Binde ting sammen
 • Skabe ly for vind og vejr
 • Bruge det som fiskesnøre eller sutur
 • Reparere stof
 • Lave en skinne
 • Hænge kød
 • Skabe en årepresse
 • Er det bare os… eller reddede vi lige menneskeligheden?

Som du kan se, er paracord-armbånd mere end bare mode-accessories. Faldskærmssnor blev oprindeligt brugt af soldater under anden verdenskrig. De opdagede, at den stærke, tynde snor kunne bruges til mere end bare at hoppe ud af fly – og det er vi taknemmelige for, de gjorde… selv om stilfulde accessories måske ikke var deres førsteprioritet.

Nu til dags kan du få armbånd, der ser ud og føles som paracord, men som faktisk bare er polyester. Lad dig ikke narre… ægte paracord-armbånd er lavet af holdbar nylon. Hvis du er ude efter et sandt overlevelsesarmbånd, så tag et kig på paracord-armbånd til mænd, der sælges sammen med andre udendørsting som f.eks. et kompas, optændingsmateriale og en fløjte.

Stålarmbånd til mænd

Du er aktiv. Du arbejder. Du leger. Du hjælper gamle damer med at krydse gaden. Du er dybest set Iron man uden dragten (og uden End Game slutningen).

Måske tænker du, at et armbånd ville holde dig tilbage? Være i vejen, når du redder verden eller køber mælk? Det er der, herrearmbånd lavet af stærkt, rustfrit stål redder dagen. De er elegante, ultra-holdbare og holder dig ikke tilbage… uanset hvad, livet kaster efter dig.

Et flot outfit kan gøre meget. Men det er de små detaljer, der gør forskellen. Og det er svært at gå galt i byen med et metalarmbånd. Der findes nogle, som er lige så simple og diskrete, som du ønsker, eller lige så tunge og fyldige som dit håndled kan holde til. Fra kirurgisk, rustfrit stål til en masse forskellige farver og stilarter: Du er praktisk talt garanteret at være en stilhelt med et stålarmbånd.

I Spurgte – Vi Svarede

Hvilket håndled bør mænd bære armbånd på?

Hvis du gerne vil bære dine armbånd sammen med dit ur, så vælg det samme håndled som dit ur. Ellers bør du vælge den anden hånd.

Der er ikke nogen regler – kun præferencer. Tænk på, om dit armbånd kan komme i vejen, når du arbejder. Det kan være en god grund til at bære det på venstre hånd, hvis du er højrehåndet eller højre hånd, hvis du er venstrehåndet.

Håndleddet du vælger har ikke noget med din sekualitet at gøre. Der er ikke nogen homo eller hetero håndled.

Hvilket armbånd kan jeg bruge til træning?

Vi foreslår et perlearmbånd, der sidder tæt mod huden. Hvorfor? Fordi elastikken ikke suger sved og du risikerer ikke at det falder af, mens du laver den sidste burpee.

Vælg en maskulin sort kæde, hvis du vil have noget, der ser godt ud sammen med din fitness tracker. Og så behøver du ikke at tage rustfrit stål af, når du går i bad.

Kan jeg bære et ur og et armbånd på samme tid?

Ja, det kan du! Det er helt i orden at bære et armbånd eller to med dit ur. Vær opmærksom på typen af armbånd og om det kan ske at ridse dit ur.

Kan jeg bære armbånd på begge arme?

Hvorfor skulle du ellers have to håndled?

Armbånd på begge arme er i sidste ende et spørgsmål om visuel vægt. Hvis du sikrer dig, at én side er visuelt tungere end den anden, så er alt i orden!

Er tigerøjesten farlige?

Har du købt et armbånd med tigerøjesten og blevet bekymret om asbest? Eller måske vidste du ikke, at asbest er noget, der er værd at bekymre sig om?

Her er der ingen grund til bekymring. Tigerøjesten er ikke farlige. Men asbest er bestemt slemt.

Kan jeg bære mit armbånd, når jeg er i bad? Er det vandtæt?

Det afhænger fuldstændig af det materiale, dit armbånd er lavet af. Armbånd lavet af voksbehandlet bomuld (og nogle af rustfrit stål) kan klare det og er vandafvisende.

De fleste armbånd til mænd er ret nemme at tage af, så brug de ekstra 15 sekunder på at tage dem af, før du hopper i havet.

Virker armbånd af kobber?

Hvis du spørg en fra 1920'erne, så er svaret ja! Kobberarmbånd lindrer angiveligt gigt, men det har vist sig ikke at være sandt.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Brug et målebånd eller et stykke tråd til at måle størrelsen af dit håndled. Mål lige over knoglen hvor dit håndled møder din arm for at få den rigtige armbåndsstørrelse.

Hvordan rengør jeg mit armbånd?

Der drypper forhåbentlig ikke is ned ad din arm… eller måske gør der. Uanset hvad, så bliver dit armbånd beskidt med tiden.

Metalarmbånd: Det første du skal gøre er at fastslå hvilken type metal, det er lavet af. Hvis det er rustfrit stål og vandafvisende, så vask det med varmt vand med en dråbe opvaskemiddel i. Tør det omhyggeligt. Snak med en guldsmed, hvis det er ægte guld eller sølv.

Læder- eller perlearmbånd: Brug en fugtig klud til forsigtigt at rense armbåndet. Undgå at bruge en dryppende våd klud eller at dyppe armbåndet i vand. Tør armbåndet forsigtigt med en tør klud.

Hvilket armbånd kan jeg bære med en smoking eller lignende?

Et kædearmbånd af sølv eller guld passer til det formelle look og ser godt ud med din smoking eller sort/hvide jakkesæt. Sikr dig at dine metaller matcher – sølvtonet armbånd med sølvtonede manchetknapper.

Hvad er et cuff armbånd?

Cuff armbånd er typisk lavet af metal og kan tages af og på super nemt. De skiller sig ud fra andre armbånd ved ikke at lukke hele vejen rundt. De giver ekstra liv til casual outfits og bliver typisk pænere med tid og slid.

Ikke at forveksle med "handcuffs". Det er noget helt andet, som ikke passer godt til nogen som helst outfits.

Hvor længe kan jeg bære mit festivalsarmbånd?

Tag det af på parkeringspladsen, når du er på vej hjem. Festivalen er død... og det er stofarmbåndet også.

Bærer heteroseksuelle fyre armbånd?

Ja, heteroseksuelle fyre bærer armbånd. Hvis du leder efter inspiration, så tag et kig på de kendte mennesker og sportsstjerner, du ved er heteroseksuelle. Du vil sandsynligvis se dem med et armbånd eller to… og nok også en halskæde eller ørering.

Sandheden er, at de smykker og accessories, du vælger, ikke har noget med din seksualitet at gøre – og det inkluderer armbånd til mænd.

Det betyder også, at der ikke er et homo- eller heteroseksuelt håndled, man skal bære sine armbånd på. For komfort kan det være en god ide at bære dine armbånd på venstre hånd, hvis du er højrehåndet, eller højre hånd, hvis du er venstrehåndet.

Er det okay for fyre at bære armbånd?

Det er mere end bare OK for fyre at bære armbånd.

Den vigtigste ‘regel’ til at bære armbånd første gang er at vælge et, der ikke irriterer i dagligdagen. Johnny Depp kan godt nok have armene fulde af perler og læder, men hvis du sidder og skriver på en computer hele dagen, vil de nok være i vejen.

Vælg noget simpelt til at starte med og se de hurtige tips ovenover for at vælge det rigtige armbånd til dig.

Hvilke er de bedste armbånd til mænd?

Hvad er de mest populære armbånd?

Når det gælder armbånd, har mænd masser at vælge imellem. Her er 6 af de mest populære typer til at fuldende ethvert look.

 1. Ankerarmbånd
 2. Perlearmbånd
 3. Manchetarmbånd
 4. Læderarmbånd
 5. Paracord armbånd
 6. Stålarmbånd

Følg hvert link ovenover for at shoppe designs fra klassisk flotte til trendy-lige-nu. Fra perler til manchetarmbånd: Vi har det populære design, du er ude efter.