Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Forlovelsesringe til mænd

En voksende trend

Hvis du er en ciskønnet heteroseksuel mand fra et hvilket som helst land uden for Sydamerika og Nordeuropa, kan du spørge dig selv: "Forlovelsesringe til mænd? Er det en ting?”

Ja. Det er en ting. I mange dele af verden bærer både mænd og kvinder en ring på deres ringfinger for at symbolisere deres forlovelse. På Island sælges forlovelsesringe udelukkende som sæt af to. Takket være den voksende anerkendelse af ægteskaber af samme køn og ligestilling mellem kønnene, breder denne tradition sig til andre dele af verden.

Men hvor kommer traditionen med forlovelsesringe fra, og hvorfor begynder de lige at blive populære for mænd nu?

1 Forlovelsesringe til mænd1.1 En kort fortælling om forlovelsesringe1.2 Forlovelsestraditioner i dag1.3 Sådan bæres en forlovelsesring til mænd1.4 De forskellige typer forlovelsesringe til mænd1.5 Vielsesringe vs. forlovelsesringe1.6 Lang historie kort…

En kort fortælling om forlovelsesringe

Et udtryk for besiddelse blev til et udtryk for kærlighed

Romerne mente, at den fjerde finger på venstre hånd indeholdte Vena Amoris, eller 'kærlighedens vene'. På trods af dets romantiske navn var forlovelsesringe, på det tidspunkt, et tegn på ejerskab. De fleste forlovelsesringe var lavet af hamp, læder eller ben, og kun de rigeste mænd gav deres snart kommende hustruer ringe af guld eller sølv, og kun for at vise deres rigdom.

Anvendelsen af forlovelsesringe spredte sig over hele Europa i middelalderen på grund af den lange ventetid mellem forlovelse og ægteskab. Alligevel blev disse kun båret af kvinder og indikerede stadig ejerskab snarere end partnerskab.

Faktisk er det først i det 20. århundrede, at ægteskab bliver betragtet som et partnerskab mellem ligemænd, og traditioner omkring forlovelse og ægteskab har været i konstant forandring som resultat heraf. Hver kultur har forskellige traditioner, når det kommer til forlovelse, og i det globale samfund, vi nu lever i, er valget helt jeres eget omkring, hvordan I fejrer jeres forhold.

Forlovelsestraditioner i dag

Et væld af muligheder

Ud over par af samme køn vælger mange mænd at bære en forlovelsesring for at ære deres kommende koner. Hvorfor skal kvinden udstråle, at hun er optaget, hvis manden ikke skal? Manden har måske stillet selve spørgsmålet om en forlovelse, men kvindens svar gør, at I begge bliver taget af markedet. Det er også ved at blive mere almindeligt, at kvinder beder mænd om deres hånd i ægteskab, snarere end omvendt.

"Purity rings" og "promise rings" betragtes ind imellem som det samme som forlovelsesringe, da de repræsenterer en vis form for trofasthed, og stilmæssigt er der meget lidt forskel på dem.

En forlovelsesring er et løfte. Et løfte, du giver om at være tro mod din partner, selvom du ikke er lovligt forpligtet til det endnu. I den forstand er en forlovelsesring mere imponerende end en vielsesring. En forlovelsesring betyder, at du er tro mod din partner efter eget valg. En vielsesring betyder, at du gør det for skatten. Nogle par vælger endda at forblive forlovet for evigt.

Sådan bæres en forlovelsesring til mænd

Der er ingen regler... kun retningslinjer

Du bærer din forlovelsesring på din ringfinger – hvilken ringfinger er op til dig. Dog kan der være forskel i forhold til den lokale skik. I nogle kulturer bæres forlovelsesringe på venstre ringfinger og genbruges som vielsesringe. I andre kulturer bæres forlovelsesringen på højre hånd, og vielsesringen på venstre. Andre bærer den på venstre og derefter flytter den til højre, for at gøre plads til vielsesringen, eller endda hænger den i en kæde rundt om halsen eller stopper helt med at bruge den. Britiske mænd ville bære deres vielsesring stablet under deres familie-signetringe.

Lang historie kort; valget er virkelig helt dit eget. Hvis du vil følge den lokale skik, så spørg din lokale guldsmed, men husk, at det er dit forhold, din historie og dit valg.

De forskellige typer forlovelsesringe til mænd

Komfort eller sikkerhed? Glimtende eller lang levetid?

Materialer

Ligesom med vielsesringe er forlovelsesringe traditionelt set lavet af guld, platin eller sølv, men som de fleste traditioner er dette ved at ændre sig. Du kender sikkert en ældre herre, der har båret et guld vielsesring i årtier. Kigger man nærmere på den, vil den sikkert være fuld af skrammer og ridser, og manden har ikke tal på, hvor mange gange han har fået den glattet ud og poleret. Dette skyldes, at guld, platin og sølv, udover at være dyrt, er meget bløde materialer.

Moderne materialer som titanium, keramik, kulfiber, kirurgisk rustfrit stål, wolfram og endda silikone er alternativer, der er stærkere, mere komfortable, mere overkommelige i pris og mere holdbare.

Titanium er stærkt, let og allergivenligt; keramik er ikke-ledende; kirurgisk rustfrit stål er overkommeligt i pris, stærkt og nemt at forme; og silikone er elastisk, behageligt og let udskifteligt. Materialevalget er ikke længere begrænset af tradition. Vælg det materiale, der passer bedst til dig og din livsstil.

Overfladebehandling

Vi må se det i øjnene.. Rene guld- og platinringe koster en arm og to nyrer. Derfor går mange efter belagte forlovelsesringe. De mest almindelige af disse er kemisk forgyldte sterlingsølvringe med en guldbelagt overflade. Denne type belægning resulterer i et tyndt lag, der mister sin farve over tid, og fordi det er et metal, der er lagt oven på et andet, vil det krakelere, hvis det beskadiges. Eventuelle ridser vil afsløre det skjulte uædle metal nedenunder, og da både sølv og guld er blødt, skal du passe rigtig godt på det, hvis det skal holde.

En forholdsvis ny type overfladebehandling er PVD-belægning. Titaniumnitrid opvarmes til plasma og smeltes på metallets overflade inde i et vakuumkammer på et molekylært niveau. Fordi dette sker inde i et vakuum og udføres ved så ekstreme temperaturer, er processen meget miljøvenlig. Meget lidt materiale spildes, og der frigives ingen giftige kemikalier som følge heraf. Det hårde keramiske lag, som dette danner, er ridsefast, vil ikke plette, og da det er smeltet til metallet på molekylært niveau, vil det hverken falme eller krakelere.

Størrelse og pasform

Vielsesringe er simple af en grund. De er lavet til at blive brugt hele livet, så de skal passe til enhver mand og enhver stil. Vi gennemgår en masse faser i vores liv og ændrer sideløbende stil, men vores vielsesringe er beregnet til at være statiske.

Dette er ikke nødvendigvis tilfældet med forlovelsesringe. Hvis du ikke har tænkt dig også at bruge den som din vielsesring eller bruge den på andre fingre, er en forlovelsesring kun beregnet til at blive brugt fra du siger 'ja' til forlovelsen og til du siger 'ja', når du bliver gift. Du kan derfor roligt gå efter noget vildt, hvis det er dét, du har lyst til. Så længe du bærer den på din ringfinger, fortæller den, hvad du vil have den skal fortælle. Tjek vores Ultimative guide til ringe for mænd for mere information om former og typer af ringe.

Hvis du har til hensigt at bære den som (eller sammen med) en vielsesring, så gå efter noget simpelt, der ikke vil konflikte med noget andet, du bærer. Hvis din hudtone er varm, er guld et sikkert bud, og hvis den er kold, vil sølvfarve eller stål passe dig rigtig godt. Og som altid passer sort til alt, men det er måske ikke særlig festligt som forlovelsesring.

En forlovelsesring til mænd skal være mærkbar og maskulin, men ikke fuldstændig overdimensioneret eller for meget på andre måder. Du vil være på den sikre side indenfor maskulin stil, hvis du går med en ring, der er mellem 6-10 mm tyk. Hvis du arbejder med dine hænder, vil et børstet stål- eller satinlook skjule de uundgåelige tegn på slid, der vil dukke op, og en tekstur eller et mønster vil gøre dem mindre mærkbare. Uanset hvor stærkt eller ridsefast et materiale er, vil det få mærker med tiden. Forskellen er, hvor mange og hvor tydelige mærker.

Profil

Dette er nok det mest oversete træk ved forlovelsesringe. Ringe kommer i et væld af profiler, som det ses på tegningen nedenfor, og de fleste forlovelsesringe til mænd falder ind under kategorien klassisk eller flad.

En flad ring har hårde kanter og har en grov æstetik. Denne type ring sidder rigtig godt, da hele dens bredde er i kontakt med huden, og holder den præcis, hvor du vil have den. Men hvis du får en tyk ring, kan du få udslæt, hvis du ikke tager den af en gang imellem for at lade din hud ånde. Og på grund af deres kant er det ikke så behageligt at tage den af og på, som det er med klassiske ringe.

De klassiske ringe er buede på indersiden, hvilket gør dem yderst behagelige at bære, og at tage af og på. Fordi de er buede, bliver mindre fugt fanget under ringen, og på den måde er man mindre tilbøjelig til at få ringudslæt. Dog er mindre af deres indre overflade i kontakt med din hud, så de vil føles løsere end flade ringe vil.

Hemmeligheden bag en ring, som I begge er tilfredse med, er at tage din stil og livsstil i betragtning, når du vælger den.

Vielsesringe vs. forlovelsesringe

Hvad er forskellen?

Ærlig talt, ikke så meget. Nogle kulturer bruger den samme ring til begge formål, og andre bærer begge på samme tid, hvilket betyder, at begge ringe skal have tidløse og enkle designs. Tjek vores Ultimative guide til vielsesringe for mænd.

Men hvis du har tænkt dig at erstatte din forlovelsesring med en vielsesring en dag, er her en god måde til at gøre sig overvejelser på: Din forlovelsesring er til nu, din vielsesring er for evigt. Find en forlovelsesring, der hylder dit forhold og kommunikerer, hvordan du har det i dette øjeblik.

Lang historie kort…

Gør hvad du har lyst til

Forlovelsesringe har en lang historie, men ligesom enhver tradition udvikler de sig konstant. Det samme gælder moderne forhold. En forlovelse er et løfte om, at du vil være tro til én person resten af dit liv, men det er op til jer to at definere parametrene for det løfte - for ikke at nævne polyamorøse forhold og andre alternative typer af familieforeninger. Ligesom ingen andre kan definere, hvordan I lever jeres liv sammen, kan ingen andre fortælle jer, hvordan I skal fejre jeres kærlighed til hinanden.

Din forlovelsesring er en af de vigtigste kapitler i din historie. Hvordan du fortæller den er op til dig.