Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Vielsesringe til mænd – Din ultimative guide

Din historie er anderledes end enhver anden fyrs og det bør din vielsesring også være. Fra at vælge den rigtige ringstørrelse til at finde den perfekte finish: Vi viser dig, hvordan du vælger en vielsesring og starter resten af dit liv i stil.

På en eller anden måde fandt du den person, du vil tilbringe resten af dit liv sammen med… og de sagde ja! Den nemme del er officielt overstået.

Nu er det tid til at planlægge et bryllup. Du er måske ved at blive overvældet af alle blomsterne, kagerne og bordplaner, men der er én ting, vi kan hjælpe dig med at gøre – finde din vielsesring.

“Men når der er så mange ringe online, hvor skal jeg så starte?” Det er nok, hvad du siger lige nu. Først skal du stoppe med at tale med din skærm… det er underligt. Og så er det tid til at læse den her guide, vi har skrevet til at hjælpe dig med en beslutning, du vil leve med (og bære), indtil døden jer skiller.

Vi fører dig igennem alle trinnene involveret i at købe en vielsesring – fra at finde din ringstørrelse til at holde ringen ren. Fortsæt med at læse for at lære alt, du ikke vidste, du havde brug for at vide om vielsesringe til mænd og hvordan du finder en, der hjælper med at fortælle din historie.

1 Vielsesringe til mænd – din ultimative guide1.1 Hvor bred skal en vielsesring til mænd være?1.2 Sådan vælger du det rigtige metal til din vielsesring1.3 Sådan finder du en vielsesring i den rigtige størrelse1.4 Vielsesringe til mænd i forskellige designs1.5 Valg af indgravering til en vielsesring til mænd1.6 Ikke-traditionelle vielsesringe til mænd1.7 Sådan rengør du din vielsesring derhjemme1.8 I spurgte – vi svarede

Hvor bred skal en vielsesring til mænd være?

Når der skal shoppes vielsesringe til mænd, er første ting på dagsordenen at finde den rigtige bredde. Ringe findes i en lang række forskellige bredder, men vi vil fokusere på de mest populære: 4 mm, 6 mm og 8 mm.

 • Slanke vielsesringe – 4 mm
 • Medium vielsesringe – 6 mm
 • Brede vielsesringe – 8 mm

Hvis du ved en ting eller to om ringe, så har du nok allerede en god ide om, hvilken størrelse du er ude efter. Tag et kig på din samling og beslut dig for en bredde, du kan forestille dig at bære hver dag – resten af dit liv. Bredden skal være komfortabel nok til daglig brug uden at være i vejen, når du arbejder.

Hvis du ikke ved så meget om ringe, eller du shopper for en anden, har vi erfaret, at de fleste mænd køber vielsesringe, der er mindst 8 mm brede. Som en tommelfingerregel vil mænd med længere eller større fingre opleve, at en ring på 8 mm er mere komfortabel, mens fyre med kortere og slankere fingre foretrækker en på 6 mm.

Sådan vælger du det rigtige metal til din vielsesring

Nu hvor vi har bredden på plads, er det tid til den sjove del… valg af metal. Det påvirker selvfølgelig, hvordan din vielsesring kommer til at se ud, men det har også betydning for prisen og hvordan, ringen skal behandles.

Før vi går videre: Leder du efter en ring, der matcher din partners? Hvis ja, så er det nemt nok. Vælg præcis det samme metal og så er du færdig. Hvis et præcist match ikke er noget for dig, så kan du stadig komplementere din partner med en matchende farve, matchende indgravering eller en matchende finish.

Da vielsesringen du vælger, kommer til at sidder på din finger, bør du sikre at den ikke er ukomfortabel, forårsager en allergisk reaktion eller bliver bulet, når du slår den imod noget hårdt… ved et uheld, selvfølgelig.

Vielsesringe i guld til mænd

Vielsesringe af 100% guld er bløde, mister nemt deres form og er dyre. De fleste guldringe i høj kvalitet er 18 karat – så 18/24 eller tre-fjerdedele af metallet er guld. For samme look til en mere fornuftig pris kan du tage et kig på guldbelagte ringe.

 • Fordele: Klassisk og traditionel til bryllupper og pletter ikke nemt
 • Ulemper: Dyre vielsesringe i rent guld mister nemt deres form

Vielsesringe i platin til mænd

Platin er et sjældent metal med høj massefylde og mere værdifuldt end guld. Ud over sjældenheden er platin også et alletiders valg til en vielsesring til mænd, fordi det er stærkt og holdbart på en måde, som guld aldrig kan være.

 • Fordele: Holdbart og stærkt, allergivenligt for følsom hud
 • Ulemper: Dyrt, kan være tungt pga. den høje massefylde

Vielsesringe i titanium til mænd

Titanium er et stærkt metal, der er overraskende let. En vielsesring i titanium vejer ca. ⅕ af en platinring. Hvis du er ny til det med ringe eller bekymret for, hvordan det føles at have en tung ring på, så er en vielsesring i titanium et solidt valg.

 • Fordele: Let, meget stærkt, bøjes ikke nemt
 • Ulemper: Kan være dyrt, svært at justere størrelsen

Vielsesringe i sterlingsølv til mænd

Det meste sølv i vielsesringe til mænd er 925 sølv (sterlingsølv). Det betyder, at 92,5% af metallet er sølv, mens resten er kobber. I modsætning til rent sølv, som er blødt, gør tilføjelsen af kobber, at sterlingsølv er hårdt og robust, og et fremragende valg til en vielsesring.

 • Fordele: Klassisk valg til en vielsesring, stærkt, billigere end guld
 • Ulemper: Pletter nemt, kan blive bøjet og ridset ved hverdagsbrug

Vielsesringe i wolfram til mænd

Stærkt nok til at konkurrere med diamanter: Wolfram (også kaldet tungsten) er et af de stærkeste materialer på jorden. Medmindre du kender et sted, der sælger vielsesringe lavet af Vibranium, er wolfram det tætteste, du kommer på noget, der ikke kan gå stykker.

Wolfram er også virkelig ridsefast og forholdsvis billigt. Vielsesringe af wolfram bøjer eller buler ikke... så i et uheld, er det din finger og ikke ringen, der mister sin form.

 • Fordele: Allergivenligt, ekstremt stærkt og ridsefast
 • Ulemper: Svært at justere størrelsen, kan gå i stykker (ikke bøje) ved ekstremt hårde slag

Mens guld, platin og sølv er klassiske materialer til vielsesringe, er de også blandt de dyreste.

For os handler en vielsesring om intentionen bag. Løftet du giver til din partner. For at matche styrken af det bånd, har du brug for en vielsesring, der er lige så stærk og ikke koster en bondegård.

Vielsesringe i rustfrit stål til mænd

Når du hører 'rustfrit stål' tænker du måske på ting til køkkenet – ikke smykker. Men for holdbarhed og kvalitet, og for udseendet, er rustfrit stål et alternativ til traditionelle vielsesringe i platin og uld, der er værd at overveje.

Hvis det er stærkt nok til at bygge Empire State Building, kan det klare hvad end, du udsætter det for.

De to oftest brugte typer rustfrit stål i vielsesringe til mænd er:

 • 304 Rustfrit stål – Vielsesringe lavet af 304 rustfrit stål modstår nemt oxidering og korrosion, hvilket vil sige, at de ikke ruster. Det anses også for at være allergivenligt.
 • 316L Rustfrit stål – Når en højere kvalitet ønskes, bliver 316L rustfrit stål brugt. Det bliver ofte kaldt kirurgisk stål, fordi det bruges til at fremstille kirurgiske instrumenter og er allergivenligt. Klor og saltvand kan skade rustfrit stål, men 316L modstår bedre korrosion end andre typer. Godt nyt hvis du glemmer at tage din ring af, før du hopper i poolen eller havet.

Lad ikke holdbarheden af vielsesringe i rustfrit stål narre dig. På trods af styrken er det et ekstremt let metal. Og det er en god egenskab i en ring, du har tænkt dig at have på hver dag.

Forskellige lande har forskellige bryllupsskikke og -traditioner, men de fleste har én ting til fælles – pris. Bryllupper er dyre. Ud over at modstå rust og pletter, koster vielsesringe i rustfrit stål heller ikke spor.

I en naturlig sølvfarve får du samme look som en vielsesring i sølv eller platin, men med et langt mere behageligt prisskilt. Det samme gælder for guldfarvede eller guldbelagte ringe i rustfrit stål – styrken af stål med samme look som guld, uden det koster en formue.

Men blev nu ikke alt for spændt med al den her snak om styrke, holdbarhed og så videre. Vielsesringe lavet af rustfrit stål er stadig smykker og skal behandles godt. Kryptonitten, der svækker alle vielsesringe i rustfrit stål, er klor. Rustfrit stål klarer sig ikke godt i klorvand og bør tages af, før du svømmer i en pool – ellers kan det miste sin glans.

Apropos glans: Når det gælder vielsesringe til mænd, uanset metal, findes der en række finishes at vælge imellem.

 1. Poleret finish – Poleret er det klassiske valg til en vielsesring til mænd og beskriver ringe med en glat, reflekterende finish. Du skulle gerne kunne se dit spejlbillede i ringen. Ulempen er, at ridser nemt kan ses.
 2. Mat eller satin finish – Ringe og vielsesringe med en mat eller satin finish er også glatte at røre ved, men reflekterer ikke lys lige så meget som polerede vielsesringe. Tænk på det som et dugget spejl – det spreder lys i stedet for at reflektere det. Det skjuler bedre små ridser.
 3. Børstet finish – Til en aktiv livsstil er en vielsesring med børstet finish det bedste valg, fordi det skjuler ridser bedre end de andre. Designet skabes ved at bruges en stålbørste til at skabe en diskret tekstur. Det har den samme bløde glans som en mat finish.
 4. Kombineret eller blandet finish – Vielsesringe til mænd med en kombineret finish blander to typer finish i én ring. Det er ofte en blanding af en poleret finish med satin detaljer. Ved at blande to eller flere typer finish, får din ring ekstra tekstur og det gør, at den skiller sig mere ud fra andre ringe derude.
 5. Hamret finish – Den her type finish har sit navn fra de små buler, den skaber på ringen. Teksturen ser ud som om, den blev lavet ved at slå på ringen med en hammer. Du får glansen fra en poleret ring, men med ekstra tekstur, så den ikke skinner for meget.
 6. Detaljeret finish – Det er ikke nødvendigvis en finish – det handler mere om de tilføjelser, du kan se på mange vielsesringe til mænd. Tilføjelsen af små sten, træ eller indgraverede detaljer gør din vielsesring endnu mere unik og til en perfekt del af din historie.

Hvad er vielsesringe i damaskusstål?

Damaskusringe og -vielsesringe bliver lavet ved at folde to typer rustfrit stål sammen. Hver damaskus-stålring har et unikt mønster, der minder om trækorn eller et vandløb.

De fleste ringe af damaskusstål er håndlavede. Det er noget, der måske kan ses på prisen, og det er værd at have i tankerne, når du leder efter en virkelig enestående vielsesring.

Teknikken til at lave ringe af damaskusstål er den samme, der blev brugt til at lave sværd for mange år siden i Japan og Mellemøsten (hvor navnet Damaskus kommer fra).

Selv vikingerne brugte damaskusstål til at lave sværd. (Som danskere kan vi ikke lade være med at nævne vikinger hver gang, vi får chancen.)

Du bærer sandsynligvis ikke ringen som en japansk katana, men din ring i damaskusstål kan klare hvad end, livet udsætter det for, uden at ruste. Ligesom alle former for rustfrit stål har ringe i damaskusstål en akilleshæl – klor og saltvand. Tag ringen af, før du hopper i vandet, og din vielsesring vil blive ved mat se lige så episk ud som den historie, du fortæller.

Fordele og ulemper ved ringe af damaskusstål
Fordele

 • Styrke med rødder i vikingetiden
 • Nemt at passe på og holde rent
 • Unikt design

Ulemper

 • Svært at justere størrelsen på
 • Skal holdes væk fra klor og saltvand
 • Dyrere end andre typer rustfrit stål

Sådan finder du en vielsesring i den rigtige størrelse

Uanset om du leder efter noget simpelt, f.eks. en minimalistisk, poleret stålring, eller noget mere iøjnefaldende (men ikke for meget, når nu du kommer til at bære den hver dag), så er den vigtigste faktor, hvor godt den passer.

At finde den perfekte pasform er som at finde den perfekte partner. Det skal gøres rigtigt.

Bare fordi en ring kan glides på din finger, betyder det ikke, at den er den rigtige størrelse. Hvis din vielsesring er for stor, kan den ske at glide af, når du vasker dine hænder. Hvis den er for lille, kan det gå ud over blodcirkulationen.

For at finde den rigtige størrelse til din vielsesring, kan du starte med at downloade vores guide til ringstørrelser her eller bestille strips til måling af ringstørrelse. Når du har fundet den rigtige størrelse ved hjælp af en af metoderne i guiden, kan du tjekke tabellen for at finde ud af, hvad størrelsen hedder i shoppen.

For øget nøjagtighed bør du måle din finger, når du hverken fryser eller har det for varmt. Varme får dine fingre til at svulme og kulde gør, at de er tyndere end normalt.

Husk også at måle mod slutningen af dagen, hvor din finger sandsynligvis er så stor, som den kan blive. Om morgenen er fingre typisk mindre. Prøv det af i morgen og se det med dine egne øjne!

Hvis du køber en vielsesring som en overraskelse eller gave og ikke kender hans præcise ringstørrelse, så start med den gennemsnitlige størrelse.

Den mest hyppige ringstørrelse for mænd er T1/2 (UK str.) eller 62,33 (EU str.) eller 10 (US str.). Husk at bredere ringe typisk sidder strammere. De fleste mænd skal gå en halv størrelse op, når de shopper bredere ringe.

Vielsesringe til mænd i forskellige designs

Vent… du troede vel ikke, vi var færdige? Når det gælder vielsesringe, skal de ikke bare se godt ud – de skal også sidde godt. Her er en kort beskrivelse af de fire mest populære designs.

 1. Classic Court eller Comfort Fit ringe – Den her type vielsesring til mænd er afrundet på begge sider. Den bliver tit kaldt ‘Comfort Fit’, fordi den er komfortabel at have på din finger og glides forholdsvis nemt af og på. Og eftersom en vielsesring er noget, du sjældent tager af, er komforten i fokus. Den bliver også kaldt ‘Full Court’ og ‘Traditional Court’ og har det mest udbredte ringdesign.
 2. D-Formede eller Kuppel ringe – Den her slags ring er lige så populær som Full Court ringe. I modsætning til en Classic Court, er det kun ydersiden, der er afrundet, mens indersiden er flad. Det giver en kuppel-form på toppen… eller et D. D-formede ringe er perfekte til mænd, der vil have en tættere pasform, uden at gå på kompromis med den traditionelle form af en Comfort Fit ring. Kuppel-formede ringe, ligesom Classic Court, sidder sjældent fast i tøj eller maskineri.
 3. Flad ring – Flade ringe er præcis, hvad navnet antyder… flade. Designet med flade inder- og ydersider, og komfortable at have på, men med en øget risiko for at sidde fast i tøj eller maskineri.
 4. Flade Court ringe – Du kan se flade Court ringe som en omvendt D-formet ring – med en flad yderside og afrundet inderside.

Valg af indgravering til en vielsesring til mænd

I disse moderne tider med hurtige tweets og emojis forsvinder tanker hurtigt hen. Det gør en indgraveret vielsesring til mænd endnu mere personlig og permanent. Tænk på det som én måde mere at vise din kærlighed, forevige øjeblikket og gøre din ring endnu mere unik.

Du ved, hvem du er og hvilken historie, du vil fortælle. Det bør din vielsesring bør reflektere, og der er utallige måder at personliggøre den. Du kan indgravere bryllupsdatoen eller din forlovedes initialer. Eller personliggøre ringen med GPS-koordinaterne for det sted, I først mødte hinanden, eller bruge et ord, der indbefatter din historie.

Hos Trendhim tilbyder vi lasergravering på indersiden af de fleste ringe for at gøre dit bryllup til noget endnu mere særligt.

Ikke sikker på, hvad der skal stå? Tag et kig på over 30 idéer til indgravering her.

Ikke-traditionelle vielsesringe til mænd

Din historie er anderledes end enhver anden fyrs og det bør din vielsesring også være. Hvis du ikke er interesseret i noget traditionelt, så tag et kig på to af vores favoritter, når det gælder unikke, alternative vielsesringe.

Vielsesringe i silikone til mænd

Ikke nok med at silikone-ringe er komfortable at have på – de er også super lette, fleksible og sikre at have på til træning eller når du arbejder med dine hænder. Og så behøver du ikke at tage din silikone-ring af i badet eller poolen, da den er vandtæt. Tag den, metaller!

Vielsesringe i silikone er desuden ikke-ledende og sikre for dem, der arbejder tæt på elektricitet eller lyn. Thor ville have været lykkelig.

Vielsesringe i keramik til mænd

At bære en vielsesring i keramik er i sig selv en oplevelse. De er designet så lette, at det måske føles som om, du slet ikke har dem på. En god egenskab i en ring, du har på hver dag.

Fordi keramik ikke er lavet af metal, skaber det ikke problemer for folk med hudallergier og er derfor allergivenligt. Keramikringe er også ikke-ledende, så du behøver ikke at tage dem af for at undgå ulykker eller skader omkring elektronisk udstyr.

Sådan rengør du din vielsesring derhjemme

Uanset hvilken type vielsesring, du vælger – fra wolfram og titanium til guld eller rustfrit stål – så er det vigtigt at holde den ren. Den følgende metode er sikker for de fleste typer vielsesringe, hvilket vil sige, at den ikke skader eventuelle smykkesten og ikke ridser metal.

 1. Hæld varmt vand i en lille skål og tilføj nogle få dråber mildt opvaskemiddel.
 2. Dyp en blød, fnugfri klud i sæbevandet og tør forsigtigt ringen ren. Du kan også bruge en blød tandbørste.
 3. Skyl vielsesringen med rent, varmt vand og brug din finger til at gnide eventuelle sæberester væk.
 4. Tør ringen grundigt med et rent håndklæde og lad den lufttørre, før du tager den på.

Brug ikke blegemiddel, klor eller acetone til at vaske din vielsesring (eller nogen anden ring!). Barske kemikalier som dem kan nedbryde metallet i din ring… selv rustfrit stål. Du bør også undgå slibemidler som bagepulver og grynet tandpasta, da de kan ridse metallet.

I Spurgte – Vi Svarede

Hvor kan jeg købe en vielsesring til mænd online?

Trendhim har et bredt udvalg af vielsesringe til mænd i rustfrit stål, keramik, silikone og titanium.

Hvad er forskellen på en vielsesring og en forlovelsesring?

En vielsesring bruges under vielsen, mens en forlovelsesring gives under forlovelsen. Vielsesringen bæres typisk på højre ringfinger, hvorimod forlovelsesringen bæres på samme finger på venstre hånd.

På engelsk vil du støde på 'wedding rings' og 'wedding bands' som begge bruges til at beskrive vielsesringe. Et 'wedding band' er generelt mere minimalistisk, mens en 'wedding ring' er mere detaljeret.

Hvilken finger skal man bære en vielsesring til mænd på?

I Danmark bærer vi typisk vielsesringen på ringfingeren på højre hånd. Andre steder, f.eks. i Storbritannien, bæres den traditionelt på ringfingeren på venstre hånd.

Hvad er en unik vielsesring til mænd?

Alt der går imod traditionen kan ses som en unik vielsesring. Prøv vielsesringe i silikone, gummi eller ligefrem keramik for noget anderledes. Eller led efter en i holdbart, rustfrit stål med et mønster eller en indgravering, der får den til at skille sig ud.

Det samme gælder farven. For en virkelig enestående vielsesring kan du vælge en i blå, rød eller sågar sort. Det er ikke de normale farver og tilføjer et strejf af den ikke-traditionelle stil, du er ude efter.