20% rabat på alle smykker

00:00:00

20% rabat på alle smykker

Udløber snart

00:00:00
Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

At mindes døden

Derfor designede vi et ur med kranietema

Memento Mori er et statement smykke. Dens mørke æstetik og kraniemotiv gør, at den passer solidt ind i garderobeskabet hos forsangeren i et heavy metal band, men dens inspiration kommer fra en meget mere universel følelse – ønsket om at leve i nuet. At leve en historie, der er værd at fortælle.

Epictetus, den stoiske filosof, opfordrede sine elever til at minde sig selv om, at de er dødelige, når de kysser deres kære. Tænk: "dem, der står bag mennesker i deres triumfer og minder dem om, at de er dødelige." Faktisk, så langt tilbage som Sokrates, er tænkende mænd blevet opfordret til at meditere over døden som en vej til opfyldelse.

Det er en morbid og ubehagelig tanke. Alle, der har stået overfor egen dødelighed vil sige, at der er intet, der sætter livet mere i perspektiv end at få den uundgåelige afslutning præsenteret på et sølvfad – eller i tilfælde af Memento Mori uret, en urkasse i rustfrit stål af kirurgisk kvalitet.

Med lanceringen af Memento Mori lommeruret, det nydesignede armbåndsur og de nye limited editions, ønskede vi at tage et dyk ned i inspirationen til uret og designprocessen af de nytilkomne produkter.

1 At mindes døden2 Memento mori3 Ambition møder begrænsninger4 Næste skridt

Memento Mori

Hvad betyder døden for dig?

For nogle repræsenterer et kranium døden. For andre, som kunstneren Quang Ramsing Fleuret, repræsenterer det et levet liv. Uanset hvad du mener, der sker med os efter døden, ved vi, at vi kun kan overleve døden gennem de historier, der fortælles om os, når vi er væk. Vi har forladt denne dødelige spiral og vil ikke tilføje flere kapitler til vores livs bøger. Det er op til os selv at sikre, at indholdet i disse bøger, er episke og mindeværdige ting. En medrivende novelle vil overleve en langtrukken beretning om hverdagen, fordi det er det liv, de fleste af os ønsker at leve. Vi drømmer om liv med undren, intriger og eventyr, men meget få af os har modet til at skabe det liv for os selv. Memento Mori uret er designet til at fungere som et skub mod det liv, du ønsker at leve, eller en gave til en, du kender, som går med de urealiserede drømme.

Memento Moris kunstneriske bevægelser opfordrer til brug af kranier, timeglas, nedbrydende frugter eller flimrende stearinlys for at påkalde tanken om dødelighed, og for os var kraniet den klareste måde at bringe dette koncept i tankerne. Også et timeglas på et ur ville være overflødigt, så et kranium på et ur bringer de to stærkeste symboler på dødelighed sammen - tidens gang og dens afslutning. Den sværere beslutning var mellem mekanismer, urskiver og casebacks.

Ambition møder begrænsninger

Sådan designede vi Memento Mori

En kvartsmekanisme er lettere, tyndere og billigere end automatisk mekaniske urværk, og den er mere pålidelig at starte op. Alligevel er der noget ved at trække uret op for at få det i gang, som forstærker ideen om, at tiden er begrænset. Det gør konceptet mere til at føle på – det vækker det til live. Beslutningen om at gå med Quartz havde mere at gøre med urskiven end selve urværket.

De tre mest almindelige måder at give urskiver motiver på:

  • Et enkelt print. Kraniet printes på urskiven inden uret samles. Dette er den billigste måde at dekorere en urskive på, men den mindst holdbare. Men da det er inde i kabinettet, kan der ikke ske meget for at beskadige malingen, som ikke samtidig ødelægger uret, og derfor går de fleste producenter af prisvenlige ure efter denne metode.
  • PVD belægning. Denne proces gør det muligt at lave ultra tynde og holdbare metalliske print på urskiven før montering. Glansen giver blikfang, og giver ikke yderligere tykkelse til uret. Urene vil se lige så flade ud, som de er. Smuk og skinnende, men mangler en smule dybde.
  • Prægning. Den tynde metalplade, der udgør urskiven, placeres i en presser, der bøjer den til den rette form. Dette resulterer i et tredimensionelt hævet motiv, der kaster skygger og fanger lys på sine kurver. Denne form for skive får et ur til at føles mere "levende" end nogen af ​​de flade overflader, men tilføjer både tykkelse og vægt til uret. Derudover er det meget dyrere at lave.

Vi ønskede, at Memento Mori uret skulle se fantastisk ud. Vi ønskede, at det skulle være et statement. Derfor gik vi med to af de dyreste muligheder på den liste. Hele urskiven er først præget med kraniet og bannerdesignet og derefter PVD belagt i matsort. Derefter er bogstaverne og tallene PVD belagte metallisk metalgrå som viserne, hvilket tilføjer en kontrasterende glans til designet. Tykkelsen og vægten, der bliver tilføjet til uret, gav os ikke mange muligheder med hensyn til valget af mekanisme. Tilføjelse af alt dette til et mekanisk ur ville have gjort det tykt, tungt og klodset. Vi havde til hensigt at lave et statement ur, ikke et, der stak ud som en øm tommelfinger.

At nøjes med Quartz bevægelser gav os også mulighed for at dekorere bagsiden med noget ud over den kedelige flade rustfri stålbagside med ATM info og branding. Som opsummering af inspirationen til Memento Mori er ordene "Fortæl mig ikke, hvordan jeg skal leve" præget på den matsorte bagside.

Næste skridt

Vores inspirationskilde: dig

Den første udgave af Memento Mori var meget populær, og vi ønskede snart at udvide den med andre muligheder. Vi elsker kundefeedback, fordi det hjælper med at guide os i den rigtige retning. Vi har hundredvis af ideer om, hvad vi skal gøre som det næste, men uden dig forbliver de kun ideer. Den mest efterspurgte tilføjelse til Memento Mori kollektionen var et lommeur. Og baseret på købshistorik så vi, at en Memento Mori med en stålrem også ville være en velkommen tilføjelse.

Vi begyndte derefter at tænke på, hvordan vi kan gøre hvert Memento Mori ur unikt. Vi har et bredt udvalg af naturstenssmykker, og mange elsker, at der ikke er to helt ens sten. Dette førte os til at overveje Memento Mori ure, hvor øjnene var farverige ædelstene, hver unikke, eller formede hele urskiven af natursten, men ingen af disse viste sig at kunne lade sig gøre i praksis. Svaret lå i en metode til at forme stål, hvor hvert element får et individuelt mønster. Damaskus stål fremstilles ved at folde to typer stål oven på hinanden og vride eller bøje det for at få unikke mønstre. Urkassen og urskiven på vores nye limited edition Memento Mori ure er lavet af Damaskus stål, hvilket betyder, at hver bærer et unikt mønster. Den du har på dit håndled er helt unik din.