Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Betydningen af ringe på hver finger for mænd

På hvilke fingre skal mænd bære ringe?

Internettet er fuld af ældgammel visdom om, hvor mænd bør sætte sine ringe og hvilken type, der passer til, hvilken hånd og finger. Noget af det er reelt nok ... meget af det skal man tage med et gran salt. Før vi kommer ind på nogle af de mere solide ideer, der florerer, og som kan hjælpe dig med at sende et fint budskab på dine knoer, så lad os få én ting på det rene: det er din stil, din historie, og ingen kan sige, at du fortæller den forkert. Bær en signetring på din lilletå, hvis det er dét, du har lyst til. Der findes ikke en "forkert måde" at bære accessories på.*

*Nogle grupper og organisationer har regler om, hvordan man bærer smykker eller genstande med deres mærke på.

Ringe sender et signal. De fortæller, om du er "taget af markedet" eller ej, at du dimitterede fra et bestemt universitet, troskab til en klub eller endda din seksuelle præference (eller mangel på samme). Hvorvidt folk forstår beskeden eller ej, er ikke relevant for pointen. Du skal gøre, hvad du har lyst til.

1 Betydningen af ringe på hver finger for mænd1.1 På hvilken hånd skal mænd bære ringe?1.2 Hvad betyder fingrene?1.3 Hvad ringe betyder på dine fingre1.4 Generelle regler om at bære herreringe1.5 Du spurgte – vi svarede

På hvilken hånd skal mænd bære ringe?

Nogle kulturer opdeler hænder i maskuline og feminine. Det er ingen overraskelse. Din højre hånd er den maskuline, den du bruger til at gøre ting med - hvilket efterlader den venstre som værende den passive, og som er reserveret til finere ting. Det er der en snert af visdom i, selvom det helt vilkårligt kønsbestemmer dine hænder og fuldstændig overser dem, der er venstrehåndede.

Selv ambidekstrale mænd har en dominerende hånd. At være ambidekstral er en tillært færdighed, og at være ren ligehåndet er yderst sjælden. Langt de fleste af os har en dominerende hånd, og mens vi taler, bevæger vi den, laver fagter og peger på ting. Vores dominerende hånd tiltrækker opmærksomhed. Derfor er den perfekt til det rene udtryk. Dette er fantastisk, fordi vores ikke-dominerende hånd er der, hvor de fleste af os har vores ur, så udsmykning af vores dominerende hånd balancerer tingene.

En god tommelfingerregel er at betragte din ikke-dominerende hånd som langsigtet og din dominerende hånd som kortsigtet. Du vil have din vielsesring til at holde evigt, så den vil man gerne beholde på ringfingeren på din ikke-dominerende hånd. Alt, hvad du har på din højre hånd, kan blive beskadiget i løbet af dagen, når du går rundt og laver alle dine mandige mandeting. Har du modtaget en familiesignet som arvestykke? Sæt den på din ikke-dominerende pegefinger eller lillefinger.

Ikke-dominerende hånd
Identitet
Permanent
Hvem du er

Dominerende hånd
Udtryk
Midlertidig
Hvordan du føler

Hvad betyder fingrene?

Den korte version

  • Lillefinger – udtryk – betyder intellekt og kommunikationsevner.
  • Ringfinger – parforholdsstatus – det er her din vielsesring sidder.
  • Langfinger – individualitet – kommunikerer orden og formål.
  • Pegefinger – troskab – ledelse og ambition – primært brugt som symbol på medlemsskab.
  • Tommelfinger – karakterstyrke – viser viljestyrke og tankefrihed.

Hvad ringe betyder på dine fingre

Den lange version

Lillefinger

Nogle udøvere af indisk filosofi forbinder lillefingeren med jala, vandelementet. Vestlig tradition har en tendens til at forbinde lillefingeren med Merkur, den romerske gud for handel, økonomisk vinding, kommunikation og det at være veltalende. Ringe på lillefingeren menes at betyde intellekt og list. Forretningsfolk med stor magt, politikere og andre velformulerede mænd med indflydelse ses ofte iført ringe på denne finger.

Ringe på lillefingeren fanger meget opmærksomhed. Deres position afslører mere af ringens overflade, end hvis den sad på langfingeren. Hvis du kun bærer én ring, sidder den langt nok væk fra kroppen til stadig at være sin egen. Simple designs passer godt til lillefingeren, men intet udstråler en bedre 'wow' effekt end en signetring. Da lillefingeren er den mindst brugte del af din hånd, vil komplekse designs og overflader ikke genere dig så meget, når du har den på i løbet af dagen.

Ringfinger

Ringfingeren er forbundet med prithvi, jordelementet i indisk filosofi, mens vesten forbinder det med Apollo, guden for musik, sandhed, helbredelse og poesi, blandt andre emner. Det er bedst kendt som den finger, du sætter din forlovelses- eller vielsesring på, når du har besluttet dig for at slå dig ned. Det er derfor, det nu ofte er forbundet med hengivenhed af enhver art.

Ægtepar sætter deres vielsesringe på den; mange forlovede mænd placerede en forlovelsesring der; nogle mennesker i seriøse forhold bruger promise-ringe, indtil de er klar til at tage springet; og visse religiøse mennesker bærer purity-ringe.

Hvilken type ring du vælger at bære på din ringfinger afhænger af din status. Tjek vores ultimative guide til forlovelsesringe til mænd for en komplet gennemgang af emnet. Vi har også en artikel om vielsesringe.

Hvis du forsøger at kommunikere, at du er taget af markedet, sender en simpel court-ring det klareste budskab. Vi er ikke vant til at se store signetringe eller komplekse detaljerede ringe for at angive status i et forhold, så beskeden kan hurtigt blive forvirrende. Men måske er det præcis det, du går efter... Ringenes udgave af "det er kompliceret"-statussen.

Langfinger

Der er ingen kulturel tradition for at bære ringe på langfingeren, hvilket gør den perfekt til et rent udtryk. Der er ingen forudantagelser omkring en ring på den finger, du skal tage hensyn til. Indisk filosofi forbinder langfingeren med ākāśa, rummet eller æterelementet, mens det i vesten er Saturn, der får æren.

Dens mangel på traditionel betydning har ikke forhindret folk i at tildele den mening i de senere år. På grund af dens placering anser mange det for at betyde balance, orden og formål, mens andre giver mening til dens størrelse og fremtrædende plads, og forbinder langfingeren med individualitet, formål, personlig identitet og selvanalyse.

De fleste mænd, der bærer vielses- eller forlovelsesringe, vælger ikke at bære en ring på langfingeren på samme hånd, da dette kan beskadige begge ringe, når de gnider mod hinanden. Husk også, at da din pegefinger er den mest aktive del af din hånd, kan en stor ring lige ved siden af den begynde at gnave efter et stykke tid.

Bemærk, at en sort ring på langfingeren på højre hånd er kendt som en "Ace-ring", der bruges af medlemmer af det aseksuelle samfund som en form for identifikation.

Pegefinger

Traditionelt forbeholdt signetringe med familie-våbenskjold. I nogle europæiske monarkier var det ulovligt for bønderne at have ringe af enhver slags på deres pegefingre, for at de ikke kunne forveksles med indflydelsesrige mænd. En ring på pegefingeren kommunikerer lederskab, autoritet, ambition, selvværd og selvtillid.

Forbundet med vāyu, luftelementet i indisk filosofi og med Jupiter, den romerske gud for himlen og torden – gudernes konge – i vesten. At bære en ring på din pegefinger betyder troskab. Skoleklasse-ringe, broderskabsringe, klubringe og andre signetringe, der angiver medlemskab af en organisation eller gruppe, bæres oftest på pegefingeren.

En ring placeret på pegefingeren har meget plads til at skinne. Mellemrummet mellem din pegefinger og tommelfinger er den mest aktive del af din hånd, og dens åbenhed tillader næsten hele ringens omkreds at være synlig. Det perfekte sted at eksperimentere med komplekse designs og store ringe, så gå amok.

Tommelfinger

Selvom den teknisk set ikke er en finger, så lad os lade som om for stilens skyld. Indisk filosofi forbinder den med tejas, ildelementet. I vest er den forbundet med Mars, den romerske krigsgud. At bære en ring på tommelfingeren betyder viljestyrke, karakterstyrke, tankefrihed og selvsikkerhed. Passende associationer at lave, da tommelfingerringe muligvis er de mindst almindelige og derfor giver en stor stil.

I nogle kulturer bærer mænd ringe på tommelfingrene som et tegn på rigdom og indflydelse. Jo mere bling, jo større er mandens rigdom. Tykkelsen af din tommelfinger og dens ensomme placering gør, at store, omfangsrige court-ringe med udførlige designs ikke bliver for meget. De vil ikke skabe konflikt mellem den og andre ringe omkring sig. Vær dog forsigtig med signetringe, fordi de har tendens til at stikke ud på din tommelfinger.

Generelle regler om at bære herreringe

Regler er til for at blive brudt, men det hjælper at kende dem, så du kan bryde dem bevidst. Du har ikke lyst til at være ham med hænderne oppe, der siger: "undskyld politibetjent, jeg vidste det bare ikke."

At passe til din ramme

Hvis du er en høj mand af spinkel bygning, vil tykke, store ringe se mærkelige ud på dig. De vil overdøve dit look og gøre det rodet. Hvis du er en lav, kraftig mand, vil sarte ringe gå tabt på dig. Ringe er ikke den type accessory, hvor du går efter det modsatte af din type.

Balance er glans

Undgå at have alle dine ringe på den ene hånd og lade den anden være helt tom. Ved at fordele accessories jævnt mellem begge hænder skabes et meget mere sammenhængende og harmonisk look.

Match dine metaller

Som med enhver form for accessories er det vigtigt at matche farver. Sølvfarvet ur, stålarmbånd og stålringe ser meget bedre ud end sølvfarvet ur, rødt armbånd og ringe i alle regnbuens farver.

Hvis du gerne vil mikse det, så sæt kolde farver sammen med kolde metaller. Sølv og blåt ser godt ud sammen, og det samme gør guld og rødt. Du kan gå længere ind i komplekse farvekombinationer og blandinger, når du har det grundlæggende på plads, men at have én sølvring i et hav af guld vil helt sikkert ligne en ups'er. Hvis du vil have både guld og sølv på, så prøv at holde dem i balance. På den måde vil det se bevidst ud, og du får en flot spredning af kolde og varme nuancer.

At kende til disse 'regler' - giver dig mulighed for at bøje eller endda bryde dem, hvis du vælger at gøre det. Der er stor forskel på at bryde dem ved et uheld og bevidst trodse dem. Forskellen ligger i den historie, du fortæller, når du bliver spurgt om den. Fordi accessories er nogle af de bedste samtalestartere, der findes. Fortæl din historie på din måde.

For endnu mere info og hjælp til at vælge ringe, kan du læse vores ultimative guide til herreringe her.

Du spurgte – vi svarede