Modtag inden jul - bestil senest kl. 16:00 onsdag den 21. december

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 349 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 08.00-20.00)
Ønskeliste
Kurv

Sådan bærer du ure til mænd med stil

Få mere ud af dit ur ved at lære, hvordan du bærer det på den rigtige måde. Fra formelle outfits til de mere casual: Den her omfattende guide beskriver hvilke slags ure, der ser bedst ud for en øjeblikkelig stilopgradering.

Du har måske hørt, at bæltet bør matche dine sko? Det er lidt det samme princip med ure.

Reglerne gælder selvfølgelig mest til formelle lejligheder. Teknisk set kan du bære et ur med ethvert outfit (inklusiv sko), præcis som du har lyst. Men for dem, der sætter pris på etikette og stil, hjælper det at matche sit ur til outfittet med at få mændene til at skille sig ud fra drengerøvene.

Husk – et ur er en accessory. Den bør forbedre dit udseende, ikke dominere det.

Sådan matcher du et ur til dit outfit

Det behøver ikke at være indviklet at matche dit ur til dit outfit.

Match dine metaller – sølv med sølv, guld med guld. Vær opmærksom på de metalliske dele af dit outfit – spænder på dit bælte og dine sko, dine ringe, manchetknapper – og match dem med dit ur.

Urremmen er også vigtig. Ligesom med bælter og sko bør urremme i læder matche alt andet læder, du har på. En brun læderurrem matches med brune lædersko og et brunt læderbælte. En sort urrem betyder sort bælte og sorte sko.

Det same gælder for skoenes design. Formelle sko fungerer bedst sammen med et formelt ur, mens dine løbesko ser godt ud med et sportsur.

Lyse urskiver bruges typisk i løbet af dagen, mens grå, kaki, sorte og brune urskiver passer godt til om aftenen.

På hvilket håndled bør en mand have sit ur?

Nogle siger, at en mand bør have sit ur på sin højre hånd, hvis han er venstrehåndet og omvendt. Idéen er, at uret på den måde ikke bliver flyttet lige så meget rundt, hvilket måske gør, at det holder længere. Det betyder også, at du stadig kan se, hvad klokken er, mens du bruger din bedste hånd til andre ting… som f.eks. at scrolle igennem den her artikel.

Traditionelt bør et ur blive båret løst nok til at du frit kan bruge dit håndled. Urskiven bør sidde ved siden af din ulna (knoglen på ydersiden af håndleddet). Dit ur bør ikke stikke ud under dit ærme, når du står komfortabelt. Det bør kun være synligt, når din arm er bøjet.

Der er én ting, som aldrig ser godt ud: At bære uret udenpå ærmet.

Forskellige typer ure

Formelle ure / Luksusure

Nu mere populære end nogensinde før: Luksusure er perfekte som en glamourøs accessory, der sætter prikken over i'et på hele dit outfit. De har typisk en smal urskive og en smal læderrem. Urskiven har det med at være simpel og minimalistisk (ingen fancy stopure eller månefaser).

Hvornår er et formelt ur passende?

Hvis du kun har tænkt dig at eje et enkelt ur, så vælg et formelt et. Deres skønhed er alsidig og passer lige så godt til et jakkesæt som til jeans.

Det er perfekt til formelle lejligheder, men også når du bare gerne vil vise din bedste side frem eller gøre indtryk.

Et formelt ur er en opgradering til dit look. Det får dit jakkesæt til at se mere charmerende ud og kan desuden sagtens bruges i weekenden.

Militærure

Militærure er designet til at modstå det meste. De er slidstærke og holdbare. Og så kan de bruges om natten med store, letlæselige urskiver og selvlysende visere. Ekstra store ure er især populære blandt piloter i militæret.

Med funktionalitet i tankerne er urkassen typisk lavet af rustfrit stål, mens remmen er lavet af læder eller lærred.

Den ‘hakkende’ sekundviser blev til blandt de her militærure. Det er en funktion, der stopper sekundviseren, når du trækker i kronen for at stille tiden, så du kan justere helt ned til det enkelte sekund. Det blev udviklet, så soldater kunne synkronisere deres ure.

Militærure er typisk dækket med sort, grøn eller grå PVD. PVD (physical vapour deposition) indebærer at fordampe et materiale (såsom titanaluminiumnitrid) og forbinde det med urremmens materiale for at gøre det mere holdbart og attraktivt. Diamant-lignende kulstof (DL) er en type PVD-belægning og er typisk sort eller grå.

Hvornår er et militærur passende?

Med dets slidstærke design er et militærur perfekt til alle de situationer, hvor normale ure ikke nødvendigvis kan klare sig, inklusive sport, vandring eller i haven (ja, havearbejde er hårdt!).

Det er også en accessory, du kan bruge til casual hverdagstøj. Prøv det sammen med cowboybukser og en t-shirt – så er du klar på alt! Det fungerer godt sammen med dine arbejdssko og ser heller ikke underligt ud sammen med jeans og løbesko. Men det er nok bedst ikke at bære det med din smoking...

Sportsure / Dykkerure

James Bond gjorde dem populære. Det moderne dykkerur blev designet til at give scubadykkere en pålidelige måde at holde styr på, hvor meget luft de har tilbage. De fleste dykkerure er vandafvisende i en dybde på mindst 100 meter.

Et sportsur, designet til svømning i stedet for dykning, er måske vandtæt, men ikke i den samme dybde.

Dykkerure er mellemstore, letlæselige og generelt lavet af metaller, der ikke falmer, f.eks. rustfrit stål. De er smarte og alsidige nok til de fleste outfits.

Kronografuret (teknisk set et sportsur) blev opfundet, da Ludvig 18. af Frankrig ville have pålidelig tidtagning til sine hestevæddeløb. Nu til dags er det moderne sportsur en essentiel accessory for sejlere, løbere, vandrere, bjergbestigere, cyklister og fyren, der vil have mere ud af hvert eneste sekund.

Ligesom dykkeruret er sportsuret bedst til fysisk aktivitet og kan have funktioner såsom pulsmålere, højdemålere, barometre, kompasser og GPS-sporing.

Hvornår er et sportsur eller dykkerur passende?

Mange sportsure er elegante nok til at blive brugt som ‘smart-casual’ eller ligefrem en moderigtig accessory og er helt acceptable til alt fra kontor til restauranter, shopping og rejse.

Traditionelt kan dykkerure og jakkesæt ikke sættes sammen. Størrelsen i sig selv gør, at dykkerure simpelthen ikke fungerer sammen med de rene linjer i et jakkesæt. Medmindre du er James Bond og lige er svømmet op til et kasino i Macao – så kan du gøre lige, hvad du har lyst til.

Aviator ure / Piloture

Urene som bruges af Royal Air Force piloter. Aviator ure minder om militærure. De er typisk mellemstore eller store og har en ekstra stor urskive med tal, der er lette at læse i alle situationer. Øverst på de fleste aviator ure ved klokken 12 finder du den ikoniske trekant med to prikker. Den selvlysende effekt gør det nemt for piloter at se, hvor 12 er på uret, så de hurtigt kan finde ud af, hvad klokken er.

Nogle modeller har en roterende krans med 60-minutter intervaller og et stort datovindue. Stopurene på aviator ure kan typisk indstilles ekstra nemt med intervaller på 30 minutter, 12 timer og 60 sekunder.

Hvornår er et aviator ur passende?

Det er et fremragende ur til alsidig brug. Selvom det oprindeligt blev designet til at blive brugt i tidspressede situationer, kan det sagtens bruges til at gå rundt i byen, rejse eller hænge ud med vennerne. Og hvis det er et ekstraordinært elegant design, kan det også bruges til formelle outfits.

Digitalure

Et analogt urviser tiden med viserne, mens et digitalt ur har en LED-skærm, der bruger tal til at vise, hvad klokken er. De fleste digitalure har syv linjer for hvert ciffer og en rem af plastik eller gummi.

Selvom alt digitalt virker som noget relativt moderne, har digitale, mekaniske armbåndsure faktisk eksisteret siden 1920'erne.

Det første LED-ur blev dog først til i 1970. Det første digitalur var inspireret af en science fiction-film fra 1968 med navnet ‘2001: A Space Odyssey’. Digitalure med LED forblev ganske dyre indtil 1975, hvor en virksomhed i Texas begyndte at masseproducere LED-plastikure.

Hvornår er et digitalur passende?

Ifølge stilguruer er et digitalur udelukkende til casual looks. Det vil sige casual outfits, træning eller når du chiller i en t-shirt og kondisko.

Party Chatter: Historien bag ure til mænd

Selvom armbåndsure har eksisteret siden det 18. århundrede, blev de oprindeligt anset for at være en feminin accessory og blev praktisk talt kun brugt af kvinder.

Mænd gik ikke glip af spor: De havde blot lommeure i stedet. De her flotte små ure blev (som navnet antyder) båret i lommen og var lænket fast til vesten, reversen eller bukserne med en kæde eller læderrem.

Skiftet fra lommeur til armbåndsur begyndte, da en virksomhed i London skabte det første ‘urarmbånd’ design i 1893, men trenden startede først rigtig i det tidlige 20. århundrede. Starten på en krig var grund nok til at bære et ur på ens håndled. Midt under en krig er ikke det bedste tidspunkt at rode rundt i sin lomme for at finde ud af, hvad klokken er. Soldater havde brug for at synkronisere deres bevægelser.

Så armbåndet blev populært. Funktionelt, moderigtigt og fuldt af potentiale.

Med hensyn til militæret blev de første armbåndsure til mænd kendt som ‘skyttegravsure’. De havde den samme klassiske runde form som lommeure med et hængsel på bagsiden og dæksel på forsiden. Men de kunne bæres på håndleddet med en tyk tråd.

Når man tænker på, hvor hurtigt teknologien udvikler sig nu til dags, har armbåndsure til mænd ikke set meget fremgang. Mekaniske ure var den eneste valgmulighed indtil 1923, hvor John Harwood opfandt det første selvoptrækkende ur. Det var ikke før 1950'erne at elektroniske ure blev skabt, efterfulgt af kvartsure i 1970'erne.

Stil er selvfølgelig meget mere dynamisk. Det klassiske læder-og-metal ur til mænd er måske stadig nummer et, men der er enorm variation i form, farve, materiale og hvad end, du ellers kunne tænke dig.

I Spurgte – Vi Svarede

Kan remmen på et ur være udskifteligt?

Nogle moderne ure er blevet designet med mulighed for at udskifte remmen. Fantastisk hvis du kan lide at have flere muligheder for at lave ændringer i dit daglige look eller hvis du ikke kan bære tanken om ikke at matche din urrem med dine andre farver.

Hold øje med om remmen har quick-release eller quick-change funktion. De gør det nemt og hurtigt at give dit ur et nyt look.

Hvilke ure passer bedst til et jakkesæt?

Jakkesæt er mest til formelle lejligheder, ikke sandt? Det er her, dit luksusur virkelig hører hjemme.

Tænk lidt over farverne. De fleste formelle ure fungerer godt sammen med marineblå eller sorte jakkesæt. Et luksusur med en sort læderrem og en sølvfarvet urkasse er for eksempel et charmerende match med mørke farvetoner, mens en rem og urskive i sølv ser fremragende ud sammen med en hvid skjorte og sort jakke.

Grå jakkesæt fungerer godt sammen med et helt sort ur eller endda en lysere urskive og brun rem.

Vær ikke bange for at eksperimentere! En farvet rem tilføjer et strejf af personlighed til et mørkt jakkesæt.

Hvad er reglerne for at se på sit ur i offentligheden?

Du har måske hørt, at det er uhøfligt at se på sin telefon, mens man er på en date eller til et møde. Tja, det er det… og det samme gælder at se på dit ur.

Når dine øjne hopper hen på dit ur, tilsyneladende uden grund, så kan det give andre omkring dig opfattelsen af, at din opmærksomhed ikke er på dem eller at du hellere ville være et andet sted. Så medmindre situationen virkelig kræver det, er det bedst kun at se på dit ur, når du er for dig selv.

Hvad er et minimalistisk ur?

Et minimalistisk ur er et ur, der er designet til ikke at gøre spor andet end at vise, hvad klokken er. Ingen andre funktioner, intet fancy pynt.

I den forstand kan et minimalistisk ur kaldes den moderne version af det originale lommeur fra det 19. århundrede – en ubesmykket og pålidelig måde at holde styr på tiden. Intet andet.

Hvordan er ure til mænd forskellige fra ure til kvinder? Hvordan kan man kende forskel?

Det er værd at nævne, at ure til mænd generelt er en anden størrelse end ure til kvinder – ure til mænd er større end ure til kvinder.

Herreure har det desuden med at have flere ‘gadgets’ som f.eks. de funktioner, vi har nævnt. Nogle ure til kvinder er mere dekorative med ædelsten eller andet pynt.

Hvad er nogle gode tips til at vælge et luksusur til mænd?

Eftersom et formelt ur skal komplementere dit outfit til forretningsmæssige eller formelle lejligheder, bør det se godt ud med et jakkesæt. De her simple tips skulle gerne hjælpe dig i den rigtige retning:

  • Størrelse – Luksusure bør være slanke nok til at blive gemt væk under dit skjorteærme.
  • Rem – Læder er det sikreste valg til et formelt ur. Det er elegant, sofistikeret og tidløst.
  • Urskive – Simpelt er bedst. Et hvidt ur med romertal er almindeligt, men der er masser af variationer.
  • Urkasse – Rund, kvadratisk eller rektangulær. Formen er ikke vigtig, så længe urkassen er guld- eller sølvfarvet.

Hvilket slags ur passer til alt?

Ligesom med sko er der situationer, der kræver en bestemt type ur. Sportssko er f.eks. ikke det bedste valg til et forretningsmøde og i den situation det samme gælder for et ekstra stort militærur, der stikker ud fra din skjorte.

Men hvis forretningsmøder ikke er noget, du normalt tager til, er det så muligt at have et ur, der passer til alt? Ja: Et luksusur.

Et formelt ur er lige så stilfuldt, som det er alsidigt. Det er perfekt til formelle lejligheder (bryllupper, jobinterviews, første date), men fungerer også godt med cowboybukser og en t-shirt i weekenden. Og hvis du kun har tænkt dig at have ét ur, så kan du lige så godt betale lidt ekstra for at sikre, at det er et godt ur.

Er det okay for en mand at bære et ur til kvinder?

Du kan gøre lige præcis, hvad du har lyst til. Det skal selvfølgelig siges, at der er en hvis grad af maskulinitet og femininitet i ure lavet til et bestemt køn.

Ure til kvinder er typisk mere slanke og delikate end ure til mænd. En kvinde kan bære et herreur og så måske stadig opnå et ‘feminint’ look – men en mand med et kvindeur ser højst sandsynligt ikke mere maskulin ud. Om det er et problem, må du selv vurdere.

Er dyre ure til mænd værd at købe?

Det afhænger helt af køberen. Har du brug for ét ur eller ti? Har du et højt nok budget til et virkelig dyrt ur? Skal det bæres hver dag eller kun til særlige lejligheder?

Prisen på et ur kan skyldes alt fra håndværket, der skaber de små mekanismer, og kvaliteten af metallet til diamanterne på viserne og navnet på designeren. Undersøg omhyggeligt, hvad du betaler for og om det er det, du vil have.

Hvilken betydning har farver på et ur?

Der virker måske som om, det ikke er værd at bruge tid på at matche farven på din urrem med urskiven, men det ser bestemt mere nydeligt ud, når det gøres godt.

Hvis du virkelig ikke gider at bruge tid på det, så vælg en hvid urskive. Hvid passer godt til alt. Ellers kan du i det mindste forsøge at matche farven på din urrem med dine sko. En urrem i brunt eller sort læder ser godt ud sammen med lædersko i samme farve.

Hvordan bør jeg bære mit ur med smykker?

Det er her, størrelse har en betydning. Hvis du har et lille, smalt ur på, så sæt det ikke sammen med et stort armbånd. Den kombination ville se skæv ud. Det samme princip gælder for metallernes farver. Metallerne skal være samme farve – undgå at bære et guldfarvet armbånd med ur og manchetknapper i sølv.