365-dages returpolitik
Fragt 20 kr - Gratis over 299 kr
8987 8560 - (hverdage fra 08.00-16.00)
Alle accessories
Til jakkesættet
Smykker
Tasker & punge
Fragt 20 kr - Gratis over 299 kr
Trendhim
×
Trendhim
Sprog:
Armbånd
Barbering
Briller uden styrke
Butterfly
Bælter
Halskæder
Halstørklæder
Handsker
Hatte
Lommeklude
Manchetknapper
Punge
Reversnåle
Ringe
Seler
Skægpleje
Slips
Slipsenåle
Solbriller
Tasker
Ure
Øreringe
8987 8560
Hverdage fra 08.00-16.00
Vis alle

7 vigtige regler til at matche accessories til mænd

Vi deler ud af regler til at matche, som har klaret sig godt igennem tiden. I dag er den sidste dag, du stiller spørgsmålstegn ved hvilken butterfly, der ser godt ud sammen med hvilke seler.

Der står du, foran spejlet og helt og aldedes forundret over, hvordan du skal klæde dig på. Det er ikke fordi, du ikke ved, hvordan man tager bukser og en skjorte på... det er tanken om at sammensætte et helt outfit med accessories og det hele, der gør dig helt forfjamsket.

Før du hejser det hvide flag og tager den sædvanlige combo af jeans og t-shirt på, så lad os hjælpe dig lidt på vej – 7 regler til at matche accessories til mænd

Lad ikke tanken om en masse regler stoppe dig. Konceptet er forholdsvis nemt at mestre og kræver faktisk mere selvtillid end noget andet.

Selvtillid kommer af at lære at stole på sin intuition og gå hjemmefra velvidende at dit look er, som det skal være. Vi kan lære dig den anden del.

Ideen bag de her 7 regler er at undgå at blive doven og altså få prikken over i'et med. Det er regler, ja, men det er meningen, at man hver især forsøger sig frem og tilpasser dem til den mand, man er, og ens egen fortælling.

Douglas MacArthur formulerede det bedst, ‘Du bliver husket for de regler, du bryder.’ Sådan... dér er allerede et boost til selvtilliden.

Først skal tøjet på

Vi har lavet den her guide til fyre, der allerede har styr på det basale med at sammensætte deres outfits. I tilfælde af at du ikke helt er på det punkt endnu, er der nogle ekstra retningslinjer, før du begynder at tilføje accessories.

Hav altid mindst én ensfarvet ting
Mindst ét stykke tøj skal være ensfarvet. Det kan f.eks. være et ensfarvet jakkesæt med en stribet skjorte. Forestil dig dét ved siden af en houndstooth blazer med en blomstret skjorte.

Du kan ikke gå galt i byen med neutrale nuancer + 1 farve
Hvis du er helt fortabt, så hold dig til neutrale nuancer sammen med en enkelt farve. Neutrale nuancer er f.eks. sort, hvid, grå, marineblå og brun.

Match accessories til dit tøj – ikke tøjet til dine accessories
Køb altid skjorte, slips eller jeans first og find så bagefter accessories, der matcher. Det er meget nemmere end at købe en lækker lommeklud og så have problemer med at finde en passende skjorte.

Nu hvor fundamentet er på plads, er det tid til de små ting, der sætter prikken over i'et på dit outfit.

1. Læder skal matche læder

Den første regel er, at læder skal matche læder. Det betyder, at du skal have brune sko, hvis dit bælte er brunt. Når du holder dig til en enkelt farve, får du et stilrent og strømlinet look.

Når vi siger, at læder skal matche læder, så mener vi ikke, at du skal bruge flere timer på at finde præcis den samme nuance i både sko og bælte. Det er nok at holde sig inden for den samme farve.

Skoene bestemmer farven på dine læderaccessories.

Lædertaske

Ingen har lyst til at bruge morgenen på at skifte taske, fordi de valgte et bælte i en anden farve den dag. Brug ikke for mange kræfter på bekymre dig om, om din taske matcher dit bælte. Det er den ene accessory, der ikke behøver at overholde reglen... så længe det er en virkelig god taske .

Læderur

Urremme i læder bør være samme farve som dit bælte. Urkassen bør matche bæltespændet.

Læderarmbånd

Prøv nogle forskellige armbånd og vælg mørkere nuancer af den samme farve. Vælg f.eks. et mørkebrunt læderarmbånd til et lysere bælte. Eller prøv endda et sort læderarmbånd sammen med perlearmbånd i jordlige brune nuancer.

Læderpung

Hvis du vifter din pung rundt så alle kan se den... så har du større problemer at tage dig af. Køb en pung baseret på dens funktionalitet i stedet for hvordan, den matcher dit bælte eller dine sko. Du kan, hvis du virkelig vil, vælge en pung der matcher din lædertaske.

Er hverken dine sko eller dit bælte lavet af læder?

De samme regler gælder, hvis det er sneakers eller klipklapper i lærredsstof. Det læder du har på bør være ca. samme farve.

2. Match metaller

Mange accessories hører til den her kategori og den samme tommelfingerregel gælder som for læder – metaller skal matche metaller. Når de er i samme farve fører det til et stilrent, raffineret og friskt look.

Ure

Er dit ur lavet af metal eller læder? Hvis det er læder – og du har læst afsnittet ovenfor – skal urkassen matche dit bæltespænde. Hvis du har et bæltespænde i sølv, så vælg et sølvur.

Det nemmeste er, hvis hele dit ur er lavet af metal. Et guldtonet ur passer godt sammen med et gyldent bæltespænde. De behøver ikke at være helt ens – et bæltespænde i børstet stål kan bruges sammen med et blankt, sølvtonet ur.

Uret er afgørende for andre accessories.
Det hele starter med dit ur. Det bliver valgt baseret på din bæltespænde. Bæltet matcher skoende. Skoende sætter det hele i gang!

Manchetknapper

Manchetknapper sidder tæt på dit ur og ser bedst ud, når metallerne er de samme. Det er også vigtigt rent visuelt, at manchetknapperne matcher din slipsenål.

Manchetknapper i stof? Fokusér i stedet på farverne.

Slipsenåle

Slipsenåle skal matche din reversnål , da de sidder i samme område. Der er ikke noget krav om, at de skal stemme overens med dit ur, men det giver en større samhørighed.

Ringe & Halskæder

Ringe sidder tæt på dit ur og metallerne bør matche. Det kan være okay med forskellige metaller til en hvis grad – tag endelig ikke din vielsesring af, fordi den er en anden farve end dit ur.

Enhver metallisk halskæde skal være den samme tone some dine andre metaller. Undtagelsen til den her regel er, hvis din halskæde har større betydning pga. religion eller andet personligt.

Armbånd

Først og fremmest er der ikke nogen grund til at have armen fuld af stålarmbånd . Det vil overraske dig hvor mange af livets problemer, det hjælper på.

Fordi armbånd enten sidder tæt på dit ur eller på den modsatte arm er det vigtigt, at metallerne matcher. Vores mest populære armbånd til mænd har ofte en eller to små metalperler. De her perler bør være af samme type metal som dit ur.

Hvis du har armen fuld af metal, foreslår vi at du giver læder- eller perlearmbånd en chance. Det er desuden en god mulighed for at blande forskellige metaller. Ja, armbåndene bør godt nok matche dit ur, men de små vedhæng eller perler er små nok til, at du kan slippe af sted med det, hvis en af dem skiller sig lidt ud.

Seler

Kan man se dine seler ? Hvis ja, så match metallerne med dit ur. Hvis ingen kan se dem og du er sikker på, du ikke får brug for at tage din jakke af... gør hvad du har lyst til!

Øreringe

Øreringe er godt nok små, men de er nemme at få øje på. For at sikre et stilrent look bør du matche øreringe med din slipsenål og reversnål . Hvis du ikke har nogen af dem på, så match med med dit ur.

Selv hvis dit favoritur er guld og spændet på dit favoritbælte er sølv, er der stadig håb. Du kan bruge begge to ved at vælge andre metalaccessories i kombinationer af sølv/guld. Et par manchetknapper med sølv- og guldtoner er en nem måde at kombinere de to metaller på en harmonisk måde.

Når du er i tvivl... match metaller. Det er nemt, sikkert og virker altid.

Har du ikke et ur eller et bælte?

Først og fremmest… hvorfor ikke? Hiver du mobilen frem for at se, hvad klokken er?

De samme retningslinjer gælder, selv hvis du ikke har et ur eller et bælte på – match metaller i samme tone.

3. Vælg farver omhyggeligt

Det er nemt nok at forstå metaller og læder – at lære alt om farver er straks sværere. Og med så mange accessories i så mange forskellige farver kan vi umuligt lave en generel regel for det. Vi kan derimod give dig den viden, du har brug for, for selv at sætte dig ind i det.

Kan du huske de farveblyanter, du brugte som barn? De bliver hjælpsomme nu.

Farvehjulet

Farvehjulet danner fundamentet for enhver farve i verden.

Der er 4 typer farveskalaer, du får brug for at kende til. Når du forstår, hvordan de kan bruges, hjælper det dig med alt fra lommeklude og slips til seler og butterflies.

Det er værd at bemærke, at ikke alle kombinationer behøver at være iøjnefaldende. Se på billederne nedenfor og læg mærke til, hvordan forskellige nuancer af farver bliver brugt i den samme farveskala.

Monokromatisk
Monokromatiske farver er fra samme farveskala. De er måske i en anden tone (farve + hvid) eller nuance (farve + sort), men de er praktisk talt ens.

Viser Brunt Råt Slips i Kashmiruld, Kort Guldsæt med Tigerøje i 925s Sølv & Lysebrun Håndlavet Lommeklud i Uld

Brune toner arbejder sammen i den her monokromatiske farveskala.

Analoge farver
Analoge farver er 3 farver ved siden af hinanden med samme dominerende farve i midten. Accessories i den her farveskala er eventyrlystne uden at være skingrende sindssyge.

Viser Bernie Boho Slips i Silke & Bjorn Boho Lommeklud i Silke

Lyseblå passer godt sammen med grøn i lommeklud og slips.

Triade farver
Triade farver er 3 farver med samme afstand fra hinanden på farvehjulet. De fører til en balanceret, elegant kombination med flere farver.

Viser Rød Paisley Lommeklud & Kreativ Cremefarvet Reversblomst

Diskret gul, rød og blå passer triadefarveskalaen uden at se tegnefilmsagtige ud.

Komplementærfarver
Komplementærfarver sidder modsat hinanden på farvehjulet. De kan skabe et dristigt og iøjnefaldende look eller, med nedtonede versioner af farverne, faktisk ret så diskret.

Trendhims Interaktive Farvehjul

Det her lille værktøj bliver din nye bedste ven. Brug et minut på at sige hej og lære hinanden at kende.

MonochromatiskStadig i din egen baghave
AnalogDet bliver dristigt
TriadiskSmart og modigt
KomplementærtNosser af stål

Forestil dig at du har et rødt slips og er spændt over at tage det på, men at du så ikke kan finde ud af, hvilken lommeklud der matcher. I stedet for at rode rundt på internettet efter et svar, kan du bare bruge farvehjulet ovenfor og vælge en farveskala, og så vælge farven på dit slips (rød). Lad os prøve med triadeskalaen.

Du kan vælge den nu... vi venter lige her.

Den viser nu de farver, der passer til skalaen. Klik derefter på det ikon under farvehjulet, der passer til den accessory, du har i tankerne. I vores eksempel er det en lommeklud, så klik på lommekludsikonet.

Her finder du en boks med ordet 'shop' og en farve – 3 bokse dukker op i vores eksempel: rød, blå og gul. Vælg en af de bokse, der ikke siger rød, og så viser den dig lommeklude i den farve. Tillykke, du har fundet en lommeklud!

Du kan have timevis af sjov med det her værktøj.

Det er en nem måde at matche slips, butterflies og lommeklude. Bemærk at hjulet ikke har neutrale farver. Det er fordi praktisk talt alt passer godt sammen med sort, grå, brun eller hvid.

Du kan også bruge den med andre produkters farver.

Hvis du f.eks. har blå seler og skal bruge en butterfly. Vælg farveskalen og farven blå. Tryk så på butterfly-ikonet og farven blå. Den viser dig nu butterflies, der matcher dine seler. Sagde det jo - masser af sjov!

Armbånd

De fleste armbånd til mænd er lavet af naturlige materialer som læder, træ, lava, kokosnød eller stenperler. Farverne er typisk brun, sort, sølv, bronze eller guld og passer til stort set hvad som helst.

Husk at matche metaller med metaller og læder med læder.

4. Vær ikke bange for mønstre

At matche mønstre er lige så angstfremkaldende som at matche farver for mange. Tricket ligger i at forstå farverne... er du ikke glad for, at du netop har lært om farvehjulet?

Før vi begynder vil vi lige understrege, at det vi skriver her gælder for accessories. En mønstret skjorte eller jakkesæt er noget helt andet.

En tommelfingerregel for begyndere er: Hvis din skjorte er ternet, stribet eller mønstret, så skal alt andet, inklusiv accessories, være ensfarvet.

Lad os se på lommekluden nedenfor med en ensfarvet skjorte og komplementerende jakkesæt i tankerne. Vi har valgt den her på grund af blomstermønsteret med mindst fem forskellige farver.

Hvordan matcher vi en butterfly til den her lommeklud?

Det første du skal gøre er at vælge en farve i mønsteret, som du vil matche. Det sikreste er at vælge den mest dominerende farve – lilla i det her tilfælde. Lad os i stedet i det her eksempel vælge den lyseblå farve, der er blevet brugt i stænglerne og bladene.

Derefter vælger vi den farveskala, vi vil bruge. Lad os prøve analoge farver - det er dristigt, men ikke for distrigt.

Tryk på lyseblå i det Interaktive Farvehjul. Grøn og blå er valgt. Vælg butterfly-ikonet i en af de blå nuancer – vi valgte den mørkere blå nuance.

Du kan nu se butterflies i den farve. Ud fra de her valg, endte vi med en lyseblå butterfly med polkaprikker.

Hvorfor kan den her butterfly bruges? Det er et godt valg fordi farven minder om den lyseblå farve i lommekluden og mønsteret er mindre end blomstertrykket.

Det er vigtigt at mønstrene forbliver proportionelle med hinanden. Det betyder, at lommekludens mønster og mønsteret på butterflyen ikke bør være præcis samme størrelse, men heller ikke langt fra hinanden – en nem måde at huske dét på er, at ét mønster skal være større eller mere detaljeret end det andet.

Den overordenede farveskala på de to ting er desuden ret diskret. At starte ud med diskrete farver – i stedet for prangende farver – gør det nemmere at matche mønstre og farver.

Regler når man matcher mønstre: Accessories

  • Hvis du har mere end ét mønster på: vælg 1 lille, 1 mellemstort og 1 dristigt
  • Leg med proportionerne - små striper på lommekluden sammen med større striber på slipset
  • Hold mønstrene i samme tone - f.eks. monokromatisk eller analogt

Hvad hvis man ikke har jakkesæt på?

Hvis et smart, casual look er det, du er ude efter, så gælder de samme regler med de accessories, du har på.

Sorte kakibukser and en hvid t-shirt? Gør det mere interessant med en NATO rem på dit ur eller et armbånd af paracord i en kraftig farve. Den smule mønster, sammen med tekstur og farve, kan være alt, du har brug for.

5. Husk teksturen

Tekstur er vigtigt, når du sammensætter dine accessories. De fleste har godt nok ikke spor tekstur, men der er alligevel nogle få, som vi støder på dagligt. De kan blive brugt som prikken over i'et.

Tænk på et strikket slips ved siden af et silkeslips. Den ujævne, strikkede tekstur er en kontrast til den glatte silke, ikke? Målet er at opnå en god kontrast mellem delene. Det er især vigtigt med slips og lommeklude.

Vær forsigtig med hvor mange forskellige typer tekstur, du tilføjer. Hold dig til én tekstur, der skiller sig ud fra de andre. Hvis du har et fint, glat slips på, så vælg en grovere lommeklud af bomuld eller uld. Og hvis dit slips er ret så tekstureret, så vælg en lommeklud af silke.

Bonus tip

Den ting med meget tekstur skal gerne være ensfarvet. En kraftig tekstur med et dristigt mønster ser rodet ud.

6. Forstå årstiden

Det her virker måske som en meningsløs regel, men læs den lige alligevel. Når det gælder ting, der hører en bestemt årstid til, så er brugbarheden vigtigere end farve eller mønstre. Lad ikke være med at bruge et halstørklæde og en beanie bare fordi de ikke passer helt med dit outfit. Hvis du får solen i øjnene, så pas godt på dem med et par solbriller , selv hvis de ikke helt matcher remmen på dit ur.

Hvor varme er de her handsker ? Det er det eneste, du bør spørge dig selv om, før du tager dem på. Det er fantastisk, hvis de matcher med dit bælte... det er rigtigt. Men det er ikke lige så nødvendigt som at undgå forfrysninger.

7. Tænk over hvor du skal hen

Hvad du tager på afhænger af, hvor du skal hen. Medmindre du bevidst forsøger at tage opmærksomheden fra det lykkelige par, ville du nok ikke vælge neonfarvede seler og et knoppet sort læderarmbånd til et bryllup.

Lyse, dristige farver og iøjnefaldende mønstre passer bedre til mindre formelle lejligheder, mens diskrete dele passer godt til erhvervslivet og formelle begivenheder.

De fleste af vores regler er til fyren, der har lyst til at pynte på sit jakkesæt eller sin blazer, men et casual look kan få gavn af de samme regler.

Vi siger det igen – regler er til for at blive brudt. Du kan blande metaller, hvis du har lyst. Du kan have ting med 8 forskellige mønstre på, hvis det er det, du føler for. Tænk på reglerne som en rute, din GPS har foreslået... du behøver ikke at følge den, men det gør rejsen så meget nemmere.

Vi lovede at give dig den nødvendige viden og det har vi gjort. Alt det kræver nu er øvelse, tålmodighed og selvtillid. Vi er pænt sikre på, at I kommer til at klare jer godt. Held og lykke, gutter!

I Spurgte – Vi Svarede

Bør jeg matche mit slips med mit bælte?

Dit slips afhænger af din skjorte. Dit bælte skal matche dine sko.


Kan jeg bære et slips med en matchende lommeklud?

Kan du? Ja. Skal du? Nej.

Det findes en million gode lommeklude, så der er ikke nogen grund til at købe et i præcis den samme farve og materiale som dit slips. Den eneste undtagelse kan være, hvis du skal til bryllup, hvor bruden insisterer på, at forloverne matcher alting. Et ægte 80'er comeback.


Skal mit slips matche mine bukser?

Det er ikke nemt at svære på med et enkelt ord. Problemet ligger i, at dine bukser bør matche dit jakkesæt, og din skjorte bør matche dit jakkesæt, og dit slips skal matche skjorten.

Så vores svar er ja... men ikke sådan som du tror.


Skal mine seler matche hvis man ikke kan se dem?

Hvis du lover ikke at tage din jakke af, så nej. Det er dog bedre at være på den sikre side og vælge seler, der matcher metaller, læder og farver.


Er regler til for at blive brudt?

Der er ikke rent faktisk nogen, der har stillet det spørgsmål, men det er vigtigt.

Ja, det er de.

Vær dig selv. Du har vores tilladelse.


Nye artikler

Sådan designede vi Traveller's Kollektionen

Det piner os alle, at vi ikke kan udforske verden. Rejsepine er inspirationen bag en ny kollektion af accessories lavet...

Vielsesringe til mænd – Din ultimative guide

Fra at vælge den rigtige størrelse ring til at shoppe efter ikke-traditionelle ringe: Lær hvordan du vælger en vielsesri...

Helbredende armbånd til mænd – Hvad betyder smykkesten

Find ud af, hvad der gør helbredende armbånd med smykkesten til noget særligt og hvordan, du vælger det rigtige armbånd...

Valentinsgaver til mænd

Fra dansk-designede ure til ringe, halskæder og armbånd: Find en valentinsgave til ham, der betyder noget.

Hvad er et 24-timers ur med én viser & Hvorfor bør du bære et

Lær hvordan du indstiller og ser, hvad klokken er, på et 24-timers ur med én viser, og se hvorfor du bør bære et for at...

Hvad er et månefaseur & Hvordan skal det indstilles?

Lær hvordan man aflæser og indstiller verdens ældste urfunktion – månefasen.

Sådan rengør & vedligeholder du armbånd til mænd

Vi besvarer alle dine spørgsmål omkring, hvordan armbånd til mænd skal rengøres og vedligeholdes. Fra at svømme med perl...

4 Spørgsmål du bør stille dig selv, før du køber et skeletur

Ved at stille dig selv de her 4 spørgsmål, lærer du at vælge det rigtige skeletur og hvordan, du holder liv i det.

Sådan bærer du et lommeur med stil

Fra valg af lommeurs-kæde til at lære hvilket knaphul, der skal bruges: Se hvordan man bærer et lommeur på den rigtige m...

Se alle artikler
Tilbage
Nulstil mit password

Hurra! Vi har sendt dig en e-mail. Du vil snart være i stand til at logge ind!

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.