Modtag inden jul - bestil senest kl. 16:00 onsdag den 21. december

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 349 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 08.00-20.00)
Ønskeliste
Kurv

Sådan binder du en butterfly (og ser godt ud med den på)

Det er faktisk slet ikke så svært at sætte sig ind i butterflies som mange tror. I løbet af vores omfattende guide vil du lære at binde en butterfly i 8 nemme trin og se, hvordan du kan få den til at ligne noget fra James Bond.

Vi tror på, at hver accessory hjælper med at fortælle din historie. Vi ved også, at nogle accessories siger mere end andre (det er dig vi snakker om, butterfly).

At tage en butterfly på er ligesom at tage et Facebook opslag på – du står frem og siger noget til verden. Og ligesom med et Facebook opslag reagerer folk på din butterfly med tommelfingrene opad, smil eller endda den fysiske version af hjerteøjne… som nok ligner noget a la at stirre med åben mund.

Butterflyen du vælger siger noget om din personlighed og din historie. Den hjalp Frank Sinatra på vej til sin stjernestatus og James Bond med at vinde mod Mr Big. Før du sætter dig for at følge i deres fodspor, så er det vigtigt, at du lærer at binde og style din butterfly.

Butterflyens anatomi

Butterflies er en af de ting, hvor størrelsen ikke betyder noget (i hvert fald længden). De fleste butterflies er lavet i en størrelse, der passer til den gennemsnitlige halsstørrelse for mænd. Længden er typisk mellem 36 og 50 cm.

Ud over længden har spread og neck også betydning for den endelige knude og form. Med en god forståelse af de fire primære dele af en butterfly kan du være sikker på, at den butterfly du beslutter dig for at købe resulterer i det look, du er ude efter.

 1. Spread – Har betydning for knudens endelige bredde. Vælg et bredere spread for en bredere knude.
 2. Leaf – Bredden af butterflyens leaf er typisk halvdelen af længden på butterflyens spread.
 3. Neck – Typisk halvt så stort som butterflyens leaf og bredden her bestemmer knudens endelige form og størrelse.
 4. Strap – På typiske butterflies er bredden på butterflyens strap ¾ af størrelsen på dens neck. En butterfly med et bredere strap resulterer i en bredere knude.

Sådan binder du en butterfly i 8 trin

Trin 1

Juster længden på butterflyen, så den er lang nok til at sidde under dit bryst. Den ene side skal passe i den anden sides neck (rillen).

Trin 2

Før den lange ende over den øverste del af den korte ende – lige over dens leaf.

Træk forsigtigt den lange ende op igennem løkken ved halsen nedefra og stram den. Læg den lange del over din skulder.

Trin 3

Fold den korte ende vandret foran midten. Butterflyens neck bør være i midten og skulle gerne begynde at ligne en sløjfe.

Det her trin er nemmere med et spejl… eller en ven, der ikke har bedre ting at give sig til end at hjælpe dig med din butterfly.

Trin 4

Fold den lange ende (der indtil nu har slappet af på din skulder) ned vinkelret til det fold, du lige har lavet med den korte ende. Sørg for kun at bruge butterflyens strap og ikke dens leaf og fokuser på at holde den i midten.

Trin 5

Fold den lange ende og klem de to sider sammen. Det skaber en sløjfe-form ligesom den, du lavede tidligere.

Trin 6

Glid din finger igennem løkken øverst på butterflyen for at skabe lidt ekstra plads.

Glid den nu foldede lange ende igennem løkken bag the vandrette stykke (med den foldede ende først). Før den forsigtigt igennem og sørg for, at stoffet ikke vrider sig.

Trin 7

Glid stoffet halvvejs igennem uden at trække det for langt – så begge sider er lige store. Det udgør den bagerste halvdel af sløjfen.

Hver side skal gerne have en foldet del og en spids (lige eller diamantformet, alt afhængig af butterflyen).

Trin 8

Når du er tilfreds med balancen, strammer du knuden ved at trække i hver af de foldede ender.

Du opdager nok, at den ene side ikke helt matcher den anden. Det er en del af charmen ved en freestyle butterfly.

Hvis du er desperat efter perfektion, så ignorer trin 1-8 og shop vores udvalg af symmetriske bundne butterflies.

Endelige butterfly-proportioner

Selvom det er helt fint, at din butterfly er en smule asymmetrisk, så er det værd at holde øje med de helt basale butterfly-proportioner for at sikre, at folk ikke forveksler dig med en undsluppen cirkusklovn.

 • Sløjfens bredde i forhold til dens højde – 2 to 1
 • Sløjfens højde i forhold til knudens højde – 3 to 1
 • Knudens højde i forhold til dens bredde – 1 to 1

Hvad er forskellen på selvbinder, bundne og clip-on butterflies?

Selvbinder butterflies (freestyle butterflies)

En selvbinder butterfly er den slags, man selv skal binde. Selv om det er lettere at lære at binde en butterfly end calculus, så kræver det stadig øvelse, tålmodighed og udholdenhed.

Og glem bekymringerne om perfekt symmetri. Appellen og personliggørelsen stammer netop fra de ujævne linjer og former – der er en grund til, at det kaldes en freestyle butterfly. Der er selvfølgelig grænser for asymmetrien… for meget og så du ser ud som om, du bandt det i mørket, mens du blev jagtet af et vildsvin. Ikke et godt look.

Bunde butterflies

Bundne butterflies er dem, der er bundet på forhånd. Vi synes, at bunde butterflies ser lige så fantastiske ud som dem, du bruger tid på selv at binde.

Ja, de mangler lidt af den rustikke, ujævne charme en selvbinder butterfly har, men til gengæld sparer du en del tid, når du tager dem på. Alle vores bunde butterflies har justerbare stropper. Du kan bruge den sparede tid på noget vigtigt som at se hvert afsnit af Game of Thrones… igen.

Clip-on butterflies

En clip-on butterfly er en butterfly med en metalklips, der sættes på din krave. De kunne ikke være nemme at tage på og det kan, desværre, ses. Det primære problem ved en clip-on butterfly er, at butterflyen sidder for højt ved halsen. Ikke nok med at det er svært at kigge ned med en butterfly under din hals, men det får dig også til at se ud som om, du er ved at blive kvalt.

Clip-on butterflies er alletiders til børn eller din oldefar til et bryllup, men det ville være bedre for dig med en bunden eller selvbinder butterfly.

Butterfly former

1. The Butterfly Bow Tie

En butterfly hedder "bow tie" på engelsk. Det danske navn kommer af den klassiske "butterfly bow tie" form, som stadig er den mest populære. Før du binder knuden ligner den sommerfuglevinger eller blomsten på en tidsel (og deraf kommer dens andet navn: "thistle bow tie"). Butterflies med den her form kan være enten smalle eller brede.

2. The Diamond-Point Butterfly

Den her variation af butterflyen har spidse i stedet for flade ender. Den kaldes også en "pointed tip bow tie" eller "diamond tip bow tie".

3. The Batwing Bow Tie

Ligesom den klassiske butterfly har den her lige ender, men den er til gengæld meget tyndere. Navnet kommer af, at den ligner et cricket-bat – ikke dyret eller manden. Den er også kendt under navnet "straight/straight-end bow tie".

4. The Contoured Batwing Bow Tie

Konturen af den her butterfly er ret diskret i forhold til det store dyk på en klassisk butterfly.

5. The Pointed Batwing Bow Tie

Der findes også en variation af den her type butterfly med spidse ender.

Sådan styler du en butterfly - Butterfly stylingregler

Det er nemt at se stilfuld ud i en butterfly, hvis man er Bond, James Bond. Det er også nemt at komme til at ligne en voksen 5-årig, hvis den ikke er bundet og stylet rigtigt.

Nogle få simple guidelines får dig til at se mere ud som 007... og se mindre ud som en 7-årig.

 • Ansigtsbredde – En butterfly, der er for lille, får dit ansigt til at se enormt ud. En for stort butterfly får tværtimod dit ansigt til at se alt for lille ud.
  Uanset butterflyens form bør den være samme bredde som dit ansigt, når den er bundet.
 • Dresscodes – Dresscodes kan være vanskelige. Hvornår er en smoking passende? Hvad med kjole og hvidt? Kan en butterfly bruges til et cocktail outfit?
  Læs mere om dresscodes og hvordan, man afkoder dem (og hvornår en butterfly er passende)
  her.
 • Casual – Hvis du ikke er bundet af en dresscode – så vælg et casual look. Drop jakken, rul ærmerne op på en ternet skjorte og bind en smart butterfly.
 • Bland mønstre – Du har flere valgmuligheder end en ensfarvet butterfly – brug en mellemstor paisleymønstret butterfly til at give ekstra liv til din ternede skjorte eller giv en butterfly i strik et forsøg. Du ser mere interessant ud, når du træder et skridt væk fra alt det ensfarvede. Interessant er godt!
 • Undgå alt-for-matchende farver – Ud over at
  holde øje med størrelsen på mønstre og teksturer, så undgå at dine andre accessories er en matchende farve eller lavet af det samme stof. Medmindre dresscoden (til et bryllup, måske?) opfordrer til det, er det bedst ikke at købe en matchende
  lommeklud.
  Vælg i stedet accessories, der fremhæver en af de primære farver i butterflyen, f.eks. et par lyse strømper eller en reversnål.
 • Oldschool – Butterflies kan blive anset for at være gammeldags. For at undgå at se ud som om, du sælger aviser i New York i 1920'erne, er det værd at tælle hvor mange andre oldschool accessories, du har på… som seler, en vest og en sixpence. To af dem sammen i et look ser elegant ud – tre eller flere og så begynder du at ligne avissælgeren.
 • Tænk uden for boksen – ...medmindre boksen er lavet af træ. I så fald, tænk på træet.

  Butterflies i træ er bundne og i bund og grund perfekte til at sætte gang i en samtale. Tag sådan en på, når du gerne vil starte samtaler om din butterfly.
 • Asymmetri er godt for dig – Lidt asymmetri er godt for din sjæl. Lad være med at bekymre dig om, at dit selvbundne slips er lidt ujævnt i kanterne. Kald det charme, vær glad for det og nyd livet.
 • Kend stofferne – Skal du til en casual begivenhed? Vælg en butterfly af bomuld eller linned. Noget mere formelt? Så kan du ikke gå galt i byen med silke eller
  uld.

I Spurgte – Vi Svarede

Hvilken størrelse bør min butterfly være? Hvilken størrelse butterfly har jeg brug for?

Den gennemsnitlige selvbinder butterfly findes i én størrelse og passer de fleste. Alle vores bundne butterflies har justerbare stropper og passer de fleste voksne.

Standard, freestyle butterflies er som regel lavet til at passe omkring en hals på mellem 36 og 50 cm.

Hvordan strammer man en butterfly?

For at stramme en bunden butterfly skal du tage den på og sætte den fast. Juster spændet indtil butterflyen sidder godt.

For at stramme en selvbunden butterfly skal du trække i de foldede dele på begge sider. Alt afhængig af materialet kan du være nødt til at justere den i løbet af aftenen.

Kan man have en butterfly på med enhver skjorte? Hvor ofte bør man have butterflies på og til hvilke lejligheder?

Du kan have en butterfly på med enhver skjorte, der har en krave. Som en tommelfingerregel er en butterfly acceptabel, når et slips ville være passende. Nogle formelle begivenheder har specifikke krav til dresscoden. Dobbelttjek bryllupsinvitationen eller lignende, før du vælger butterflyen til eller fra.

En anden tommelfingerregel… hvis du har lyst til at tage en butterfly på, så tag en butterfly på! Det er din historie – lav dine egne regler.

Skal en butterfly sidde over kraven?

Butterflies sidder typisk under kraven på en skjorte. Det har virket for 007 siden 1962 og vi har ikke tænkt os at sige Bond imod.

Det er især vigtigt at butterflyen sidder under kraven med bundne butterflies, fordi kraven skjuler det justerbare spænde.

Bør jeg tage en butterfly på til mit jobinterview?

Det er et svært spørgsmål. Svaret afhænger af en masse forskellige ting… førstehåndsindtryk, det specifikke job, hvad du ellers har på, er det en selvlysende butterfly, der også spiller musik (vi har set sådan en!)... listen er lang.

Tag et kig på, hvad andre fyre på kontoret har på og brug din dømmekraft til at vurdere, om en butterfly er passende. Butterflies gør ofte indtryk og kan hjælpe dig med at skabe et mindeværdigt førstehåndsindtryk – tænk over det og held og lykke med jobinterviewet!

Hvor kan jeg finde en butterfly i træ?

Trendhim har et stort udvalg af butterflies i træ. Hold dig væk fra levende lys og skyd brystet (eller halsen) frem!

Se vores udvalg af butterflies i træ her.

Kan jeg have et normalt slips på til en smoking i stedet for en butterfly?

Hvis du har en smoking på, er der nok en dresscode. Hvis du har en typisk smokingskjorte på, så tag en butterfly på for at skjule knopperne. Hvis der ikke er nogen dresscode og du ikke har en typisk smokingskjorte på, så er det fint at tage et slips på.

Hvornår bør jeg have en hvid butterfly på og hvornår en sort butterfly?

Til kjole og hvidt skal du bruge (du gættede rigtigt) en hvid butterfly. Sorte butterflies er typisk et krav, når en smoking er det.

Der er også en del brudgomme, der tager en hvid butterfly på for at skille sig ud fra sin forlover.

Hvorfor blev slips standardpåklædning i stedet for butterflies?

Vi er ikke sikre på, hvorfor slips er mere populære hos mænd end butterflies. Vi ved til gengæld, at butterflies ser anderledes ud og gør dig mere iøjnefaldende. Nøglen til at have en butterfly på er ikke at gøre det til hverdag… medmindre du vil være kendt som ‘butterfly-fyren’.

Kan man have en butterfly på sammen med en vest? Kan man have en butterfly på sammen med seler?

Butterflies og seler passer sammen lige så godt som is og hindbær. Lækkert.

Med hensyn til seler… din butterfly kan nemt ses som noget oldschool. Hav det i tankerne, når du overvejer at have den på sammen med seler eller en sixpence. Det er en god ide at vælge en enkelt accessory, der skiller sig ud og gør indtryk.

Hvad er butterflyens historie?

Det startede alt sammen med kroatiske lejesoldater i det 17. århundrede. Den franske elite kunne godt lide lejesoldaternes halskæder, så de kopierede stilen og sådan blev kravatten til. Tilføj en masse år med forskellige stile, trends og ændringer og så ender vi ud med selvbinder butterflyen, som vi alle kender og elsker den.

Hvordan er en tjeners butterfly anderledes end andre?

En tjeners butterfly er anderledes, fordi den sidder på en tjener. Din butterfly er anderledes, fordi du ikke render rundt med suppe til alle i rummet.

Er clip-on butterflies grimme?

Clip-on butterflies er ikke grimme, hvis du er 5 år. Måske endda 6. Hvis du ikke hænger kunstværker op på din mors køleskab, så anbefaler vi ikke, at du tager en clip-on butterfly på.