Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 09.00-16.00)

Brudgom Accessories – din ultimative guide

Vælg dem, match dem, bær dem, sig 'ja' – sæt prikken over i'et på dit look til den store dag med vores omfattende guide til brudgom accessories.

Når der skal vælges accessories til bryllupsdagen, kan selv den mest velklædte gentleman blive urolig. Det er noget ganske andet end at klæde sig på til kontoret, når den store dag nærmer sig.

Her hos Trendhim elsker vi et godt bryllup! At hjælpe en fyr og hans forlovere med at blive klar til en af livets største beslutninger er noget, vi virkelig går op i. Til den her guide har vi spurgt Emily Burton fra Emily Burton Designs om, hvad hun ser som essentielle accessories til en brudgom. Med Emilys uddannelse, erfaring og succes inden for bryllupsplanlægning er vi sikre på, at hendes råd er guld værd.

Kort efter vi begyndte på en liste over, hvad man kan tilføje til forlovernes og brudgommens look, kom vi til at tænke på, om det er muligt at have for mange accessories som brudgom. Emily svarede med det samme: "Ja, nogle gange. Min tommelfingerregel er, at en enkelt særskilt accessory er nok. Én giver et stilrent look, hvorimod flere accessories konkurrerer med hinanden og det går ud over dit look som helhed.

Værd opmærksom på, hvor formel begivenheden skal være og diskuter det altid med dit partner. Du har ikke lyst til, at din brud går ned ad kirkegulvet og ser en reversnål med computerspilstema, når hun forventede at se en hvid rose. Ikke den bedste optakt til ægteskabsløfterne.”

En enkelt særskilt accessory er altså vejen frem. For at hjælpe dig på vej har vi nedenfor samlet vores favorit-accessories til bryllupsdagen. Hvilken vil du bruge til at udtrykke dig selv? Eller vælger du i stedet et traditionelt, diskret look og lader din brud nyde rampelyset?

Dit ansigt

Okay, vi ved godt, at 'ansigt' ikke er det første, du forventer at se på en liste over accessories, men lad os nu være helt ærlige... det er vigtigt. “Dit bryllup er ikke det bedste tidspunkt at prøve noget nyt eller forsøge dig med et vildt, usoigneret look. Målet er at ligne den bedste udgave af dig selv.

Nøglen til det er at bruge den tid, det tager at pleje sin hud. Når du finpudser kanterne på dit skæg eller barberer det, ser du ikke bare godt ud... du føler dig også godt tilpas.”

Hvad der skal gøres

Uanset om det er et fuldskæg, der gør selv en skovhugger jaloux, et elegant overskæg eller en glatbarberet overflade, så er det vigtigste, at du har en plan. “Undgå at bruge barbermaskinen for første gang på din bryllupsdag eller at forsøge dig med en ny stil, du har set på de sociale medier. Hvis du vil prøve noget selv, så sørg for, at du har gjort det flere gange før og at din partner kan lide resultatet! Det sidste, du har lyst til, er at din brud ikke genkender manden hun ser i kirken.”

Det samme gælder en god barbering. Du behøver godt nok ikke at øve dig på forhånd (det er forhåbentlig ikke din første barbering), men det er bestemt en god ide at starte med et varmt bad og at sikre, at alle produkterne er klar på hylden.

Slips

Udvalget af mønstre, materialer og knuder betyder, at det rigtige slips passer til ethvert bryllup – fra traditionelt til casual.

Den knude du vælger til dit slips på bryllupsdagen bør være lige så formel som begivenheden. “En klassisk knude er Windsor-knuden. Ja, du kan gå i en mere kreativ retning og prøve noget som en Truelove-knude, men der er en grund til, at Windsor har overlevet så mange årtier med forskellige trends. Den ser altid fantastisk ud.”

Sådan vælger du det rigtige slips

“Jeres bryllup skal gerne afspejle din or din partners personlighed. Lad det fortælle en historie igennem påklædning og dekoration, mad og drikke og såmænd også den underholdning, I vælger... alt sammen uden, I behøver at sige et ord. Det betyder ikke, at en udadvendt personlighed er lig med vilde farver.

Det handler ikke om, at hver lille detalje skal matche, men derimod om at finde farver og mønstre, der passer til ceremonien. Køb dit eget slips, og dem dine forlovere skal bruge, på forhånd og se om farven matcher din partners ideer.

Selvom bruden og brudepigen har valgt en skrigende pink, behøver du ikke at vælge et ensfarvet pink slips. Du kan i stedet vælge en mørkere nuance af samme farvetema. Hvis du er ude efter et mere casual look, så vælg et mønstret slips med nuancer af pink, der ser godt ud ved siden af de pink kjoler.”

 1. Et
  sort slips sammen med et sort jakkesæt er altid en god mulighed. Ingen kan gøre dét forkert.
 2. Et andet sikkert valg er et
  gråt eller
  sølv-farvet slips.
 3. Til et casual bryllup kan du måske slippe af sted med et uldslips eller et
  strikket slips. Silke er det sikreste valg i stort set alle tilfælde.
 4. Slips krøller nemt. Sørg for at har
  opbevaret det rigtigt før den store dag.

Slipsenåle

Tilføjelsen af en slipsenål kan være prikken over i'et på et allerede poleret look og kan, matchet med andre metaller du har på, bringe det hele sammen til en større helhed… og så undgår du selvfølgelig, at dit slips ender i sovsen eller suppen, når maden findes frem.

Sådan vælger du en slipsenål

Nøglen til at vælge en god slipsenål er, at metallet skal være matchet med dine andre accessories, altså sølv med sølv og guld med guld. Udveksler I ringe under vielsen? Så husk at: “Når metallerne matcher – bæltespænde, ur, manchetknapper, osv. – opnår man nemt et stilrent look, som altid ser godt ud.”

 1. Slipsenålen bør have en maks. længde på ca. 70-80% af slipsets bredde.
 2. Slipsenålen bør være mellem den tredje og fjerde knap i din skjorte og i samme højde som brystlommen på din jakke.
 3. Den
  bedste størrelse slipsenålen kan have afhænger af det slips, du vælger.

Butterflies

Butterflies er mindre udbredte end slips og garanterer, at du skiller dig ud. “En sjov butterfly med farver, der minder om brudens valg uden decideret at matche, er en unik måde at forbedre dit look samtidig med, at det stadig er stilrent.

Der er desuden nogle tilfælde, hvor en butterfly er obligatorisk. “Hvis du har valgt en plisseret skjorte, så følger butterflyen automatisk med. Plisserede skjorter er forbeholdt formelle begivenheder og designet til at have tydelige knapper. Et slips ville skjule knapperne og det er stik imod formålet med skjorten.”

Et andet tilfælde er, når du har smoking på. Du har stadig nogle forskellige muligheder i en smoking, men hvis du har sådan en på, skal du formentlig til noget formelt og måske endda med en dresscode. Normalt betyder det, at en sort butterfly er påkrævet. “Hvis du går imod traditionen og vil have slips på til din smoking, så vælg et helt sort silkeslips.”

Sådan vælger du en butterfly

Har du altid slips på, når du er på arbejde? Måske kan en butterfly give dig lidt ekstra selvtillid og stil på din bryllupsdag.

 • Jo mere casual brylluppet er, jo mere kreativ kan din butterfly være.
 • “Der er en populær trend med at lade forloverne have butterflies, der viser deres individualitet. Sørg for at du (og bruden) godkender deres valg, før nogen køber noget. Du vælger forloverne på grund af deres personlighed... hvorfor ikke lade dem udtrykke det, der gør dem specielle?”
 • “Glem ikke, at der findes andre muligheder som f.eks.
  butterflies i træ. Teksturen og den naturlige træfarve giver en ekstra dimension til dit endelige look og kan bruges til mere afslappede begivenheder.”
 • Butterflyens ender bør ikke række længere end dine ører, men være lange nok til at nå forbi dine øjne.
 • Butterflies der
  er bundet på forhånd eller
  skal bindes manuelt. Valget er dit. Bare husk at øve dig før den store dag, hvis du vælger en, du selv skal binde.

Kravatter

Er du på udkig efter noget... anderledes? En kravat giver et strejf af stil til mere formelle begivenheder. En kravat, der bæres indenunder skjortekraven, kan imidlertid ændre et look helt og bidrage til en afslappet stemning.

Rent stilmæssigt bør brudgommen skille sig ud fra sine forlovere og andre til brylluppet. “En kravat kan hjælpe med at få brudgommen til at skille sig ud fra forloverne i slips, der er samme eller en anden passende farve. Det giver stadig et koordineret look, men får brudgommen til at fremstå som noget specielt... fordi han er det.”

Vi anbefaler to måder at binde din kravat. Begge passer til en formel skjorte med spidst revers.

Sådan binder du en traditionel kravat

 1. Med kravatten rundt om halsen, kryds den lange ende over den korte ende.
 2. Før den lange ende under den korte ende.
 3. Før den lange tilbage over den korte ende igen.
 4. Før den lange ende op og igennem løkken ved din hals.
 5. Hold den korte ende og træk forsigtigt knuden op til kraven.
 6. Juster om nødvendigt.

Sådan binder du en flæset kravat

 1. Med kravatten rundt om halsen, kryds den lange ende over den korte ende.
 2. Før den lange ende under den korte ende.
 3. Før den lange tilbage over den korte ende igen.
 4. Før den lange ende op og igennem løkken ved din hals og træk den ned igennem løkken.
 5. Hold den korte ende og træk forsigtigt knuden op til kraven.
 6. Juster om nødvendigt.

Lommeklude

En god måde at gøre dit bryllups-outfit mere personligt og livligt er ved at tilføje en lommeklud. “Tilføjelsen af en sjov lommeklud, der viser lidt af, hvem du er, kan være sjovt, acceptabelt og en god måde at starte en samtale!”

“Dit valg af lommeklud vil blive bemærket. Det er noget, der vil blive snakket om på dagen – alle elsker at snakke om, hvad bruden og brudgommen har på – og det får evigt liv i billeder. Med prismærket og den tid, det tager at gøre bruden klar, fortjener du så ikke også en smule opmærksomhed?”

Sådan vælger du en lommeklud

“Undgå at din lommeklud og dit slips matcher, medmindre du er ude efter et mere stilrent og formelt look. Det er vigtigt at overveje de farver, der er en del af ceremonien – er der en farve, din brud har valgt til blomsterne eller kjolerne? Vælg en mørkere eller lysere nuance af den farve. Du kan også vælge to komplementærfarver eller farver, der er på modsatte sider af farvehjulet. Det giver et super rent og stilsikkert look… i stedet for noget, der matcher på alle måder.”

 • En
  lommeklud klarer sig bedst, når den er lavet af et andet materiale end jakken. Silke er altid et sikkert, smukt og elegant valg.
 • Vælg
  håndrullede kanter
  da de ser godt ud i din lomme, er unikke og giver ekstra form til foldningen.
 • Valget af foldning er helt individuelt. Det er din chance for at udtrykke din personlighed endnu bedre. Sørg for at øve dig før bryllupsdagen.

“En sidste ting om lommeklude er, at hvis du har en blomst eller prangende reversnål sammen med en lommeklud, så sigt efter en flad farve såsom hvid og en mere konservativ foldning som f.eks. Presidential Fold. Blomsten eller reversnålen skiller sig ud med farve og placering. Med en simpel lommeklud sikrer du, at det overordnede look stadig er elegant.”

Manchetknapper

En brudgom behøver ikke at have en masse smykker på sin bryllupsdag, da det er bruden, der skal glitre i rampelyset. Det betyder ikke, at du helt skal undgå alt, der er glansfuldt eller viser karakter.

“Husk – dit udseende skal gerne være den bedste udgave af dig selv. Dét er hvad, det rigtige par manchetknapper kan gøre… tilføje et strejf af sofistikeret stil, der gør dagen til noget specielt.

De her små ting kan også være gode til forloverne. Er der en bestemt hobby eller film, som I alle er glade for? Indarbejd det i jeres look.”

Sådan vælger du manchetknapper

Når der skal vælges manchetknapper, skal man først se på skjortens manchetter. Mere præcist: Dobbeltmanchetter. “De er nærmest påkrævede, når man har smoking på, men reglerne er mere fleksible med et jakkesæt. Så længe du sikrer dig, at de matcher de andre metaller i dit look og at din brud er tilfreds.”

Slips eller butterfly hører 100% til manchetknapper og et jakkesæt. “Dobbeltmanchetter er for formelle til ikke at have noget om halsen.”

Uanset hvilke manchetknapper du vælger, så “er det en sød påmindelse om den store dag at få dem indgraveret med bryllupsdagen. Og, hvis nogen brude læser det her... indgraverede manchetknapper er en alletiders gave til din brudgom!” Vi kunne ikke være mere enige.

Reversnåle

“Reversnåle er den ultimative form for dekoration.” Med alle de muligheder, der findes, kan den her accessory være lige så prangende eller diskret, som du har lyst til. Til de fleste bryllupper ser man en frisk blomst – en tradition, der går helt tilbage til det 16. århundrede.

Oprindeligt var formålet med blomsten at afværge uheld og dække tidens uønskede lugte. Din er forhåbentlig kun til af æstetiske grunde og ikke fordi, du glemte at gå i bad.

Sådan bærer du en reversnål og blomst

Der er én gylden regel for reversnåle – sæt dem i ca. der, hvor reversknaphullet er eller normalt ville være. Det er den øvre del af den venstre revers.

Selve nålen skal gerne være parallel med din revers i stedet for lige op eller hen over. Det er især vigtigt for længere stænger, hvor en dårlig vinkel kan ødelægge effekten.

Det er ikke kompliceret at sætte blomsten nogenlunde, men der er nogle bestemte principper, som sikrer, at den sidder bedst muligt:

 • Som med andre reversnåle bør blomsten sidde tæt på knaphullet.
 • På mange formelle jakker er der en tråd bag reversen, som er til for at holde stangen skjult og på plads.
 • Blomsten bør pege væk fra dit bryst.
 • Eventuelle blade skal bag kronbladene for at minimere synligheden.
 • Hvis jakken ikke har et knaphul, så sæt hele blomsten fast på din revers.

“Sørg for at blomsterhandleren har den rigtige nål – sort til mørkere jakkesæt og hvid til lysere jakkesæt – ikke alle blomsterhandlere ved, hvordan man sætter den fast, så nålen er usynlig. Snak med dem på forhånd.”

Bælte & Seler

Lad os starte med bælter, da det er noget, der kan blive problematisk. Om et bælte er passende eller ej afhænger af, hvor formel begivenheden er og hvordan, dit jakkesæt sidder. “Hvis dit jakkesæt sidder perfekt, så får du ikke brug for et bælte. Hvis dine bukser er en smule løse, bør du bruge et bælte til at sikre, at bukserne ikke falder nede om anklerne på dig. Bemærk at en smoking ikke kræver et bælte.”

“Seler kan på den anden side bruges enten pga. deres funktionalitet eller for en speciel stil.” Kombinationen af seler, en butterfly og en skjorte uden jakke giver et nostalgisk og personligt look, der passer godt til mindre formelle bryllupper.

“En lille advarsel: På trods af hvad du måske har set på Pinterest, er bælte og seler en dårlig kombination. De er designet til at løse det samme problem, så det er redundant at kombinere dem. Vælg én.”

Sådan bærer du et bælte eller seler

Vi bad Emily om nogle retningslinjer, der er nemme at følge:

 • Vælg én - enten bælte eller seler
 • Seler skal sidde lodret fra dine skuldre til din talje
 • Undgå at kombinere seler med en vest
 • Hvis du vælger et bælte, så
  skal læder matche læder for et helt stilrent look. Læder i lignende toner (sko og bælte) ser mindre formelt ud end et 100% match, men det er helt i orden.
 • Seler findes i mange forskellige farver fra helt vilde til afslappede. Hold øje med andre farver i og omkring brylluppet og koordiner dem.

Lommeure & Ure

Hvis ceremonien tager lidt for lang tid, kan du ikke fiske din mobil frem for at se, hvad klokken er eller få tiden til at gå lidt hurtigere med Candy Crush. Det samme gælder for forloverne. Hvis du ikke allerede har et herreur, så er dit bryllup det perfekte tidspunkt at investere i et.

“En gentlemans ur er praktisk og kan være en fantastisk tilføjelse til brudgommens look.” For noget mere elegant kan du overveje et lommeur. “Lommeure er endnu en sjov måde at tilføje et strejf af personlighed, stil og noget gammeldags charme. Det ville heller ikke være helt dumt at give forloverne matchende lommeure.”

Sådan finder du det rigtige ur

“Det er vigtigt, at det passer sammen med brudens smykker. Se det som det første skridt mod et mere koordineret liv og de kompromiser, der følger med. Og som noget, du bliver glad for at have brugt ekstra tid på, når du ser billederne fra brylluppet.”

Hvis brudens smykker er sølv eller hvidguld, så vælg et sølv-tonet ur - og et guld-tonet ur, hvis hendes smykker er guld. “Vær også opmærksom på smykkernes stil. Er hun ude efter et klassisk look med simple perler? Så sørg for, at dit ur er lige så diskret.”

Skærfer

Skærfer hører kun til smokings. Det kan aldrig se rigtigt ud at kombinere dem med et jakkesæt.

De stammer fra briterne i Indien og bliver nu primært brugt til at dække taljen. Det resulterer i, at du ser højere og tyndere ud og at din skjorte sidder bedre.

Sådan bærer du et skærf

“Det vigtigste med skærfer er, at de altid bør sidde omkring din naturlige talje med plisseerne pegende opad. Det betyder, at dine bukser skal sidde ved navlen, så halvdelen af skærfet dækker din skjorte og den anden halvdel dækker dine bukser. Hvis skærfet sidder for højt eller for lavt kan det ødelægge effekten og se fjollet ud.”

Andre regler vedr. skærfer:

 • Skærfer passer kun sammen med fuld smoking-stil og hører sammen med butterflies... ikke slips. Et slips sammen med et skærf ser rodet ud.
 • Skærfer skal ikke være under seler. Over selerne kan de til gengæld give et stilsikkert og elegant look.

Solbriller

Solbriller er ikke relevante til de fleste bryllupper. Medmindre du skal giftes på en strand i troperne midt om eftermiddagen.

Nogle giver deres forlovere matchende solbriller til når, der skal tages billeder. Valget er dit og din bruds. “Jeg kunne ikke være mere enig. Ja, du vil gerne have det sjovt til dit bryllup, men husk at spørge din forlovede, hvad hun ville synes, hvis dig og dine venner havde solbriller på. Hun har måske en helt anden ide... det bliver det første af mange kompromiser, I kommer til at lave sammen.”

Hvilke solbriller du bør vælge

Hvis du beslutter dig for at have solbriller på, så “sørg for, de er pæne nok til, at du ikke har noget imod at se dem de næste mange år i bryllupsbillederne.” Polarisede linser reducerer genskin fra vand og er alletiders, hvis du rent faktisk skal giftes i troperne… eller ved siden af en dam med koreograferede svaner. Og glem ikke UV-beskyttelsen.

“Browline solbriller med stel, der matcher dine sko og metallet i dine accessories, er et klassisk, stilfuldt alternativ til plastiksolbriller fra supermarkedet.” Vælg sorte og guldtonede solbriller, hvis du har sorte sko og manchetknapper i guld. Eller sølvtonede og brune solbriller hvis dit ur er sølv og skoene er brune.

Uanset om dine forlovere står ved siden af dig i kirken eller ej, så er retningslinjerne med at se så godt ud som muligt stadig gældende. Du bør sikre dig, at de ser lige så godt ud som dig... eller, næsten lige så godt.

“Det er altid nemmere, hvis bruden og forloverne køber deres skræddersyede jakkesæt fra den samme virksomhed, så det ikke bliver alt for svært at 'matche' og skabe samhørighed. Det samme gælder med de ekstra detaljer – find en virksomhed du kan lide og find det hele i deres udvalg.”

Og sidst men ikke mindst, “Din brud har mange ting at tage sig af – hjælp hende ved selv at vælge dit outfit.” Nu har du den nødvendige viden og selvsikkerhed til at gøre lige netop det.

I Spurgte – Vi Svarede

Hvor lang tid før brylluppet bør jeg begynde at planlægge mit outfit?

“Det er bedst at begynde 3-4 måneder før den store dag. Det giver dig tid til at få dit jakkesæt skræddersyet, bestille accessories og øve dig på ting som Windsor-knuden eller finde ud af hvilke manchetknapper, der ser bedst ud sammen med din slipsenål.”

Har brudgommen og forloverne samme jakkesæt på?

“Det afhænger af, hvor formelt brylluppet er. Det ser ekstra stilrent ud, men det er ikke påkrævet. Hvis I har samme jakkesæt på, så overvej at skille jer ud rent visuelt med forskellige accessories.”

Klæder brudgommen sig anderledes end forloverne?

“Igen afhænger det af det overordnede look, du er ude efter. Jeg foreslår, at brudgommen altid har noget, der får ham til at skille sig ud og se anderledes ud end dem omkring ham – et andet slips, en anden reversnål eller selv en anden lommeklud kan være nok.”

Hvordan kan jeg forhindre at min skjorte glider op af bukserne i løbet af brylluppet?

Ét ord: skjorteholdere. Så sidder din skjorte som den skal, uanset hvor mange taler du holder eller hvor vildt du danser med armene over hovedet.

Hvilke stile er acceptable nu som ikke var populære for nogle år siden?

“Det er forskelligt fra land til land og region til region. Det er min erfaring, at helt hvide jakkesæt og endda klipklapper har sneget sig ind til nogle bryllupper. Dit bryllup handler om at vise, hvem I er sammen... gør jeres store dag til jeres store dag!”

Mød Emily Burton – Bryllupsplanlægger

Emily Burton er ejer, hoveddesigner og visionær bag Emily Burton Designs. Hendes inspiration kommer fra naturen, mode og hendes klienter. Hun nyder at være en speciel del af et pars historie og forstår, at det er de små detaljer, der får dagen til at fremstå helt perfekt.

Hendes erfaring som seniordesigner gav hende lyst til at starte sin egen virksomhed i 2008. Siden da har Emily og hendes team været på nationalt tv og utallige magasiner, og er vokset til at være nogle af de mest efterspurgte bryllupsplanlæggere i det sydøstlige USA. Emily Burton Designs ligger i Brunswick, Georgia, USA, og rejser i hele verden.

Mød parret

Vi vil gerne sige mange tak til Aurélie og Pierre for at dele billeder fra deres smukke bryllup i Frankrig med os. Den talentfulde Brian Photographer tog billederne af deres store dag og vi er beærede over at kunne vise dem frem igennem hele den her artikel. Se flere billeder fra brylluppet her.