Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Din hjemmerutine til skægpleje: 5 hurtige trin

Hvis du lader skægget vokse, fordi du tror, at det ikke kræver så meget vedligeholdelse, så kan du godt tro om igen. Det kræver ganske vist noget arbejde, men med nogle få enkle trin i den rigtige rækkefølge vil du hurtigt blive udsat for andres beundring.

Det meste af din morgen kører på autopilot - børst, spyt og skyl. Alt fungerer fint, og du ved præcis, hvor lang tid det tager at gøre dig klar hver morgen.

En dag begynder du så at få skæg, og hele din koreograferede rutine går i vasken. Hvordan får du mest muligt ud af dit skæg uden at bruge ekstra tid på at stresse over det? Er det skægolie først og derefter pomade? Og hvornår børster man egentlig?

Vi har lavet 5 trin til en skægpleje rutine, som er nem at følge og hurtig at udføre. Og resultatet... vil tale for sig selv.

1 Din hjemmerutine til skægpleje: 5 hurtige trin1.1 1. børst dit skæg1.2 2. trim dit skæg1.3 3. vask dit skæg1.4 4. brug skægolier & balsams1.5 5. børst & style dit skæg1.6 Du spurgte – vi svarede

1. Børst dit skæg

Det første skridt er at børste dit skæg (tørt skæg), inden du går i bad.

Brug en børste med vildsvinehår til at eksfoliere og få løsnet eventuel skæg skæl. Børst langsomt mod og på tværs af hårene for at opnå det bedste resultat. Hvis du har tendens til tør hud og skæg skæl, vil du se det sætte sig på spidserne af dine børster. Men bare rolig.... dette gør det nemmere at vaske det af i brusebadet.

Brug derefter en børste med bløde spidser på børstehårene (helst gummi), som ikke irriterer din hud, og gnid forsigtigt huden under skægget i cirkulære bevægelser. Dette stimulerer blodgennemstrømningen og folliklerne. Og det føles godt.

2. Trim dit skæg

Det andet trin, som dog ikke behøver at blive gjort hver dag, er at trimme dit skæg.

Det handler ikke om at trimme hele skægget, men om at holde det rent ved at trimme linjen ved overskægget og barbere halsen og de øverste kinder.

Hvis det er tid til at trimme hele dit skæg - eller hvis du er nervøs for at skulle gøre det selv - kan du kontakte din lokale barber. Disse herre og damer er dygtige kunstnere, som gør underværker for dit skæg.

Det er måske nemmere, før du tager dit bad, fordi vådt hår er længere end tørt hår. Man risikerer at trimme for meget i vådt hår.

Uanset om du bruger en trimmer eller en saks, skal du sørge for, at dit værktøj er rent og skarpt. At trimme løs i sit skæg med et sløvt redskab, er lige så kontraproduktivt som det lyder - i stedet for en pæn klipning knækker hårene, og du ender med trevlede spidser, der kan flække.

Overskægslinje

Brug først en saks til at fjerne uønsket hår, især lige under og omkring næsen. Og... hold dig ikke tilbage for at trimme hårene inde i næsen også.

Kæm derefter dit overskæg lige nedad og fjern alle hår under linjen ved din læbe. Hår, der er længere, vil blive til en hagesmæk til din frokost.

Hals & Øvre kinder

Målet her er ikke at ændre hals- og øvre kindlinjer, men at fjerne uønsket hår udenfor skægget.

Forbered dit ansigt som du ville gøre ved en normal ren barbering, men med mindre produkt, så du kan se linjerne nedenunder.

For at opnå det bedste resultat skal du bruge en dobbeltbladet barberskraber - skrabere med flere blade har tendens til at blive tilstoppet - til at markere skæglinjen med korte præcise strøg. Vær ekstra opmærksom på ikke at barbere selve skægget. Du kan bruge en elektrisk barbermaskine, men den vil ikke sikre dig en lige så glat barbering.

Der er ikke rigtig noget at gøre, hvis du barberer ind i dit skæg. Lad håret vokse tilbage naturligt. Din halslinje er alligevel ikke særlig synlig, og håret har tendens til at være mindre tæt/langt på kinderne og vokser rimelig hurtigt ud igen.

Hvor skal min skæglinjen på min hals være?

Ikke for højt!

Der er en uheldig tendens, hvor mænd barberer det meste af deres skæg på halsen af, og så krøller det bare ind under deres kæbe og stopper der. Det får dig til at se ud som om, du har en dobbelthage.

Der er to metoder til at finde den rigtige linje på halsen - placer to fingre over dit adamsæble. Her skal linjen stoppe. Før derefter fingrene symmetrisk rundt om halsen.

Eller træk hagen ind under halsen, for at få dobbelthagen frem - her skal dit skæg følge den primære fold.

Hvor skal mine kindlinjer være?

Dette afhænger af din stil. Hvis du vil have et fuldskægs-look, skal det gå fra midten af øret til munden. Enten i en lige linje eller med en svag kurve.

3. Vask dit skæg

Vi behøver nok ikke at prædike om vigtigheden ved hygiejne for dig. Hvad du måske ikke er klar over, er, at dit skæg er tilbøjeligt til at blive mere beskidt end andre dele af din krop og kræver ekstra opmærksomhed.

I modsætning til hår rører du sikkert dit skæg mange gange i løbet af dagen - når du tænker over livets store mysterier - hvilket betyder, at alle bakterier fra dørhåndtag, bilrat og computertastaturer hurtigt bliver viklet ind i dit skæg.

Og glem ikke den mad og de drikkevarer, der bliver efterladt på dine knurhår, uanset hvor forsigtig du er. Taco tirsdage er de værste.

Brug en mild, naturlig shampoo, og skum den godt op. Sørg for, at du får sæbe i hele skægget. Sænk vandtemperaturen, når du gør dette, til lunkent eller koldt - varmt vand udtørrer huden og forårsager skæl.

Sørg for at duppe dit skæg tørt, i stedet for at ruske det tørt med håndklædet, for at undgå at dit skæg tager skade.

Hvis du vil føntørre dit hår, anbefaler vi, at du ikke bruger varm luft, da det udtørrer hvert enkelt hårstrå helt ned ved roden og gør dem skrøbelige og tilbøjelige til at spalte. Brug den koldeste indstilling, eller dup tørt med et håndklæde.

4. Brug skægolier & balsams

Efter brusebadet tager du din yndlings skægolie eller skægbalsam og masserer grundigt ind i skægget.

I modsætning til en tyk fugtighedscreme er olie let nok til at nå gennem håret ind til din hud, så den bliver fugtet og beskyttet.

Disse produkter holder på fugten i håret og fugter også din hud.

Sådan bruges skæg perler

Du skal bruge mindre olie, end du tror.

Til skæg, der ikke er utrolig langt, er 8-10 dråber nok. For flasker med pumpe svarer det til ca. én pumpe. For andre olieflasker er det ca. 3 fingerspidser.

 1. Fordel olien ud på din pege-, lang- og ringfinger på den ene hånd (kun på fingerspidserne, ikke det hele af fingrene).
 2. Når du har olie på fingerspidserne, skal du gnubbe det ud på fingerspidserne på den anden hånd og massere den forsigtigt ind i skægget. Prøv at massere olien ind til huden uden at skrabe.

Sådan bruger du skægbalsam

Balsam hjælper med at forme dit skæg.

 1. Varm først dine hænder op ved at gnide dem mod hinanden.
 2. Brug cirka en klat balsam på størrelse med en ært og gnid det ud på hænderne.
 3. Påfør ved at køre fingrene gennem håret.

5. Børst & Style dit skæg

Når du har påført din olie eller balsam, skal du tage din skægbørste og fordele produktet jævnt ud i hele skægget.

Brug blide, lange strøg, væk fra hårrødderne og fra side til side for at sikre dig, at alt skæg bliver dækket.

Du er næsten færdig! Det sidste trin er at forme skægget, som du ønsker det.

Til dette kan du bruge en lille klat skægvoks til at holde dit overskæg på plads.

Selvom du skal børste dit skæg for at undgå, at det ligner en fuglerede, er der en tendens til at overgøre det - især blandt de nyligt skæggede fyre.

Selv det længste skæg behøver ikke at blive børstet mere end 3-4 gange om dagen. Sørg for, at takkerne på din kam har tilstrækkelig stor afstand , så de ikke trækker i dit skæg og giver spaltede spidser.

Sådan. Du ser godt ud og er klar til at erobre verden. Det kan virke som meget i starten, men hele processen tager mindre end 2 minutter i løbet af din morgenrutine.

Og det er helt utroligt, hvor meget bedre dit skæg vil se ud, når du følger ovenstående trin.

Som afslutning får du her nogle sidste tips, der kan hjælpe dig på din rejse mod et majestætisk mandigt skæg.

 • Lad det være. Jo mere du rører, trækker og hiver i dit skæg, jo mere usundt bliver det og ser ud.
 • Du må ikke børste det for meget.
 • Skægolie er dit skægs bedste ven.
 • Barbering fremskynder ikke vækst. Den eneste beviste måde at få kraftigere vækst på er ved at optimere dit helbred, især i forhold til søvn, ernæring og hormoner. Brug en blød børste til at stimulere hårsækkene.

Du Spurgte – Vi Svarede

Hvordan slipper jeg af med skægskæl?

Skæl i skægget er frygtet af alle skæggede mænd, og det forvandler med det samme en velplejet herre om til en sjusket hulemand.

Den gode nyhed er, at i modsætning til almindelig skæl i hovedbunden, som kan være synligt i siderne hele tiden, så viser skæg skæl sig kun, når dit skæg bliver rusket lidt i, og efterlader et svagt støvkorn af død hud og andre små pletter på dit bryst.

Så det første, du skal gøre, når skæg skæl viser sig, er enkelt og indlysende, men utrolig svært.

Hold. Fingrene. Fra. Dit. Skæg.

Den anden ting er at indse, at skæg skæl normalt er tør hud under din hårpragt. Skæg beskytter dine sarte kinder mod sol, vind og regn, men det skaber også en barriere for en god hudpleje rutine.

Hvis du følger vores anbefalede plejerutine som ovenfor, burde skæg skæl ikke være noget stort problem for dig. Men hvis det alligevel opstår, er her de vigtigste punkter, der kan få dit skæg tilbage til sin normale, skæl-fri tilstand.

Hvis skællet varer ved (i måneder, ikke dage), kan problemet være større end det, og du bør kontakte en hudlæge for at sikre dig, at du ikke har en hudlidelse.

Et sidste tip - varme brusebade udtørrer huden og forårsager skældannelse. Hvis skæg skæl er et tilbagevendende problem, kan du overveje at skrue temperaturen et par grader ned og i stedet bruge lunkent vand til at vaske dit hår og skæg.

Hvorfor har jeg spaltede spidser, og hvordan kan jeg reparere og forebygge dem?

Spaltede spidser i skægget er et problem - og det bliver værre, når skægget vokser sig længere. Det får dit skæg til at se kruset og uplejet ud... hvilket sandsynligvis ikke er det look, du ønsker. Du ved, at du har spaltede spidser, når dit skæg pludselig begynder at føles groft og kradsende, og det ikke kun ser rodet ud.

Der er flere årsager til spaltede spidser, men det skyldes altid skrøbeligt eller tørt hår. Det tager tid at fastslå og løse den underliggende årsag, så du må ikke blive skuffet, hvis situationen ikke er løst fra den ene dag til den anden.

De mest væsentlige årsager til spaltede skægspidser er:

 • Overbørstning
 • Føntørring (især med varm luft)
 • Trimning med sløvt værktøj

Det første, du skal gøre, er at trimme dit skæg og fjerne de spaltede spidser. Dette reducerer drastisk sandsynligheden for, at de spreder sig længere ind i hårstrået, hvilket forvandler en mindre irritation til en næsten uoprettelig katastrofe.

Den anden ting er at gå tilbage til det grundlæggende ved skægpleje og sørge for ordentlig næring under din plejerutine ved hjælp af skægolie og/eller skægpomade.

Hvordan kan jeg gøre mit skæg blødere?

En ordentlig plejerutine vil holde dit skæg blødt og fluffy.

Hvilken skægbørste skal jeg bruge til groft, stift hår?

Når man børster sit skæg, vil man gerne børste filtrede knuder ud så skånsomt som muligt.

Undgå at hive og trække i skægget – det vil skade dit skæg i lang tid.

Hvis du har groft og stift hår, er det første, du skal gøre, at bruge en ordentlig plejerutine for at blødgøre det. Stift hår er usundt hår.

Du skal stadig børste det, men brug en bredtakket kam og børst det forsigtigt, for at få knuderne ud.

Skal jeg bruge en børste eller en kam til mit skæg og overskæg?

Brug en af dem eller begge.

Børster med vildsvinehår er gode til at sikre en jævn fordeling af olier og balsam.

Kamme er gode at bruge i filtret skæg. Sørg for, at takkerne når helt ind til kinderne.

Til overskæg kan du købe en lille overskægskam. En normal børste kan blive for stor.

Hvilke produkter gør mit skæg blødere og nemmere at style?

Dit skægs bedste ven er skægolie. Regelmæssig anvendelse bevarer fugten og holder dit skæg velplejet, så du får bløde, glatte lokker.

Brug en mild shampoo til at vaske dit skæg i badet for at opnå de bedste resultater.

Hvad er forskellen mellem olie, balsam og voks til mit skæg?

Forskellen mellem disse produkter er enten i forhold til næring eller hvor meget hold, der er i produktet.

Skægolie indeholder naturlige basisolier, der giver din hud og dit skæg den beskyttelse og næring, det har brug for.

Skægpomade indeholder også disse olier, men tilføjer et element af hold (ligesom hårgelé), så du kan style dit skæg, og det bevarer sin form.

Voks bruges generelt til dit overskæg, enten alene eller når du har skæg. Det er ligesom hårvoks eller gel og holder formen på dit overskæg hele dagen. Voks har ofte et stærkere hold end pomade.

Kan jeg bruge skægolie, hvis jeg har følsom hud?

Ja. Dobbelttjek listen over ingredienser og vælg et produkt uden syntetiske stoffer Du bør måske undgå parfume, da de ofte kan udtørre huden.

Kan folk uden skæg bruge skægolie?

Ja.

Skægolie er en effektiv måde at fugte din hud på og kan bruges til glatbarberet hud eller med lette skægstubbe.

Påfør det som du ville gøre med skæg, men med en mindre mængde, så du ikke ser fedtet ud.

Skal jeg pleje mit skæg? Hvor mange gange om ugen?

Du kan enten bruge en separat skægbalsam eller bruge en to-i-en sæbe med en balsam effekt, når du vasker dit skæg.

Balsam hjælper med at blødgøre og beskytte dit skæg. Vi anbefaler, at du bruger balsam i dit skæg 2 gange om ugen.

Hvis jeg bruger en balsam eller voks, skal jeg så bruge olie? Hvilken rækkefølge skal jeg gøre det i?

Skægbalsam indeholder som regel basis- og æteriske olier, så du behøver ikke at bruge olie ud over det. Hvis din hud er tør, skal du bruge olie først og derefter en skægbalsam.

Vores forslag er at altid bruge skægolie, for eksempel Dashtis - det er den eneste ting, du ikke må springe over.

Voks indeholder ikke olier og er udelukkende beregnet til at sætte skægget. Du bør anvende voks efter brug af olie.