365-dages returpolitik
Fragt 20 kr - Gratis over 299 kr
8987 8560 - (hverdage fra 08.00-16.00)
Alle accessories
Til jakkesættet
Smykker
Tasker & punge
Fragt 20 kr - Gratis over 299 kr
Trendhim
×
Trendhim
Sprog:
Armbånd
Barbering
Briller uden styrke
Butterfly
Bælter
Halskæder
Halstørklæder
Handsker
Hatte
Lommeklude
Manchetknapper
Punge
Reversnåle
Ringe
Seler
Skægpleje
Slips
Slipsenåle
Solbriller
Tasker
Ure
Øreringe
8987 8560
Hverdage fra 08.00-16.00
Vis alle

Personlige accessories til dit bryllupstøj

Jagten efter noget, der sætter et personligt præg på den store dag. Fra personliggjorte manchetknapper til idéer til, hvilke gaver forloverne skal have: Vi har spurgte den berømte bryllupsplanlægger Emily Burton til råds om hvordan, man gør sit bryllup uforglemmeligt.

Du tænker måske, at gommens outfit bunder ud i én beslutning – smoking eller jakkesæt – men der er faktisk mange flere detaljer, der tilføjer strejf af personlighed og kreativitet til dit bryllupstøj. Og når du indarbejder personlige detaljer, ender du med et look, der er lige så enestående som de to individer, der bliver forenet.

Uanset om det er et pastelfarvet slips med gommens initialer eller et par manchetknapper af stål indgraveret med bryllupsdatoen, så tilføjer de små detaljer noget til historien, du starter, når du siger ‘Ja’.

Vi spurgte bryllupsplanlægger Emily Burton til råds om, hvordan man gør sit bryllup mere personligt med noget så simpelt som de accessories, man har på.

Indgravering, prægning & trykning

Når det gælder bryllupsaccessories til dit jakkesæt, er der tre gode måder at gøre dem mere personlige: laserindgravering, prægning og trykning med en varmepresser.

Hvad er laserindgravering?

Lasergravering bruger en laserstråle til at fordampe metallet på den genstand, der skal gøres ekstra personlig. Det er ekstremt hurtigt og skaber klar tekst med skarp præcision.

Det er desuden mere skånsomt for metallet at bruge laser til indgravering end de andre typer gravering, fordi der ikke er et egentligt værktøj, som rør overfladen på dit smykke.

Hvad skal jeg få indgraveret på mine accessories til jakkesættet?

“Kun fantasien sætter grænser, når det gælder personlige budskaber på accessories til bryllupstøjet. Indgravering af datoen for brylluppet på en slipsenål eller tilføjelsen af parrets initialer på hans ur gør de små detaljer til noget helt særligt.

Og glem ikke forloverne! Personliggjorte manchetknapper med deres initialer indgraveret eller et par seler med en personlig tekst er fremragende gaver til forloverne.”

Ikke sikker på, hvad der skal stå? Tag et kig på tips og idéer til indgraveringer her.

Hvad er prægning?

Prægning er en teknik, der bruges på læderbælter og -punge til at gøre dem mere personlige.

Processen indebærer at presse det valgte design ind i læderet for at skabe et aftryk. Prægning af læder på den måde skader ikke materialet og anses for at være en sikrere måde end alternativerne til læderprodukter af høj kvalitet.

Hvad er de forskellige former for prægning?
Man personliggør et læderprodukt med prægning ved at presse et stykke varmt metal ind i materialet.

Den primære forskel findes i, om man presser nedefra eller fra forsiden. Det ene kan desuden give flere detaljer i slutproduktet, men ændrer til gengæld forsiden og bagsiden på produktet.

Hvordan bør prægning bruges til et bryllup?

“Prægning kan blive brugt til mere end bare invitationerne og andre dekorationer.

Det er også en nem måde at gøre hver af forlovernes gaver til noget helt særligt. At få hver forlovers initialer præget på et læderbælte eller en pung er en god måde at takke dem for at deltage i dit bryllup. Og så er det en fremragende måde at sikre, at alle deres bælter matcher!

Og hvis du er på udkig efter en diskret gave til gommen... en læderpung præget med dit monogram er noget, der både vil minde ham om dagen og rent faktisk blive brugt.”

Hvad er trykning?

En varmepresser er en maskine, der trykker et valgfrit design på et stykke stof – som f.eks. et slips, en kravat, en butterfly eller en lommeklud – med en kombination af varme og tryk i et bestemt stykke tid.

Der findes to former for tryk med varme: vinyl og digital.

Vinyl – Her skærer en maskine bogstaver ud i farvet vinyl og en varmepresser overfører hvert af dem til stoffet.

Digital – Med den her proces bliver bogstaverne printet digitalt med papir og blæk lavet til formålet. Designet eller bogstaverne overføres med en varmepresser fra papiret til genstanden, de skal være på.

Uanset metoden er det varmepresseren, som varmen og trykket til at overføre teksten kommer fra. Og det er sikkert at vaske… men det samme kan måske ikke siges om din silkekravat .

Kan en varmepresser bruges på silke?
Mange accessories til bryllupstøj er lavet af silke. Og med den rette temperatur kan selv din silkelommeklud eller -kravat blive gjort mere personlig med en varmepresser.

Sådan gør du dine bryllupsaccessories mere personlige

“Du er kun begrænset af den faktiske plads. Du har ikke lyst til at få hele sangteksten fra din yndlingssang trykt på dit slips. Tilføj i stedet datoen, du friede - eller for den sags skyld koordinaterne til dit bryllup - til en omhyggeligt foldet lommeklud.

Den bedste måde at ende ud med et personligt slips, uden at betale for at få det skræddersyet, er ved at få det trykt med dine initialer eller et delt monogram.

Hvad end du vælger, så sørg for, at det er noget, som I begge vil sætte pris på og huske i årene fremover.

Hvad er et monogram?

Monogrammer findes helt tilbage i romersk og græsk historie og de moderne designs består af to eller flere initialer. Den typiske rækkefølge for initialerne er fornavn, mellemnavn og efternavn, uden brug af prikker eller punktummer.

Monogrammer bruges godt nok ikke længere på mønter, men tilføjelsen af et monogram på en lommeklud, et slips eller en kravat eller indgravering med dine initialer på et par manchetknapper er den perfekte måde at gøre en bryllupsgave endnu mere betænksom og unik. Og en måde at gøre de accessories, gommen har på sit jakkesæt, endnu mere personlige.

Forskellige typer monogrammer

Monogrammer med et enkelt bogstav
Når der kun er et enkelt bogstav, er det typisk forbogstavet i efternavnet, men i nogle tilfælde tages det fra fornavnet i stedet.

 • Henrik Allen Jensen ville have et monogram med et enkelt J fra sit efternavn eller H fra sit fornavn.

Monogrammer med tre bogstaver
Et monogram med tre bogstaver er det mest populære valg til bryllupsgaver og accessories til gommens jakkesæt. Initialernes rækkefølge afhænger af bogstavernes størrelse og personens civilstand.

For mænd og kvinder, der er single, er der to populære monogramtyper:

 • Bogstaver i samme størrelse – Hvis alle bogstaver er samme størrelse, så brug første initial fra fornavn, mellemnavn og efternavn… i den rækkefølge.
 • Stort efternavnsinitial i midten – Brug første bogstav fra fornavn, efternavn og mellemnavn. Efternavnet placeres i midten og er større end de andre initialer.

Bryllupsmonogrammer

Til de fleste bryllupper inkluderer monogrammer både brudens og gommens navne.

“Mange af mine klienter gør deres monogram til familiens våbenskjold, som de bruger gennem hele deres liv… på håndklæder, lagener og endda på glasartikler. Til brylluppet kan monogrammer ses overalt fra invitationer til personlige dekorationer.”

Hvis initialer skal stå først i et bryllupsmonogram?
Traditionelt, hvis bruden tager gommens efternavn, placeres hendes første initial først, så deres delte efternavn og til sidst gommens første initial.

Emma Marie Andersen og Lars Michael Hansen ville bruge EHL som deres delte monogram. E for hendes første initial, H for deres fælles efternavn og L for hans første initial.

Monogrammer med tre bogstaver til bryllupper
Ligesom monogrammer til singler findes der to typer med tre bogstaver til bryllupper og ægtepar:

 • Bogstaver i samme størrelse – Vælg bogstaver med samme størrelse til forlovere og gommen. Rækkefølgen af hans initialer er fornavn, mellemnavn og efternavn. Hvis han ikke har et mellemnavn, så ser to bogstaver lige så godt ud.
 • Stort efternavnsinitial i midten – For de fleste ægtepar er det store midterinitial deres delte efternavn med brudens initial fra fornavnet som starten af monogrammet og gommens som det sidste bogstav.

Hvilke ting kan have et monogram?

Emily foreslår, “Du kan tilføje et monogram til stort set hvad som helst, fra gommens accessories på jakkesættet til receptionens servietter. Men bare fordi du kan, betyder det ikke, at du bør.

Husk at en smule personliggørelse gør en stor forskel. Se f.eks. på dine accessories til bryllupstøjet. Ja, du kunne have dine initialer på dit slips, din lommeklud, manchetknapperne og slipsenålen… men vil du virkelig have alle dine accessories til at slås om opmærksomheden?

Vælg en eller to af dem – f.eks. manchetknapperne og lommekluden til brylluppet. Begge de to ting er små nok til, at initialerne ikke skriger efter opmærksomhed, men han ved, at hver er noget særligt.”

Personlige bryllupsgaver

Uanset om du shopper efter noget til gommen eller leder efter gaver til forloverne, så er intet mere særligt end noget personligt.

“Skab noget, der bliver værdsat og brugt i en livstid. Det kunne være et par små manchetknapper med det lykkelige pars nye monogram eller et slips med parrets fælles efternavn.

Det behøver heller ikke være svært at finde en unik gave til forloverne.

 • Sørg for, at det du giver, kommer fra hjertet.
 • Skynd dig ikke ud at købe det første, du får øje på.
 • Brug et ekstra minut og overvej, hvad manden, det drejer sig om, virkelig kunne tænke sig.

Jeg har oplevet mange bryllupspar give ‘Weekend Plejepakker’ som gaver til forloverne. De har ting som et barbersæt med en indgraveret skraber, spillekort og en oplukker med monogram.

Det behøver heller ikke at være den samme gave til hver af dem.

Hvis en af dine forlovere er en lommekluds-feinschmecker, så lav en personlig lommeklud med hans initialer. Hvis en af dem kunne bruge en pung, så få en klassisk tofoldet tegnebog præget med hans navn.

Og hvis bruden shopper efter en bryllupsgave til sin gom, så glem ikke, at du kan personliggøre en accessory med mere end bare et monogram. Tænk på, hvor I mødte hinanden første gang, stedet I delte jeres første kys eller måske datoen, hvor han friede. De er alle fantastiske minder og det kan være, der er plads til dem på en af dine personliggjorte gaver.”

4 Ting enhver gom bør vide om personlige accessories

 • Mindre er mere – “Vælg en eller to accessories, du vil personliggøre. Det er ikke børnehaven… du behøver ikke at have dit navn på alt.”
 • Klart og tydelig – “Uanset hvilken tekst du vælger, så sørg for, at din brud forstår budskabet. En intern joke er ikke sjov, hvis du er den eneste, der griner.”
 • Match brylluppets farver – “Sørg for, at hver accessory matcher brylluppets overordnede farvetema.” Dobbelttjek før du bestiller, da personliggjorte ting ikke kan returneres. For mere om at matche, læs Emilys råd her.
 • Sæt bruden i centrum – “Ja, det er din store dag… men det er mest af alt hendes store dag. Hvad end accessory eller personligt præg, du vælger, så sørg for, at hun er showets stjerne. Og fortsæt så med det, indtil døden jer skiller.”

I Spurgte – Vi Svarede

Hvad er tendenserne indenfor personlige accessories til bryllupstøj?

“Her hvor jeg bor i USA, er det populært at få bagsiderne på ure indgraveret med parrets bryllupsdato og initialer. Jeg har også arbejdet med en masse gomme, der har fået inderlommerne på jakkerne broderet med en personlig tekst.”


Hvor meget skal jeg bruge på gaver til forloverne?

Når du køber gaver til forloverne, så overvej følgende:

 • Hvor mange forlovere er der til brylluppet?
 • Hvor langt rejser de?
 • Bliver de nødt til at købe et særligt outfit til ceremonien? Hvis så, hvor meget koster det dem?
 • Hvilke andre udgifter kommer de til at have i forbindelse med brylluppet?

“Der er ikke nogen altomfattende regel omkring gaver til forlovere, men en god tommelfingerregel er at give en gave, der koster 20-30% af, hvad dine forlovere bruger på at deltage i dit bryllup.

Køb noget, der fortæller dem hvor meget, det betyder for jer, at de har været en del af jeres liv og har taget sig tid til at fejre dagen med jer.”


Hvordan shopper jeg bryllupsgaver med monogrammer?

Bryllupsgaven du giver, bør være lige så mindeværdig som selve ceremonien. Tilføjelsen af et monogram er en fantastisk måde at mindes begivenheden for gommen.

“Før du bestiller, så snak med bruden eller en tæt ven af familien for at høre, om hun beholder sit efternavn. Det hjælper dig med at finde ud af, hvordan initialerne skal stå i monogrammet.”

Husk, at når noget er personliggjort, kan det ikke returneres.


Kan et monogram tilføjes til andre gaver til mænd?

Ja. Monogrammer er ikke kun til bryllupsgaver… selv fyrer, der er single, værdsætter at have deres initialer på deres manchetknapper eller omhyggeligt placeret på deres foretrukne butterfly.

Når det gælder gaver til mænd, foreslår vi at bruge initialerne fra hans fornavn, mellemnavn og efternavn - i den rækkefølge. Det er et format, der ser godt ud på alt fra ure til slips og nemt genkendes som hans initialer.


Hvor mange tegn tillader Trendhim per indgravering, trykning eller prægning?

Begrænsningen for antal tegn er følgende:

 • Indgravering – 20 tegn
 • Trykning – 7-20 tegn (afhænger af produktet)
 • Prægning – 5 tegn

Nye artikler

Sådan designede vi Traveller's Kollektionen

Det piner os alle, at vi ikke kan udforske verden. Rejsepine er inspirationen bag en ny kollektion af accessories lavet...

Vielsesringe til mænd – Din ultimative guide

Fra at vælge den rigtige størrelse ring til at shoppe efter ikke-traditionelle ringe: Lær hvordan du vælger en vielsesri...

Helbredende armbånd til mænd – Hvad betyder smykkesten

Find ud af, hvad der gør helbredende armbånd med smykkesten til noget særligt og hvordan, du vælger det rigtige armbånd...

Valentinsgaver til mænd

Fra dansk-designede ure til ringe, halskæder og armbånd: Find en valentinsgave til ham, der betyder noget.

Hvad er et 24-timers ur med én viser & Hvorfor bør du bære et

Lær hvordan du indstiller og ser, hvad klokken er, på et 24-timers ur med én viser, og se hvorfor du bør bære et for at...

Hvad er et månefaseur & Hvordan skal det indstilles?

Lær hvordan man aflæser og indstiller verdens ældste urfunktion – månefasen.

Sådan rengør & vedligeholder du armbånd til mænd

Vi besvarer alle dine spørgsmål omkring, hvordan armbånd til mænd skal rengøres og vedligeholdes. Fra at svømme med perl...

4 Spørgsmål du bør stille dig selv, før du køber et skeletur

Ved at stille dig selv de her 4 spørgsmål, lærer du at vælge det rigtige skeletur og hvordan, du holder liv i det.

Sådan bærer du et lommeur med stil

Fra valg af lommeurs-kæde til at lære hvilket knaphul, der skal bruges: Se hvordan man bærer et lommeur på den rigtige m...

Se alle artikler
Tilbage
Nulstil mit password

Hurra! Vi har sendt dig en e-mail. Du vil snart være i stand til at logge ind!

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.