Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Sådan bærer du et lommeur med stil

Det er slet ikke så svært at finde en god balance mellem klassisk stil og noget, der udstråler steampunk cosplay. Når du har forstået, hvordan man bærer et lommeur til mænd med stil, bliver du straks klar til at starte en ny kollektion.

Forestil dig ikke at være afhængig af kirkeklokken for at vide, hvad klokken er. Spænding må være den følelse, der fulgte med første gang, et lommeur blev hevet op ad lommen. Hele landsbyen blev tavs… efterfulgt af et vildt kapløb til den lokale butik for at få et.

Lommeuret – det første banebrydende stykke teknologi, man kan bære rundt på – blev opfundet af Peter Henlein i Tyskland i 1510. Lommeuret i den form, vi kender og elsker i dag, blev finpudset i løbet af det 17. århundrede med indførelsen af veste. Den runde, flade form kunne nemt glides i lommen og havde ikke nogen skarpe kanter, der kunne skade stoffet.

Det var også på det tidspunkt, udtrykket 'fob watch' blev til. Fob kommer fra det plattyske ord 'fuppe' for en lille lomme. I dag refererer fob til lommen, som et ur glides ned i, kæden eller båndet, der er fastgjort til et lommeur, eller uret, der hænger på kæden.

For de fleste lommeurs-aficionados refererer 'watch fob' til kæden eller båndet, der sidder på et lommeur, og som typisk er kortere end en urkæde.

Uanset hvad man kalder uret, er historien den samme. Da første verdenskrig startede, tog armbåndsuret over og lommeuret blev glemt. Lige indtil smarte fyre som dig besluttede sig for at give dem et forsøg.

1 Sådan bærer du et lommeur med stil1.1 Forskellige typer lommeurskæder1.2 Sådan bærer du et lommeur med en vest1.3 Sådan bærer du et lommeur med et jakkesæt eller en blazer1.4 Sådan bærer du et lommeur med jeans1.5 Sådan bærer du et lommeur som halskæde

Forskellige typer lommeurskæder

Uanset om du vil have et klassisk mekanisk ur, der skal trækkes op, eller et med batteridrevet kvartsværk, så er det kæden, der falder i øjnene på dine misundelige kolleger og venner. Og så holder den uret fra en tidlig død på asfalten.

1. Albert T-Bar lommeurskæde

Albert T-Bars (også kendt som Albert kæder) er navngivet efter Prins Albert og det urkæde-design, han gjorde populært. For at bære en enkelt Albert kæde med T-bar skal du placere den T-formede stang i et af knaphullerne på din vest.

Er du ikke sikker på hvilket knaphul, du skal bruge? Vælg hullet lige under din lomme eller et sted i midten – omkring det tredje knaphul på din vest. Uret skal i venstre lomme, hvis du er højrehåndet, og højre lomme, hvis du er venstrehåndet. På den måde er din foretrukne hånd fri, når du tjekker, hvad klokken er.

En dobbelt Albert kæde virker på samme måde som en enkelt Albert kæde, men har en ekstra kæde med en medalje eller et vedhæng, som sættes fast i lommen på den modsatte side af dit ur.

2. Belt Slide lommeurskæde

For et casual look, der er perfekt til hverdagen, kan du bruge en belt slide kæde til dit lommeur. Belt slide kæder (også kendt som belt bars) har en del i den ene ende, som glides over bæltet (bagfra) eller øverst på dine bukser.

Kæden skal hænge på ydersiden af dine bukser. Dit lommeur glides ned i lommen på den modsatte side ift. din foretrukne hånd.

Hvis du har cowboybukser på, kan du bruge den lille lomme designet eksklusivt til cowboys og de hårdtarbejdende. Du ved… den lille lomme, du aldrig har vist, hvad du skulle bruge til. Den blev opfundet af Levi til lommeure. Nu kan du også imponere dine venner med din paratviden.

Med en belt slide kæde skal du sikre dig, at kæden er lang nok, til at det er komfortabelt at finde lommeuret frem og stå med det. Hvis det er for kort, bliver du nødt til at bukke dig forover hver gang, du vil se hvad klokken er.

3. Bolt Ring lommeurskæde

Bolt ring lommeurskæder minder om tegnebogskæder, idet de sættes direkte fast på dine bæltestropper med karabinhagen. Du kan også sætte den fast i et knaphul på din vest for et look, der minder om T-bar kæden.

Har du tænkt dig at bære dit lommeur med et jakkesæt eller en blazer? Så sæt ringen i knaphullet på dit revers og glid uret ned i din brystlomme.

Sådan bærer du et lommeur med en vest

En vest er perfekt til et lommeur. For at bære et lommeur med din vest skal du bare glide uret ned i en af lommerne og sætte kæden igennem knaphullet direkte ovenover.

Knappen du vælger afhænger af, hvor meget af kæden, du vil have til at hænge ned. Lommen er altid modsat din foretrukne hånd. Det gør, at du kan bruge din hånd til vigtige ting som f.eks. at skrive under på papirer, give hånd og pege på ting.

Ikke nok med at det er en stilfuld accessory: Indgraverede lommeure er også den perfekte gave til forlovere og ser fantastiske ud til bryllupper. Er du ikke sikker på hvad, der skal stå på dit? Tag et kig på vores forslag her.

Bedste lommeurskæder til veste: T-Bar kæder og Bolt Ring kæder

Sådan bærer du et lommeur med et jakkesæt eller en blazer

Hvis du har planer om at bære dit lommeur med et jakkesæt eller en blazer, så sæt den ene ende af kæden fast til knaphullet i reverset og glid uret ned i brystlommen. Det er en god måde at gøre dit jakkesæt mere interessant uden at gå all-in med en reversnål og en lommeklud. Og et fremragende look til ethvert bryllup eller formel lejlighed.

En anden måde du kan bære dit lommeur med en blazer er at trække en T-bar kæde igennem et knaphul på forsiden og glide uret ned i en af forlommerne. Vi anbefaler at placere uret modsat din foretrukne hånd.

Bedste lommeurskæder til blazere og jakkesæt: T-Bar kæder og Bolt Ring kæder

Sådan bærer du et lommeur med jeans

Der er godt nyt for fyren, der gerne vil bære et lommeur, men ikke gider at have vest eller blazer på hele tiden. For at bære et lommeur med jeans eller andre slags bukser skal du bare glide uret ned i forlommen og sætte kæden fast til dit bælte eller dine bukser med en belt slide kæde. Eller bruge en bolt ring kæde til at sætte en kortere kæde fast i en bæltestrop.

Kæden kan hænge på ydersiden af bæltet eller rundt om ved at gå under bæltet. Vi anbefaler at bruge lommen modsat din foretrukne hånd, så det er nemmere at tjekke, hvad klokken er.

Hvis du har en skjorte på, kan du også føre kæden igennem en af de nederste knapper på din skjorte. Og hvis dit lommeur er lille nok, kan du bruge den lille lomme inden i forlommen. Det er trods alt det formål, den oprindeligt blev skabt til.

Bedste lommeurskæde til bukser: Belt Slide kæder og Bolt Ring kæder

Sådan bærer du et lommeur som halskæde

Lommeure har deres tiltænkte placering nævnt lige der i navnet – lommen. Men det betyder ikke, at du ikke kan bryde med traditionen og bære dit om halsen.

For at bære dit lommeur som halskæde skal du fjerne urkæden og erstatte den med en metalkæde eller en lædersnor.

Husk bredden på kæden – den skal være stærk nok til at holde dit ur og samme farve som uret. Til de fleste lommeure til mænd kan du bruge en kædehalskæde på 4-8 millimeter. Rustfrit stål er et alletiders valg, fordi det ikke farver din hals grøn og findes i sølv- og guldfarver.