Spar 20% på alle solbriller

Spar 20% på alle solbriller

Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

Halskæder til mænd – Din ultimative guide

Uanset om du er på jagt efter en simpel kæde eller nok blingbling til at blive set fra rummet, så tag et kig på alt, du har brug for til at komme i gang. Lær hvordan du vælger den rigtige længde kæde og hvordan, man bærer dogtags uden at blive arresteret.

Fra neandertalernes ørnekløer til Jay Z’s $200.000 cubanske halskæde: Halskæder til mænd er kommet for at blive. Uanset hvilken halskæde, du er ude efter, så vælg noget, der fortæller din historie. En accessory gør mere end at se pæn ud – den symboliserer din rejse, et eventyr, et særligt øjeblik i livet eller minder dig om et bestemt tidspunkt eller sted. Hvilken historie skal din fortælle?

1 Halskæder til mænd – din ultimative guide1.1 Sådan bærer man halskæder til mænd1.2 Den bedste størrelse & kædelængde1.3 6 slags halskæder til mænd1.4 Sådan rengør & plejer du halskæder1.5 I spurgte – vi svarede

Sådan bærer man halskæder til mænd

 1. Vid hvilken historie, du vil fortælle
  Spørg dig selv, hvor iøjnefaldende din halskæde skal være. Vil du have en vanvittigt tyk guldkæde eller en simpel
  halskæde i stål med korsvedhæng?
 2. Vid hvad du vil bære halskæden sammen med
  Skal den være udenpå din trøje eller indenunder? Når du ved det, kan du vælge den rigtige størrelse og længde. En kædehalskæde med et Tors hammer vedhæng kan tilføje et strejf af stil til en ellers simpel T-shirt, mens en 2 mm guldfarvet stålkæde bare ville stikke lidt ud under en skjorte.
  Og når du har noget let på om sommeren, passer voksbehandlede bomuldssnore perfekt til en chill dag ved poolen og en tur i byen.
 3. Vid hvilken farve du har brug for og match metallerne
  Fra farvede perlehalskæder til sølv- og guldfarvet rustfrit stål: Din halskæde bør
  matche andre farver i dit outfit og andre metaller. Hvis du også har armbånd,
  ringe eller et ur på – og hvorfor skulle du ikke det? – så få det hele til at hænge sammen. Og eftersom halskæder rør din hud, er det bedst at sikre, de er lavet af nikkel-frit metal for at undgå allergiske reaktioner.
 4. Vid hvor mange du vil have
  Her er det værd at se på #2 igen. Det er vanskeligt at bære flere halskæder under en trøje, uden deres omrids bliver synligt. Men udenpå trøjen… slå dig løs.
  Når du bærer flere halskæder, bør du vælge 2-3 halskæder med forskellige teksturer og længder. Det ser ikke lige så godt ud at have tre tykke guldkæder om halsen sammenlignet med to kæder af forskellig tykkelse og en perlehalskæde med guldfarvede dele.

Den bedste størrelse & kædelængde

Den gennemsnitlige længde for kæder til mænd er typisk 50 cm (20”). Det passer med kravebenene mellem de to øverste knapper på en skjorte og ser godt ud både udenpå og indenunder skjorten. Hvis halskæden har et vedhæng, så vælg i stedet en længde på 55-63 cm (22-25”) for at vedhænget ender centralt på dit bryst.

 • 35-45 cm (14-18”) – Ret tætsiddende og vil være synlig over din skjorte.
 • 50-55 cm (20-22”) – Under kravebenene og den mest almindelige størrelse for halskæder til mænd. Kan bæres indenunder og udenpå skjorten.
 • 55-61 cm (22-24”) – Centralt på brystet og ser fremragende ud med en medaljon, et vedhæng eller dogtags. Kan bæres indenunder eller udenpå skjorten.
 • 61-76 cm (24-30”) – Designet til at blive båret udenpå din skjorte. Ser bedst ud med et større vedhæng eller en tykkere kæde. Virkelig iøjnefaldende.

Hvis du kun har en kæde på (og ikke er ude efter en specielt iøjnefaldende halskæde), så er en bredde på 2-6 mm en god start. Når du tilføjer et vedhæng, så sørg for, at det passer til kæden og ikke bliver overskygget af kædens tykkelse. Hvis du leder efter en tyk guldkæde, der hører til ‘blingbling’ kategorien, så vær på udkig efter 12 mm eller bredere. Kædetykkelse og -bredde går hånd i hånd, så sørg for, at de er proportionale ift. hinanden – så altså ikke 35 cm lange kæder med en tykkelse på 12 mm.

 • 1-6 mm – Det her interval går fra diskret tynd til den typiske bredde for halskæder til mænd. Kan nemt bæres indenunder skjorten.
 • 6-10 mm – En halskæde med den her bredde fungerer godt med vedhæng og kæder udenpå din skjorte.
 • 10-X mm – Når vi når op på den her bredde, er de lavet til virkelig at gøre indtryk. Halskæder på mere end 10 mm (samme tykkelse som de seneste iPhones) bliver båret for at tiltrække opmærksomhed.

6 slags halskæder til mænd

Glem alt om bijouterivarer og de perlehalskæder, din bedstemor har på. Nu til dags findes der halskæder til mænd i en bred vifte af designs til at matche din historie.

1. Dogtags

Dogtags stammer fra den amerikanske borgerkrig og de to verdenskrige. De bæres typisk som identifikation i tilfælde af skade eller død. I løbet af 2. verdenskrig begyndte United States Army at indføre fremvisning religiøse præferencer, men det var begrænset til P for protestant, C for katolik og H for jøde. Senere, i løbet af Koreakrigen (1950-53), blev bogstavet X tilføjet for ‘andet’ og Y for ingen religion eller valget om ikke at angive det. Beklager, Jedis, I bliver nødt til at vælge X.

Soldater bærer traditionelt to dogtags – et der bliver med kroppen og et, der bliver brugt til identifikation og journalføring. Det ene er på den primære kæde og det andet sidder på en mindre kæde, så det er hurtigt at tage af.

Dogtags & indgravering Dogtag halskæder er gået fra slagmark til mode, men bruges godt nok ikke længere til at identificere lig i lighuset. I dag kan du indgravere dogtags med alt fra en særlig dato til en påmindelse om at ‘Believe’ (tak, Bieber).

Hvis dit dogtag er indgraveret med noget personligt eller betydningsfuldt, så vil du måske foretrække at bære det indenunder din trøje… især på kontoret eller til formelle lejligheder. Ellers kan du bære halskæden udenpå og gøre dig klar på at sætte gang i samtaler. Er du ikke sikker på, hvordan du skal personliggøre dit indgraverede dogtag? Klik her for idéer og inspiration til indgravering.

2. Kæder

De fleste halskæder til mænd hører til den her kategori. En kæde består af flere led af ringe, perler e.l. som sidder sammen. Det lyder måske meget simpelt, men der findes utallige variationer og stilarter, du kan vælge imellem… for slet ikke at nævne de forskellige låse. Du bør gå efter en lås, der støtter kædens vægt og er nem at lukke (især hvis du ikke får nogen til at hjælpe med at tage halskæden på).

FORSKELLIGE TYPER KÆDEHALSKÆDER TIL MÆND

 1. Cable kæde – Det her er den mest populære type kæde til mænd. Den er lavet med ovale led og ligner en lænke. I sig selv er kædehalskæder ikke super iøjnefaldende, men de er alletiders til at holde et kors, en mønt eller et vedhæng.
 2. Curb kæde – Curb kædehalskæder er lavet af led, der overlapper, når de ligger fladt. Du ser typisk tykke, store curb kæder blive brugt i street og urban stilarter. Cuban kæder er populære variationer af curb kædehalskæder.
 3. Marine kæde/Anchor kæde – Til alle dem, der elsker havet: Marine kæder (eller ankerkæder) er inspireret af ankerkæder som set på skibe. Hvert ovalt led har en vandret stang igennem midten, sidder sammen som Cable kæder og ligger fladt som Curb kæder.
 4. Figaro kæde – Den her slags stammer fra Italien og er navngivet efter hovedpersonen i Barberen i Sevilla - en kendt italiensk opera. Halskæden er speciel på grund af det mønster, de flade, ovale led skaber. Typisk består mønstret af et stort led efterfulgt af 2-3 kortere led. Figaro kædehalskæden er også en variation af Curb kæden.
 5. Rope kæde – Rope kæden består af kædeled, der snor sig sammen og ligner et reb. Rope kædehalskæder er kendt for deres styrke og bruges ofte med vedhæng.
 6. Wheat kæde – I en Wheat kædehalskæde er ovale led flettet sammen i samme retning, så de ligner toppen af hvedestilke. Wheat kæder bruges ofte med vedhæng.
 7. Ball kæde – Ball kæden (eller Bead kæden) bruges oftest til dogtags og nøgleringe. Den består af kugleformede led sat sammen med eller uden små mellemrum.
 8. Herringbone kæde – Herringbone kæden (eller fiskebenskæden) er en flad halskæde, der er kendetegnet ved v-formede led i skiftende retninger. Den forveksles ofte med en Omega kæde, som har et lignende design, men er lavet af flade led i et kurvet design. Herringbone kæder er ikke lige så fleksible som Omega kæder og har en tendens til at skabe skarpe bøjninger eller kurver. Begge er berygtede for at trække og klemme de finere hår på din hals – en fremragende grund til at tæmme skægget.
 9. Box kæde – Kvadratiske led giver Box kæden sit navn. Box kædehalskæder findes i varierende bredder og er alletiders til vedhæng.
 10. Snake kæde – En variation af Herringbone og Omega kæder: Snake kæder (eller slangekæder) er lavet af plader eller ringe, som sidder tæt og ligner slangeskind. Det giver et glat, rundt, zigzagget mønster. Kendt for at være delikat og fremragende med vedhæng.

FORSKELLIGE TYPER KÆDELÅSE

 1. Fjederring – Fjederringe bruger en fjedermekanisme. For at bruge den, skal du trække den lille stang tilbage og glide ringen (på den anden side af halskæden) ind. Slip stangen for at lukke låsen.
 2. Karabinhage – Karabinhager er fjederbelastede lukninger. De åbnes og lukkes nemt med en enkelt hånd. For at åbne dem, skal du trykke ned på stangen med din tommelfinger. Slip igen for at lukke.
 3. Tønde – Tønde-låse er lavet med to stykker metal skruet sammen, så de ligner en tønde.
 4. Fiskekrog – Fiskekrogslåse består af en metalkrog, der sættes fast indeni en ring på den anden ende af halskæden.
 5. Magnetisk – Magnetiske låse består af to magneter, der sættes sammen. Super nem at bruge, men ikke lige så sikker som en karabinhage eller fjederring.

3. Halskæder med vedhæng

Den her kategori dækker over alle halskæder med noget, der hænger fra dem – vedhæng. F.eks. er en dogtag halskæde også en halskæde med vedhæng.

Stylist og makeupartist Cianne Denize foreslår, at du vælger et vedhæng, som resonerer med dig. “Den skal hænge om din hals, så sørg for, at du ikke bare klikker på den første halskæde, du får øje på. Vil du have den på indenunder din skjorte og jakkesæt? Eller udenpå en t-shirt? Det er afgørende for, hvor tykt eller tyndt vedhænget kan være. Og husk på, at det formentlig sætter gang i en samtale. Hvis du går til mig med Tors hammer på din halskæde… så kan du være sikker på, jeg spørger, hvad den er der for.”

Forskellige vedhæng har forskellige betydninger og får endnu en betydning som del af din historie og rejse.

 • Fjerhalskæder symboliserer frihed.
 • Ankerhalskæder repræsenterer stabilitet, sikkerhed og håb.
 • Hamsa halskæden repræsenterer Guds hånd i Mellemøsten.
 • Ankh halskæder er symboler på livets åndedrag for oldtidens egyptere.
 • Korshalskæder har direkte forbindelser med spiritualitet og den kristne tro.
 • Mønthalskæder er legendariske for at bringe held og lykke til bæreren.
 • Klohalskæder og -smykker er forbundet med beskyttelse og magt for indfødte amerikanere.
 • Buddha halskæder er symboler for fred, held og et langt liv.
 • Vikingesmykker, f.eks. Tors hammer halskæder, har altid været på mode gennem historien og er legendariske for at beskytte bæreren. For slet ikke at nævne, at Mjølner kunne udjævne bjerge. Vi er ikke sikker på, om vedhænget på din halskæde kan det… men det ville være en fremragende historie.

4. Religiøse halskæder

Religiøse halskæder til mænd har vedhæng. Men fordi den her kategori af halskæder er ganske speciel, har vi valgt at gøre noget særligt ud af den. I den jødiske tro bliver halskæder med det onde øje, Hamsa, eller Davidsstjernen båret som vedhæng. I Islam er vedhæng, som repræsenterer Koranen og Allahs navn, populære valgmuligheder. I Kristendommen ser man korshalskæder til mænd, hellige medaljer og rosenkranse. Selvom rosenkranse traditionelt bliver brugt til at tælle bønner, bliver de også båret som halskæder af både troende og ikke-troende.

FORSKELLIGE SLAGS KORSVEDHÆNG

 1. Latinsk kors – Det her er det mest almindelige og genkendelige korsvedhæng. Det repræsenterer korset fra korsfæstelsen.
 2. Græsk kors – Et andet populært korsvedhæng med lige store arme på alle sider.
 3. Krucifiks – Ikke at forveksle med det latinske kors: Et krucifiks afbilder korsfæstelsen af Jesus og viser hans krop sømmet fast til korset.
 4. Jerusalemskors – Dette vedhæng består af et stort kors med i alt fire mindre kors mellem korsarmene.
 5. Byzantinsk kors – Også kendt som det russisk-ortodokse kors. Det stammer fra det 6. byzantinske rige og er kendetegnet ved dets tre vandrette tværbjælker.
 6. Keltisk kors – Det her irske kors repræsenterer evigt liv og ligner det latinske kors med en ring om midten.
 7. Sankt Thomas kors – Korset her er også kendt som det persiske kors og kan spores tilbage til et af de ældste kristne samfund i verden – de Sankt Thomas kristne fra Indien.
 8. Gotisk kors – Det gotiske kors er forbundet med gotisk kultur.
 9. Ankh kors – Oprindeligt et symbol for liv i det gamle Egypten, og blev senere brugt af egyptiske og nordafrikanske kristne (kopterne).
 10. Sidelæns kors – Et latinsk kors, der ligger ned, repræsenterer, at Kristi værk blev afsluttet med hans død og opstandelse.

5. Perlehalskæder

Den første perlehalskæde stammer fra 110.000 år siden og blev fundet i Skhul-grotten i Israel. De første perlehalskæder blev lavet af skaller, men nu til dags findes de med perler af træ, sten, metal og plastik. Og du kan stadig se halskæder med skaller på natmarkeder rundt om i verden.

Der er noget ved en perlehalskæde, der giver et indtryk af afslapning og frihed. Måske er det den tilbagelænede, yoga-elskende ø-vibe, en perlehalskæde af træ giver. Eller måske er det fordi, de fleste perlehalskæder er længere end gennemsnittet – hvilket igen giver dit outfit et strejf af noget bøhmisk. Uanset hvad, så er en perlehalskæde iøjnefaldende. Så vær klar på at fortælle din historie.

6. Læderhalskæder

Nøglen til at bære en læderhalskæde er at få den til at matche det andet læder, du har på. Det er ikke noget, man absolut skal gøre, men at matche din halskæde til din urrem eller dit læderbælte er med til at holde hele outfittet pænt og nydeligt.

Mange lædersnorshalskæder er designet til at have vedhæng eller i nogle tilfælde endda nøgler. Hvis du foretrækker ikke at bære dyrehud, så led i stedet efter rebhalskæder lavet med bomuld eller vegansk læder. Hvad end du vælger, får den her slags halskæde til mænd dit outfit til at virke afslappet. Det er værd at have i tankerne, når du shopper til et jobinterview, bryllup eller en formel begivenhed. Du er måske bedre tjent med en stålhalskæde.

I modsætning til rustfri stålhalskæder, bør du ikke have en læderhalskæde på under bruseren. Læder mister dets naturlige olier, når det bliver vådt, og kan ske at krympe. En anden vigtig grund til ikke at bære din læderhalskæde eller et læderarmbånd i badet er misfarvning. Hvad end det er farvet læder eller malet, så kan længerevarende udsættelse for vand få farven til at falme.

Sådan rengør & plejer du halskæder

For meget skidt og støv på halskædens kæde kan få den til at gå i stykker eller miste sin glans. Vedhæng ser også bedre ud, når de ikke er dækket af månedsvis af fingeraftryk, sved og olie. Vær opmærksom på materialet og følg nedenstående retningslinjer for almindelig rengøring.

Sådan rengør du halskæder & smykker af rustfrit stål

 1. Tilføj et par dråber mild opvaskesæbe til en skål varmt vand.
 2. Dyp en blød, fnugfri klud i vandet og tør halskæden (uden vedhæng), indtil den er ren.
 3. Skyl sæben af din halskæde.
 4. Tør den med et rent håndklæde eller lad den lufttørre.
 5. Brug en pudseklud for ekstra glans.

Ovenstående trin kan også bruges til ringe, armbånd og vedhæng af stål. Nogle på vores kontor sværger til at bruge tandpasta og en gammel tandbørste til at rengøre rustfri stålhalskæder. Sørg for at bruge en ikke-slibende, ikke-hvidende tandpasta og skyl halskæden grundigt bagefter.

Sådan rengør du læderhalskæder & -armbånd

Undgå at dyppe læderhalskæder i vand, da de kan krympe og blive misfarvet. Brug i stedet en let fugtig klud med en dråbe mild håndsæbe (uden fugtighedscreme) til forsigtigt at rengøre halskæden. Tør den af med en ren, fugtig klud bagefter og lad læderhalskæden lufttørre, før du tager den på.

Sådan rengør du perle- & stenhalskæder

Hold din perlehalskæde pæn og ren med en blød børste (en gammel tandbørste) og en skål varmt vand. Tilføj en dråbe mild opvaskesæbe eller to og brug så børsten til forsigtigt at rengøre perlerne. Brug et rent, fugtigt håndklæde til at fjerne eventuelle sæberester og lad halskæden lufttørre.

I Spurgte – Vi Svarede

Hvad er en Cuban kæde?

Cuban kæden er en variation af kabelkæden. Den er navngivet efter de cubanske områder i Miami, hvor den blev populær i 70'erne og 80'erne. Men dens soleklare swag kan nu ses hele verden rundt.

Bruger mænd chokers?

Mænd bruger chokers… de bliver kaldt slips. Bær en butterfly for noget anderledes, men lad damerne fra det 19. århundrede beholde deres chokers.

Er det ulovligt at bære dogtags?

Det er ikke ulovligt at bære dogtags som civilperson. I USA er det ulovligt at bære enhver form for militærmedalje eller -dekoration med det formål at narre andre og opnå prestige eller priser. Sååå… så længe du ikke gør sådan noget, går det nok.

Hvilken type halskæde trækker ikke i håret?

Da de fleste fyre har tykkere hår (og barberer sig) på halsen, er det ikke et kæmpe problem at finde en kæde, der ikke klemmer og trækker hårene. Men hvis du er bekymret for det, skal du undgå Herringbone og Omega kæder. Vælg i stedet Ball, Box, Curb, Marina eller Figaro kæder for at være på den sikre side.

Hvad er en god størrelse halskæde til en mand?

For de fleste mænd, der er på jagt efter en kædehalskæde, er en længde på 50 cm (20”) og en bredde på 2-6 mm et godt valg. Hvis du tilføjer et vedhæng, bør du i stedet lede efter en halskæde med en længde på 55-60 cm (22-24”) og en bredde på 4-6 mm.

Hvor tyk bør en kæde til mænd være?

Tykkelsen af en kæde afhænger af dens formål. Skal kæden have et vedhæng? Så vælg en, der har passende proportioner i forhold til vedhænget – du kan ikke hænge et super lille kors på en 12 mm tyk kæde.

Hvis du leder efter en virkelig tyk kæde, der kan konkurrere med Run-DMC… så shop den tykkeste rebkæde, du kan finde.

Er halskæder unisex?

Det afhænger af halskæden. De fleste halskæder designet til mænd har en vis tykkelse og vægt, der adskiller dem fra de tyndere og mere delikate halskæder lavet til kvinder.

Ser halskæder godt ud på mænd?

Har vi skrevet en hel artikel om det? Ja, halskæder ser godt ud på fyre. Hvis du er nervøs omkring at finde den rette for dig, så kontakt os endelig!

Kan mænd bære to halskæder?

Fyre kan have mere end bare en enkelt halskæde på. Nøglen til flere lag er at bære halskæder i forskellige længder og højst to eller tre.

Bør fyre bære guld- eller sølvhalskæder?

Halskæden du vælger, bør matche de andre metaller, du har på. Guldur = guldhalskæde. Undtagelsen er, hvis halskæden har personlig eller sentimental værdi. I så fald… glem reglerne!

Bør mænd bære guldkæder?

Vi tror 100% på ‘Tell Your Story’. Bær en guldkæde, hvis det er det, du har lyst til. Hvis du er bekymret for, at det er 'for meget' eller at du bliver spurgt ind til dit næste rap-album, så køb en tyndere guldfarvet halskæde til at starte med og sørg for, at dine andre metal-accessories også er guldfarvede.

Hvilken slags kæde er stærkest?

Den stærkeste type kædehalskæde er Wheat kæden. Den er lavet med fire sammenflettede og sammenkoblede ovale led.

Er rustfrit stål allergivenligt?

Ja. Langt de fleste af vores smykker er lavet af højkvalitets kirurgisk stål (316L rustfrit stål), der er kendt for sit næsten ikke-eksisterende nikkelindhold. Den minimale mængde nikkel og andre metalallergener, det indeholder, er molekylært bundet i stålet og vil ikke finde vej ind i din hud. Det er derfor, det betragtes som allergivenligt – det vil ikke udløse en reaktion i din hud.

Når det er sagt, er risikoen for en reaktion altid til stede, hvis du har en alvorlig metalallergi af en eller anden art. Derfor fraråder sundhedspersonale generelt at bruge metalsmykker, hvis man tidligere har haft alvorlige reaktioner på metaller.

Hvad kaldes lange halskæder til mænd?

En lang halskæde kaldes en lang halskæde. Nogle rosenkranse og mala-kranse (en type perlehalskæde, der bliver brugt til yoga og meditation) er ret lange. Fordelen ved mange lange halskæder er, at de kan vikles flere gange rundt om dit håndled og bruges som armbånd for et anderledes look.

Kan jeg svømme med en rustfri stålhalskæde?

Det er ikke en god ide at bære din halskæde eller smykker af rustfrit stål, mens du svømmer i havet. Ikke nok med, at du kan ske at miste din yndlingshalskæde ved at den bliver spist af en tunfisk og ender på din tallerken som sashimi en dag, men saltvand kan også gøre, at dine smykker falmer. Når det skyldes saltvand, er det godt nok nemt at gøre halskæden pæn igen i de fleste tilfælde, men problemet ligger i leddene, låsen og andre små dele af halskæden.

Det samme gør sig gældende i en swimmingpool – vi anbefaler at tage halskæden af, før du hopper i. Et hurtigt dyp er én ting… at svømme frem og tilbage mens du træner til OL er noget ganske andet. Klor kan være skadeligt for rustfrit stål over tid.

Et brusebad med din rustfri stålhalskæde er generelt OK. Men undgå at have dine smykker på i karbadet.