Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 34 kr - Gratis over 449 kr-
Kontakt os

52 måder du kan folde dit lommetørklæde på

Trin for trin guide til hvordan du kan folde lommetørklæder på 52 forskellige måder. Prikkerne angiver sværhedsgraden.

1 52 måder du kan folde dit lommetørklæde på1.1 Hvordan folder jeg et lommetørklæde?1.2 Regler for, hvordan du folder et lommetørklæde1.3 Da vi startede med at folde lommetørklæder

Hvordan folder jeg et lommetørklæde?

Vil du gerne vide, hvordan man folder et lommetørklæde?

Her er 5 hurtige og simple trin, du kan følge, når du folder lommetørklæder.

  1. Start med lommetørklædets forside nedad
  2. Fold det på midten fra højre til venstre
  3. Fold det på midten fra venstre til højre, men efterlad en kant på højre side
  4. Fold det på midten fra top til bund
  5. Fold bunden op og under forsiden. Juster indtil det passer til størrelsen af din jakkelomme.

Regler for, hvordan du folder et lommetørklæde

Der findes ikke mange regler for, hvordan man skal bære et lommetørklæde, hvilket også betyder, at foldemåderne ovenfor skal ses som valgfri, kreative muligheder. Opfind endelig din egen foldemåde, hvis du har lyst. Vi anbefaler dog, at du undlader at bruge same type stof for både dit slips/ butterfly og dit lommetørklæde. Det ser for velordnet ud. Eksperimenter gerne med farver, som arbejder godt sammen. Læs vores artikel om lommetørklæder, hvis du gerne vil have en god forståelse for farveteori.

Hvis du er på udkig efter nogle gode foldemåder for begyndere, så anbefaler vi The Presidential eller The Classic One Point. Hvis du gerne vil være mere casual, men også kunne folde lommetørklædet hurtigt, er der The Puff. Vil du gerne udfordres lidt? Prøv at folde The Rose eller The 4 Angled Peaks.

Da vi startede med at folde lommetørklæder

Før der var noget, der hed papirlommetørklæder, gjorde mænd brug af små stykker stof, når de skulle tørre sved af panden, pudse næse og fjerne madrester fra hagen. Diskret gemt af vejen i jakkens inderlomme var et lommertørklæde i lang tid et foretrukket hygiejneredskab for mænd over hele verden.

Lommetørklædet er til gengæld noget, som udelukkende bruges med et dekorativt mål for øje. Stoffet er typisk tyndere, ofte i farver og med dekorative mønstre. Trenden med at folde og putte et smukt stykke stof (aka lommetørklædet) ned i ens jakkelomme tog sit afsæt i 1920’erne og gik af mode igen i 1960’erne. Lommetørklædets popularitet begyndte gradvist at stige i 1990’erne, da skuespillere i populære Tv-shows begyndte at gå med dem igen.