Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 09.00-16.00)

Sådan klæder du dig på til musikfestival – Stilguide til sommerens festivaler

Fra solbriller og armbånd til bøllehatte og bæltetasker: Vi har samlet vores vigtigste tips til at opgradere dit festival-look.

At vælge hvilken festival, du vil til, er den lette del. At vælge hvad, du vil have på, er til gengæld knap så nemt.

Det virker vanvittigt at bekymre sig om sit look eller stil til festivallen, når man render rundt i mudder og står i kø til lunken øl hele ugen. Men med folkemængder fra 500.000 til 3,1 million, er det slet ikke så tosset at tænke over, hvad man vil have på.

Med det rette look tager du ikke bare bedre selfies (#Trendhim), men bliver måske ligefrem forvekslet med hovedattraktionen til Coachella. Eller i det mindste dem, der åbner for musikken.

Sådan klæder du dig på til musikfestival

Uanset om du sover i et telt til Glastonbury eller noget mere fancy til Tomorrowland, så er det vigtigt at huske på, at festivaler er sjove.

Den sjove holdning med høj energi afspejles i det tøj, du har på.

Grundlæggende tips til at klæde sig på til musikfestival

 • Let tøj til varmt vejr, der ikke kræver spor opmærksomhed for at se godt ud
 • Komfortabelt og nemt at bevæge sig rundt (eller danse hele natten!) i
 • Hurtigtørrende i tilfælde af regn og sved
 • Mørkere farver der ikke viser, hvor beskidt du er
 • Når du er i tvivl, så hold dig til klassikerne: sort, mørkegrå og -blå på hvid eller vilde mønstre.

Hvis festivalen du skal til, på nogen måde minder om dem, vi kender til, så snakker vi flere dage uden tøjvask.

Lad dit pæneste tøj blive derhjemme og pak løstsiddende T-shirts med rund hals.

Selvom festivaler er en fremragende mulighed for at komme ud af sin komfortzone og klæde sig anderledes på, så handler festival-stil for fyre om komfortabelt, let tøj, der kan overleve enhver fest… selv i regnvejr.

Overlevelsestips til når festivalen bliver våd

Vi har alle set utætte telte, gennemblødte festivaldeltagere og mudrede marker. I Danmark er du praktisk talt garanteret at få en dag (eller flere!) med regn.

Men festen stopper ikke.

1. Tag en vandtæt bøllehat på

En ting, der bestemt er god at have med til årets sommerfestival, er den 90'er-inspirerede bøllehat.

Dens cirkulære skygge holder dit ansigt og din hals beskyttet mod solen. Og når man tænker på, at længerevarende udsættelse for UV-stråler kan forårsage hårtab… så er det en meget god idé at passe på sin hovedbund.

Vælg en vandtæt bøllehat til dagene med regnvejr. Fawlers bøllehatte kan desuden krølles sammen og proppes i din lomme, når du ikke har dem på.

Sådan bærer man en bøllehat Det er en god idé at vælge en vandtæt bøllehat med bomuldsforing og -svedbånd. Det holder fugt (sved) fra at ophobe sig som en bølle.

2. Tag en vandafvisende bæltetaske med

Den her super funktionelle accessory kan mere end bare at tilføje et strejf af 90'er-stil til dit festivaltøj.

Bæltetasken er designet til at blive båret på tværs af kroppen eller rundt om taljen og er lille nok til den hellige treenighed af ting, mennesker ikke kan undvære – mobilen, pungen og nøglerne.

Og med hænderne fri, kan du holde to øl på én gang. Det må siges at være win-win.

Og hvis du skal til en festival, hvor regn er uundgåelig, så vælg en bæltetaske lavet af vandafvisende stof.

3. Pak en vandafvisende rygsæk

Når det gælder rejsetasker til mænd, er intet mere festival-klar end en rygsæk.

Vælg en rygsæk, der er stor nok til din toilettaske (du bliver glad for, at du ikke glemte deodoranten) og andre nødvendigheder, men samtidig er let nok til at gå rundt med på vej til festivalen.

Hvis turen er lang, så tag et kig på Lazy Bears sammenfoldelige rygsække.

De her lette rygsække kan foldes sammen og pakkes ned i din kuffert. Og så er de vandafvisende til den uundgåelige eftermiddagsregn… eller når du bliver vasket med øl.

Pakkeliste til en festival – Det vigtigste

 • Vandflaske – Når du ikke bæller øl og sveder i solen, så får du brug for at holde dig hydreret, hvis du gerne vil nå igennem hele festivalen.
 • Komfortable sko – Du kommer til at stå, gå og måske endda danse (eller i hvert fald hoppe op og ned) rigtig meget, så lad sandalerne blive derhjemme.
 • En taske til når du render rundt – Du får brug for at sted at opbevare din
  pung, mobil og en flaske vand. Vi foreslår en bæltetaske.
 • Toilettaske – Udover de sædvanlige ting til hygiejne, så glem ikke solcreme! Din mor bliver så stolt.
 • Tøj du kan have på flere gange – Hvem har lyst til at gå glip af noget, fordi de havde travlt med at vaske tøj?

Tell Your Story med accessories

Sommerens festival-stil er den perfekte chance for at eksperimentere med accessories. Og eftersom du pakker let, er det de her små detaljer, der gør forskellen.

Øreringe til mænd

Fra sorte stud øreringe til hoop øreringe: Glem ikke øreflipperne, når du planlægger dit festival-outfit.

Og hvis et hul i øret ikke passer godt til dit hverdags-look, så vælg i stedet en magnetisk ørering. De her øreringe sidder fast med - ja, du gættede rigtigt - en magnet og glider ikke af, når du sveder.

Hvis du har planer om at få lavet dit første hul i øret, så sørg for, at det er en professionel, der gør det og ikke ham fyren i naboteltet.

Klik her for at læse alt om huller i ørerne og hvordan du sikrer, at dit ikke bliver inficeret.

Halskæder & Armbånd til mænd

Medmindre du skal til Burning Man, behøver du ikke at gå fuldt ud Johnny Depp for at få armbånd og halskæder til at se godt ud.

Vælg armbånd til mænd, der kan klare, at du stikker hænderne op i luften. En festival er din chance for at vise armbånd frem, du normalt ikke ville have på i hverdagen og sætte flere sammen som en pro.

Og eftersom du får et festivalarmbånd, behøver du ikke være bange for at tage farverige armbånd på.

Uanset om det er dogtag halskæder eller korshalskæder til mænd, så er spørgsmålet, vi oftest hører: Hvordan skal jeg have dem på?

Sådan bærer du halskæder i lag

 1. Beslut dig for, hvor mange halskæder du vil have på.
 2. Vælg forskellige længder.
 3. Match altid dine halskæder.
 4. Gå efter tekstur.
 5. Match med andre accessories.

Det første trin er at beslutte, hvor mange halskæder du vil have på og vælge nogle i forskellige længder. Hvis du har mere end fire på, så bliver det svært at skabe et sammenhængende look.

Gå efter 2-3 til at starte med. Og hvis din korshalskæde i rustfrit stål hænger nede ved din navle, så vælg en kortere halskæde med vedhæng.

Match altid farven og metallet på dine halskæder, men ikke teksturen. Bær f.eks. en halskæde med sorte træperler sammen med en sort stålkæde.

Vælg halskæder, der ikke er præcis samme tykkelse og design. Tre tykke guldkæder ser ikke lige så godt ud som to kæder med forskellig tykkelse og 1 perlehalskæde med guldfarvede stålperler.

Og husk, at hvis du har armbånd, ringe eller et ur på – og hvorfor skulle du ikke det? – så sørg for, at alle metaller matcher.

Ure til mænd

Der er få ting, som er vigtigere her i livet end mobilens batteri. Hvordan kan du ellers gøre dine venner jaloux, hvis du ikke har strøm til konstant at minde dem om, hvor sjovt du har det?

Med et ur kan du spare strøm på mobilen og se hvad klokken er på den gammeldags måde.

Vælg et, der ikke er for meget værd og sørg for, at det ikke dør, første gang det regner.

Beskyt dig selv med polariserede solbriller

Hvilket festival-look er komplet uden solbriller? Ikke nok med at de ser godt ud - de beskytter også dine øjne mod skadelige UVA- og UVB-stråler og, hvis de er polariserede, reducerer genskær fra diskokugler og skinnende DJs.

Farverige, spejlede solbriller er altid populære til festivaler og de hjælper med at skjule søvnmanglen, der ellers ses alt for tydeligt i dine øjne.

Tag et kig på polariserede aviator solbriller med spejlede linser for et klassisk look eller prøv et par browline solbriller, der ser godt ud på de fleste ansigtsformer.

Er polariserede solbriller bedre end normale solbriller?

Når du kigger på solbriller, så er UV-beskyttelse det vigtigste. Hvis du har planer om at være udenfor, så vil et par polariserede solbriller hjælpe dig med at se klarere… selv på lyse, solrige dage.

Polariserede solbriller absorberer lys, der reflekteres fra horisontale overflader. Det kaldes ‘genskær’ og ud over at være virkelig irriterende, er det også farligt, når du kører og arbejder udenfor.

Polariserede solbriller er gode til at blokere lys reflekteret fra vand, den der skinnende guitar på scenen og bilen foran dig.

Inspiration til festival-stil

Opsummering af pakkeliste til festivalen – For mænd

 • Let, hurtigtørrende tøj, der ikke kræver spor opmærksomhed for at se godt ud
 • Vandtæt bøllehat
 • Vandafvisende bæltetaske og rygsæk
 • Dine stilfulde accessories: Halskæder, øreringe, armbånd
 • Polariserede solbriller
 • Din billet til festivalen
 • Dit campingudstyr
 • Mobil + lader

I Spurgte – Vi Svarede

Bøllehatte er ikke lige mig. Hvilken festival-hat kan jeg have på her til sommer?

Det primære formål med en hat om sommeren er at holde dit ansigt og din hals fri for sol. Hvis den så også opgraderer din stil… så er det da bare super.

Tag et kig på sixpences for et elegant look. Sørg for at vælge en, der er lavet af bomuld. Det er lettere og mere åndbart.

Panama-hatte er indbegrebet af sommerhat. De her lette hatte er lavet af ægte ecuadorianske strå og har en bredere skygge, der beskytter din hals mod den barske sol.

Fedora-hatte er perfekte som prikken over i'et til et bohemisk-inspireret look. Find en med bomuldsforing for at lade sveden og heden slippe væk.

Hvordan rengør man polariserede solbriller?

 1. Skyl med varmt vand. Det er især vigtigt, hvis du har været på stranden, da sand og salt kan ridse glasset.
 2. Tør af med en mikrofiberklud. Alle Waykins solbriller kommer med en mikrofiberpose, der kan bruges til rengøring og opbevaring.

Nogle gange er livet hårdere end selv de stærkeste solbriller. Når dine polariserede solbriller har brug for en kærlig hånd, så følg trinnene ovenfor.

Hvad er ulemperne ved polariserede solbriller?

Polariserede linser gør det svært at se LCD-skærme – som den på din smartphone.

Hvis dit job kræver, at du arbejder udenfor og ser på din mobil eller andre skærme, så er polariserede solbriller måske ikke det rigtige valg. Ellers, hvis du har svært ved at se en skærm, så kan du bare tage solbrillerne af. Det er ikke så svært.

Betyder vandafvisende og vandtæt det samme?

 • Vandtæt betyder, at vand ikke slipper igennem hatten, tasken, jakken, osv.
 • Vandafvisende betyder, at produktet kan modstå vand… men at vand slipper igennem på et tidspunkt.

Kan mænd have mere end 1 halskæde på?

Hvis du har trænet nok til den ekstra vægt, så kan du bære lige så mange halskæder, du har lyst til. Men hvis du spørger hvor mange halskæder, du kan have på til en fest eller festival og stadig opnå et stilfuldt look… så er svaret 2-4.

Husk reglerne ovenfor omkring forskellige længder og matchende farver og metaller.

Hvordan passer jeg godt på mine ting til en festival?

 1. Tag kun det med, du har brug for. Har du virkelig brug for dit dyreste ur? Hvor mange kontanter ville det være sikkert at have på dig?
 2. Se om festivalen har skabe til leje. Hvis de har, så lej et! Hav kun det på dig, du har brug for i løbet af dagen og lad resten blive i skabet.
 3. Download sporingsapps til din mobil. Sørg for, at du kan finde den, hvis den bliver væk eller stjålet.
 4. Indstil låseskærmen på din mobil, så der står ‘Kontakt xxxx hvis fundet’. Så kan hvem end, der finder den, kontakte dine venner eller familie, så du kan få den tilbage.
 5. Brug inderlommerne i dine tasker til at opbevare ting og sørg for, at alle dine tasker altid er lukket, når de ikke er i brug.