Returner indenfor 365 dage - uden problemer!
Fragt 29 kr - Gratis over 449 kr-
8987 8560 - (hverdage fra 09.00-16.00)

Sådan klæder du dig på til et jobinterview: En guide til mænd

Du har skaffet et interview, men hvad nu – hvad skal du have på? Uanset hvilket job, der er tale om, så hjælper vores komplette guide dig med at skabe et gennemtænkt og poleret look.

Du har skrevet et CV, der kun kan beskrives om episk. Dit håndtryk er efter hård træning endelig nået til det punkt, hvor det virker imponerende nok til at gør andre misundelige på din maskulinitet. Og dine referencer er på standby med de bedste beskrivelser af din professionelle opførsel, personlighed og arbejdsmoral (tak, bedstemor).

Du har officielt gjort alt, du kan.

Men hvad tager du på til interviewet?

Al den forberedelse og nu skal du klæde dig på? Et interview handler bogstavelig talt om at blive bedømt. Der findes ikke noget andet tidspunkt i dit liv, hvor din fortid, nutid og fremtid bliver finkæmmet som sten i en japansk have.

Vi har sammensat en omfattende guide til at hjælpe dig med at planlægge og nå igennem dit interview med ninja-agtig præcision og give dig ro i sindet til at forberede dig på essensen af interviewet. Du ved… spørgsmålene og sådan noget.

Start fra en ende...

Find ud af, hvad dine fremtidige kollegaer har på. Tag et kig på arbejdsgiverens hjemmeside, LinkedIn profil eller sociale medier og tag et kig på, hvordan folk ser ud.

Besøg og observer dit fremtidige kontor omkring middagstid. Hvordan er mændene klædt? Jakkesæt eller smart casual? Start med noget a la det og gør det endnu bedre. Målet er at få intervieweren til at forestille sig, hvordan du ville passe ind. At passe ind er lige så vigtigt som at være en ekstraordinært god kandidat.

Vi ved godt, at hver arbejdsplads er anderledes og unik – ligesom selve jobbet. At klæde sig på til et jobinterview i et startup er noget helt andet end i en stor virksomhed.

Tag udgangspunkt i vores tips og ideer til, hvordan man klæder sig på til et interview og gør dem til helt dine egne – det er den bedste måde at gøre det på. Det er altid bedre at klæde sig for pænt på end at dukke op i shorts og sandaler.

Outfit-ideer til jobinterviews i store virksomheder eller et formelt forretningsmiljø

 • Ensfarvet jakkesæt i en trækulsfarve eller marineblå – to knapper, enradet med hakrevers
 • Skjorte med enkeltmanchet (barrel cuffs) i en hvid eller blå farve (der passer til jakkesættet) – diskrete striber kan også være passende
 • Læderbælte der matcher dine sko
 • Slips
 • Mørke strømper
 • Konservative lædersko der matcher dit bælte – Oxfordsko eller kvart-broguesko

Outfit-ideer til Smart Casual (Business Casual) jobinterviews

 • Marineblå eller trækulsgrå blazer
 • Hvid skjorte med enkeltmanchet
 • Mørke cowboy- eller kakibukser – komfortabelt fit med et skræddersyet look (ikke løst)
 • Lædersko i den pænere kategori – Oxfordsko
 • Evt: Brun, sort eller marineblå sweater med en skjorte – sweateren bør have en simpel og ren tekstur (ingen grimme julesweatere, tak)

Slipset

Traditionelle slips giver det bedste førstehåndsindtryk.

Interviewet er ikke et godt tidspunkt at eksperimentere med den skøreste farvekombination, du kan finde på. Der er masser af tid til at prøve den slags... efter du har fået jobbet.

Det er bedre at være en smule for forsigtig med et mere traditionelt slips, der matcher dit outfit. Hold dig til prikkede, stribede eller paisley-mønstrede slips med konservative farver.

For et strejf af formalitet kan du tilføje en slipsnål (det matcher dit ur). Den holder slipset pænt på plads og er prikken under udråbstegnet til dit 'hyr mig!' outfit.

Ikke sikker på hvilken knude, der er bedst? Du kan ikke gå galt i byen med en Half Windsor.

Og det skøre slips fra din tante? Gem det til julefrokosten.

Er en butterfly en god ide til et jobinterview? Fordi selv den simpleste, mest diskrete butterfly er iøjnefaldende, er det bedst at gemme din til efter, du har skrevet under på kontrakten. Det er ikke så godt, hvis dit CV og dine kvalifikationer bliver overskygget af en butterfly omkring halsen.

Uret

Et simpelt ur med rene linjer viser en detaljeorienteret mentalitet.

Hvilket ur bør man have på til et jobinterview? Det lyder måske som et fjollet spørgsmål. Hvem går op i, hvilket ur du har på, så længe du er kvalificeret til jobbet, ikke? Forkert.

Et jobinterview er et af de tidspunkter i livet, hvor selv små detaljer kan gøre forskellen. Hver linje i dit CV er blevet gransket og nu sidder du foran personen, der stod for granskningen. Hver eneste detalje om dig som person er en brik i et større puslespil – ‘passer han ind her’-puslespillet.

Hvis du har et jakkesæt på til jobinterviewet, så vælg et ur med samme grad af formalitet. Gå efter noget simpelt, stilrent og smagfuldt. Simpelt er altid et sikkert valg.

Hvis du har et business casual outfit på og du tilfældigvis elsker sportsure, så vælg det mindre højrøstede af slagsen i din samling. Når du tager højde for hver lille del af dit look – selv de helt små – så viser det en sans for detaljer.

En del af at fokusere på detaljerne er at sikre dig, at metallerne matcher. Metallet i dit ur skal matche de andre metaller, du har på. Hvis dit ur har en læderrem, så sørg for, at det matcher dit bælte.

Tasken

En slank, klassisk lædertaske får dig sikkert igennem interviewet.

Det er aldrig godt at dukke tomhændet op til et interview, men det er selvfølgelig værre, hvis du står med mobilen i hånden. Det er heller ikke godt, hvis du dukker op med din sportstaske.

Du behøver ikke at tage dit hjemmekontor med dig, men det er altid en god ide at tage en lille notesbog og kuglepen med. Selv hvis du ikke skriver en eneste note i løbet af hele interviewet, så er selve det, at notesbogen ligger på bordet foran dig, nok til at din fremtidige chef kan se, hvor opmærksom og forberedt du er.

Får du brug for at fremvise dit portefølje? Så tag bærbaren med for en sikkerheds skyld. Du bør selvfølgelig sikre dig, at alle filerne du har brug for allerede ligger på computeren og er hurtige at finde frem. Du sidder ikke på en café… så undgå at spørge om koden til deres WiFi. Og forvent ikke, at intervieweren venter tålmodigt, mens du skynder dig at finde filerne frem. Vær forberedt.

Hvad er den bedste taske at have med til et jobinterview? I de fleste tilfælde er det bedst at lade den fyldige duffeltaske blive derhjemme og i stedet vælger en strømlinet messenger- eller skuldertaske. Vælg en i højkvalitets læder med simple linjer og et klassisk design.

Andre klassiske former du bør overveje inkluderer totes, computertasker og lædermapper.

Bæltet

Sæt prikken over i'et med et simpelt læderbælte.

Bæltet bør altid matche dine sko og skoene skal matche outfittet. Det betyder, at det eneste rigtige valg er et kvalitetsbælte i læder.

Vælg et med et simpelt spænde – med mat metal, der passer godt til dit urs metal.

De mindre detaljer

Ethvert job kan få gavn af en detaljeorienteret tilgang, så vis dem, at det er noget, du kan klare.

Vi er naturligvis fans af accessories. Alle de små ting hjælper med at fortælle din historie og gør den unik. Et interview er dog ikke et godt tidspunkt at afvige for meget fra det velkendte.

Det er vigtigt at gøre dig overvejelser omkring dine manchetknapper, slipsenålen, lommekluden og reversnålen. De ting kan godt nok gøre et intetsigende jakkesæt personligt, men de kan også give det forkerte indtryk.

Husk på, at målet er et poleret og professionelt look. Hvis du får lyst til at tage i byen, når du har klædt dig på… så er du gået et skridt for lang. Undgå at dit outfit tager opmærksomheden fra dine kvalifikationer.

Kan man have armbånd på til et jobinterview? Det sikre valg er bedst, så lad armbåndet blive derhjemme.

Ligesom med dit bælte og ur er det vigtigt, at metallerne fungerer sammen og matcher.

Den vigtigste accessory – Dit ansigt

Få mest muligt ud af din mest fremstående accessory.

Du kan forbedre dine arbejdsrelaterede kompetencer og få erfaring med en masse forskellige ting for at gøre dit CV bedre… men du har kun ét ansigt. Det er dét ansigt, du tager med til jobinterviewet. Sørg for, det ser godt ud.

Hvis du ikke allerede bruger fugtighedscreme, så start nu! At få styr på skællende, tør hud er vigtigt for at se bedst muligt ud.

Du bør også sikre dig at dit skæg er vejplejet og at du tager dig godt af det med skægolie. Hvis du er glatbarberet, så giv dig selv nok tid til barberingen uden, du behøver at skynde dig til jobinterviewet med toiletpapir rundt omkring på halsen.

Vær ekstra opmærksom på dit hår, som gerne skal være nydeligt og væk fra dit ansigt. Hvis du alligevel har planer om at tage til frisøren snart, så gør det to dage før interviewet.

5 Tips til en alletiders jobansøgning

Hvis du ikke rent faktisk får et jobinterview, så er det lige meget, hvor diskret dit slips er, hvor klassisk din taske ser ud og hvor pænt dit skæg er.

Vi har spurgt Daniel Baun, Trendhims egen HR Manager, for at få tips til, hvordan man skriver en alletiders jobansøgning og får et jobinterview.

 1. Skriv med jobbet i tankerne – ikke interviewet. “Jeg skal kunne se, hvordan du kan passe i rollen – med det samme. Jeg har ikke tid til at forestille mig, hvordan du ser ud i rollen. Jeg har brug for at læse fakta, erfaringer og øjeblikkeligt vide, at jeg vil se mere.”
 2. Strukturér dit CV. “Hold godt styr på hver eneste detalje i dit CV. Et mellemrum for meget eller en tastefejl viser det modsatte af en detaljeorienteret tilgang. Hvert eneste punktum i dit CV siger noget om dig. Vær specifik og fortæl mig præcis, hvad du har lavet i dine tidligere roller. F.eks. 'Nyhedsbreve tre gange om ugen for 15.000 læsere og jeg startede med en liste på 280.' Detaljerne gør forskellen.”
 3. PDF. PDF. PDF. “Send altid dit CV og din jobansøgning som PDF. Det gør den nem at åbne og lader dig styre mellemrum, layout, osv.”
 4. Vær dig selv. “Hvordan blev jobannoncen skrevet? Med masser af humor? Det er nøglen til, hvordan du skal svare. Hvis annoncen var formel, så svar på samme måde. Hos Trendhim er vi interesseret i ægte (inspirerede) mennesker – ikke den ubøjelige fortæl-mig-hvad-jeg-skal-gøre-og-så-gør-jeg-det type.”
 5. Revidér. “Tag dig god tid, når du skriver dit CV og din jobansøgning. Hastværk er lastværk. Skriv den i dag og læs den igennem i morgen, før du sender den.”

I Spurgte – Vi Svarede

Når man klæder sig pænt på til et interview, viser det så, at man har en detaljeorienteret mentalitet?

Det kan det, ja. Men en god interviewer har forberedt spørgsmål, der virkelig viser, hvor opmærksom du er på detaljerne.

Giver man et godt førstehåndsindtryk ved at klæde sig passende på?

Medmindre du ansøger om et job hos en modevirksomhed, er personen, der udfører interviewet, formentlig ret normal. De har måske ikke nogen ide om, hvad der er moderne og hvor meget, du gjorde ud af at se så godt ud, som du gør.

De bemærker det til gengæld, hvis du ser sløset ud. Det er dér, førstehåndsindtryk gør en forskel. Hvis du er nået til interviewstadiet, så er det fordi, du er blevet udvalgt og virksomheden er interesseret i, hvad du har at sige.

Det er et møde med personen, der forhåbentlig kommer til at betale dine regninger. Så et godt førstehåndsindtryk skader selvfølgelig ikke.

Kan jeg have sort på til et jobinterview?

En del moderåd siger nej. Vi siger, at hvis dét er hvad du har og det sidder godt, så gør du bare det! Især hvis det er dit første jobinterview eller du lige er begyndt at lede.

Hvis du har et trækulsfarvet (mørkegråt) eller marineblåt jakkesæt, så er det et sikkert valg.

Hvad hvis mit jakkesæt ikke sidder godt? Bør jeg så stadig har det på til jobinterviewet?

Det vigtigste er, at du er kvalificeret til jobbet og kan præsentere dine tanker, ideer og personlighed i løbet af interviewet. Hvis jakkesættet er sindssygt stort eller alt for småt, så bliver du nødt til at finde en anden løsning. Hvis du låner din fars jakkesæt så kan intervieweren få et indtryk af, at du ikke tager det alvorligt nok. Det er aldrig godt.

Hvis det sidder nogenlunde, så sørg for, at dit skæg er velplejet, dine sko er rene og dit slips sidder lige – få styr på de ting, du kan. Og første gang lønnen går ind på kontoen… køb et nyt jakkesæt.