PxPixel
Okay
Luk
Læg i kurv
Log ind

Ups! Tjek om du har indtastet e-mail og password korrekt.

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Hovsa! Du mangler dette felt
Nulstil mit password Opret en konto
Nulstil mit password

Hurra! Vi har sendt dig en e-mail. Du vil snart være i stand til at logge ind!

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Gratis retur 365 dages fuld returret
Gratis fragt ved køb over 299 kr
i
7199 7272 - (hverdage fra 08.00-16.00)
Alle accessories
Til jakkesættet
Smykker
Tasker & punge
Søgeresultat for ""
Luk
Se alle resultater
Gratis fragt ved køb over 299 kr
i
Trendhim
×
Sprog:
Alle kategorier
Armbånd
Barbering
Butterfly
Bælter
Halskæder
Halstørklæder
Handsker
Hatte
Lommeklude
Manchetknapper
Punge
Reversnåle
Ringe
Seler
Skægpleje
Slips
Slipsenåle
Solbriller
Tasker
Ure
Øreringe
7199 7272
Hverdage fra 08.00-16.00
Søgeresultat for ""
Se alle resultater
Find en Reversnål til Jakkesæt i Enhver Farve

Tilmeld dig nu - så viser vi dig reversnåle, der passer godt til ethvert jakkesæt – fra sort til gråt til marineblåt. Det har aldrig været nemmere at klæde sig pænt på.

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Tak

Dit jakkesæt og din reversnål takker dig!

Luk
Ved du hvilken reversnål, du skal bruge til dit jakkesæt?

Reversnåle – din ultimative guide

Du kommer til at lære alt, der er at vide om reversnåle; hvor den skal sidde, farvematchning, hvilke reversnåle, der passer bedst til bestemte anledninger og alt indimellem. Det hele tager kun 15 minutter.

Reversnåle har gjort noget af et comeback i de seneste år. I årtier blev de kun båret til de mest formelle anledninger i ens liv, men de bliver nu også i stigende grad brugt af smarte gentlemen – både til hverdag og fest. Reglerne for hvordan og hvornår man bærer en reversnål er blevet mere løse, og det har gjort det sværere at mestre kunsten at bære den rette reversnål på det rette tidspunkt. Derfor er chancen for at ende med at ligne en amatør, eller en som prøver alt for hårdt at ligne noget, man ikke er, når man kaster sig ud i at gå med reversnål faktisk blevet højere. Mestrer man kunsten, så er en reversnål til gengæld et pragteksempel på en lille detalje, som kan gøre store ting for dit outfit og dit look.

Denne guide vil give dig mod på at bære en reversnål, når du har lyst, og uden at det ser fjollet ud. Lad os starte med det mest basale.

Glem alt om nålen, hvad er et revers?

Tag et kig på hvilket som helst jakkesæt eller blazer. Et revers er den foldede flig, som sidder over knapperne og under kraven på din jakke eller blazer.

Viser Kort Metallic Rød Slipsenål, Skovmands Cashmere Uld Slips & Blå Ternet Håndlavet Lommeklud i Uld

Her har vi markeret et revers, som du finder dem på alle habitjakker og blazere.

De fleste reverser har et knaphul, som enten er åbent eller syet til. Knaphullet sidder i den øverste del af reverset på venstre side. Det er her, du isætter din reversnål.

Viser Skovmands Cashmere Uld Slips

Her er der sat cirkel om det knaphul, som findes i reverset på de fleste blazere og habitjakker.

Disse knaphuller blev originalt lavet, for at du kunne knappe din jakke og være varm om bryst og hals. Med tiden ændrede knaphullets funktion sig til at være der, hvor ens reversnål sættes i jakken.

De forskellige typer reversnåle

Hvad er en reversnål? Ordet er en fællesbetegnelse for alt reverstilbehør. Der findes adskillige typer reversnåle, som differentierer sig fra hinanden i størrelse, fæstemåde og hvad de afbilder.

Vi har beskrevet nogle af de mest almindelige typer nedenfor:

Knaphulsblomster

Den originale knaphulsudsmykning, knaphulsblomsten, er en ægte blomst, som sidder i knaphullet på reverset. Knaphulsblomsten giver din jakke et flot touch, som ikke er til at overse. Knaphulsblomster bæres typisk til bryllupper.

Blomsternåle eller blomstrede reversnåle

Disse nåle ligner blomster, men er lavet af blødt materiale som; silke, hør, satin eller bomuld. De sættes i reverset ligesom knaphulsblomster, men er typisk mindre i størrelsen. Fordelen ved dem er, at de, modsat traditionelle knaphulsblomster, kan bruges igen og igen.

Reversnålen

Reversnåle, eller stick pins, som de kaldes på engelsk, laves i en lang række metaller (guld, sølv, kobber etc.). Disse nåle er formet som lange tynde nåle, der sættes fast i et metalhæfte. Afhængigt af modellen så sidder metalfæstet for enden, eller det kan glide op og ned af nålen og derved give dig præcis styring over, hvor fæstet og nålen skal sidde.

Mininåle og emblemer

Disse har ingen nålestift, men sættes fast ved hjælp af en lås (gummi-, magnetisk eller sommerfuglelås), som sidder lige under nålen eller emblemet. Mininåle og emblemer er oftest lavet i blød (rillet) eller hård (glat) emalje. Mens mininåle er med stil for øje, så er der ofte symbolsk værdi knyttet til et emblem, og du ser ofte politikere bære emblemer i deres revers.

Brocher

Brocher til jakkesæt sættes fast med en brochenål. Brocher er typisk større end reversnåle. Ædelt metal eller vintage elementer indgår ofte i designet.

Hvordan bæres reversnåle?

Der findes kun en gylden regel for reversnåle: Den skal sidde nogenlunde, hvor knaphullet i reverset er. Det vil sige i den øverste venstre side på reverset.

Nogle dobbeltradede jakkesæt har disse knaphuller på begge reverser, men reversnåle bør altid kun sidde i venstre side.

Reversnåle giver mulighed for modige og kreative udfoldelser. Men, husk kun at arbejde med selve reversnålen, og ikke placeringen af den, når du sætter de kreative hjerneceller i arbejde. Nålestiften, hvis den kan ses, skal løbe parallelt med dit revers og ikke sidde på tværs eller i en vertikal lige linje. Det er især vigtigt for længere nålestifter, hvor den forkerte vinkel især kan spolere effekten. Billedet nedenfor til venstre viser den korrekte måde.

Viser Marineblå Mælkebøtte Reversblomst, Bordeauxrød Ternet Lommeklud & Bordeauxrødt Stribet Slips

Billedet til venstre er korrekt, eftersom nålen løber parallelt med den lukkede ende af reverset. På billedet til højre ser du, hvordan du ikke skal bære din reversnål.

Nålen og fæstet kan enten stikke ud igen på forsiden af reverset, eller det kan forblive skjult under det. Hvilken løsning der er bedst, er op til dine præferencer baseret på, hvad du synes bedst matcher den jakke, du planlægger at sætte reversnålen i.

Hvad kan jeg bære en reversnål sammen med?

Du kan bære en reversnål sammen med næsten alt. Traditionelt bæres den sammen med blazere og habitjakker, men du kan også sætte den i en frakke, en smoking eller direkte på din trøje eller skjorte (f.eks. mindedagsblomster). Husk dog på, at når du stikker hul i stoffet på dit tøj, så kan du efterlade permanente mærker, eller forårsage skade på tøj af mere sarte stoftyper.

Du kan kombinere din reversmål med andre accessories, som f.eks. lommeklude eller en slipseholder tie clip. Dette føjer et ekstra lag af kompleksitet til dit outfit, når du skal koordinere delene, så de komplementerer hinanden, uden at nogle af delene virker for overvældende i forhold til de hinanden.

Den bedste måde at gøre dette på er at opnå en basisforståelse for farveteori og –matchning, hvilket vi har afdækket i vores artikel Lommekluden – din ultimative guide. I denne artikel kan du også finde et interaktivt farvehjul, som du kan lege med. Så snart det elementære er på plads, kan du begynde at lege og eksperimentere med din garderobe.

Hvilken type reversnål bør jeg vælge?

Det handler igen om personlige præferencer, men også om hvilket outfit og anledning reversnålen er tiltænkt.

Når det kommer til farve, stil og størrelse, så er reglerne ikke helt klare, men der findes dog nogle få gode tommelfingerregler, du bør huske.

Metalnåle: Prøv at matche metal brugt i dit outfit. Det gælder reversnål, manchetknapper, slipsenål, bælte, watch og enhver ring. Så hold det enten helt i sølv – eller helt i guld.

Lyse, farverige reversnåle: Disse passer som regel bedst sammen med en neutral skjorte, så deres kontrastfuldhed kan give den bedste effekt. Du bør dog sikre dig, at den ikke er i konflikt med nogle af de andre farver, du bærer i dit outfit. Du kommer langt med en basisviden omkring brug af farvehjulet og nogle standardkombinationer.

Pastel/mættede nåle eller blomsternåle: Disse er mere diskrete og går godt i spænd med andre accessories. Du kan ofte også lege mere med dem, end du kan med de mere dristige af slagsen. Du kan f.eks. matche en lysegrøn med et midnatsblåt jakkesæt, især hvis der er noget synligt metal på reversnålen. De lysere farver skal dog altid passe sammen med slips eller lommeklud.

Husk slutteligt, at formålet med at klæde sig pænt, er at fremhæve dine egne ansigtstræk og fysiske attributter. Målet er ikke, at alles øjne er rettet mod dit revers, men at din reversnål er en integreret del af dit outfit, hvis hovedformål er at skabe opmærksomhed om dit ansigt. Hvis du er i tvivl så husk, at mindre er bedre. Det er bedre at underspille en smule end at gå rundt og ligne en klovn.

Hvornår bør du bære en reversnål?

Nu om dage er dette helt op til dig selv. Til nogle begivenheder er der enten krav om – eller tradition for brug af knaphulsblomst eller reversnål, men der findes næsten ingen events, hvor en reversnål IKKE må være en del af dit outfit.

Vær dog opmærksom på, hvilken type arrangement der er tale om, inden du beslutter dig for, hvilken reversnål du vil bære.

Viser Fyldigt Mahogni Slips i Strik, Reversnål med Sølvkronhjort & Stribet Oldschool Lommeklud

En diskret reversnål forestillende en hjort er en vidunderlig tilføjelse til et ellers professionelt udseende outfit.

Knaphulsblomster og blomsternåle er som udgangspunkt mere formelle og prangende, men selv når de er diskrete i udtrykket, egner de sig bedst til sociale anledninger. Ønsker du at bære reversnål på arbejdet, så overvej i stedet en mere diskret metalnål, som er iøjnefaldende, men mindre…blomstret.

Alt du har brug for at vide om knaphulsblomsten

En knaphulsblomst er en friskplukket blomst til dit revers. Du skal derfor besøge din blomsterhandler, hvis du vil have en i reverset. Traditionelt bæres de kun til de allermest formelle begivenheder, som f.eks. bryllupper, begravelser, afdansningsballer og ja, selv hestevæddeløb. Når det gælder reversudsmykning, så er knaphulsblomster i en liga for sig selv.

Den mest almindelige type knaphulsblomst er en hvid nellike, en lilje eller en rose. Men, andre blomster, som f.eks. orkideer kan også bruges.

Sørg for, at knaphulsblomsten er frisk

Du er selvfølgelig interesseret i, at din knaphulsblomst ser så frisk og sprød ud som muligt. Det gør du bedst ved at plukke den i allersidste øjeblik. Du skal også vide, at ikke alle typer blomster holder sig friske lige længe. Nelliker holder sig f.eks. relativt længe, mens roser har en kortere levetid.

En knaphulsblomst er en friskplukket blomst til dit revers. Du skal derfor besøge din blomsterhandler, hvis du vil have en.

Uanset hvilken blomst du vælger, så kan du holde den frisk ved at følge følgende råd:

Sprøjt den med vand: Dette er en enkel måde at få din knaphulsblomst til at se frisk ud en hel dag/aften. Du må bare ikke gøre det for meget – den skal ikke se våd ud, og du ønsker heller ikke at spilde vand på din skjorte eller jakke.

Brug speciel blomsterspray : Blomsterhandlere har ofte en speciel spray på lager, som holder blomster og stængler friskere i længere tid end vand.

Brug en lille vase: Ja, du hørte rigtigt! Disse var populære i midten af 1800-tallet. De skjules bag reverset og hjælper med at hydrere blomsten. De kan få reverset til at bule en smule ud, men du scorer til gengæld point for vintage stilfuldhed. Der findes også modeller, som sidder udenpå reverset, hvilket nok skal gøre dit outfit til et samtaleemne.

Opbevar i køleskabet: Hvis du plukker knaphulsblomsten et stykke tid, inden du skal bruge den så stil den i et glas vand i køleskabet.

Frugt forbudt: Det lyder måske mærkeligt, men du bør opbevare dine blomster langt væk fra frugtskålen. Frugt, især æbler, frigiver ætylengas, som gør, at blomster hurtigere visner.

Sådan bærer du en knaphulsblomst

Det er ikke svært, men der findes alligevel bestemte principper, der bør følges, så knaphulsblomsten kan tage sig så godt ud som muligt:

  • Som med alle andre reversnåle så skal blomsten placeres så tæt på knaphullet i reverset, eller hvor knaphullet typisk ville sidde.
  • På mange formelle jakker sidder der en tråd bagpå reverset, som hjælper med at holde stilken skjult – og på plads.
  • Blomsten skal vende væk fra din brystkasse.
  • Alle grønne blade skal skubbes ind bag blomsterbladene for at mindske synligheden.

Bemærk; på nogle jakker er der ikke noget knaphul i reverset. I sådanne tilfælde har du to valgmuligheder:

  1. Tag din jakke med til skrædderen og få ham til at lave et knaphul i dit revers.
  2. Stik din knaphulsblomst igennem reverset. Sikr dig, at du nøje følger reglerne for, hvor blomst og stilk skal sidde (parallelt med reverset). Denne løsning er dog knapt så elegant som løsning 1.

Andre jakkesætsblomster og reversnåle for mænd til brug ved særlige anledninger

Udover knaphulsblomst-værdige anledninger, så findes der enkelte lejligheder, hvor du bør bære dekorationer på dit revers.

Vi taler her om mindedagsblomster og militære ordner og medaljer.

Mindedagsblomster bæres i England, og lande der var en del af det tidligere britiske imperium (Canada, Australien og New Zealand), i de to uger op til den 11. november og den 25. april (Anzac Day – kun i Australien og New Zealand). Uanset hvornår du bærer dem, så er mindedagsblomster røde, kunstige valmuer, som sælges af velgørenhedsinstitutioner og overskuddet går til krigsveteraner. Reglerne for hvordan de skal bæres er de samme som for alle andre typer reversnåle.

Militærmedaljer følger også et strengt regelsæt, når de påsættes civilbeklædning. Og ja, du bærer dem på venstre revers. Hovedforskellen er, at de skal fastsættes horisontalt med en metalstang eller broche. Og kun på én række. De overlapper derfor nogle gange hinanden på brystet. De mest betydningsfulde påsættes til højre, og resten påsætte herefter i rækkefølge. Det ses som værende dårlig stil at bære et lommetørklæde i lommen, da det kan stjæle fokus fra dine militære udmærkelser.

Inspiration

Har du brug for en smule inspiration, så kan du se den seneste brug af reversnåle i vores ugentlige looks.

Din smalltalk version af reversnålens historie

På trods af hvad du måtte have hørt, så var det ikke Prins Albert, som opfandt knaphullet eller knaphulsblomsten. Du har måske hørt den romantiske historie om, hvordan han, som en kærlighedsgestus, satte blomsterne, han fik af Dronning Victoria, fast i sit revers. Men, det har han aldrig gjort. Hans jakker havde ikke engang revers…

Reverser har eksisteret længe og stammer oprindeligt fra uniformsfrakkerne med de høje kraver og flapper, som du f.eks. nok har set Lord Nelson afbilledet i. Disse uniformsfrakker havde mange knapper og knaphuller, og det øverste knaphul stod ofte åbent. Og, det er herfra, at ideen til reverset og det oprindelige knaphul opstod.

Knaphulsblomster blev især populære i det 19. århundrede. Blomster blev ofte forbundet med mandighed, og knaphulsblomster gik derfor hånd i hånd med herremode.

Knaphulsblomster blev ligesom reversnåle og andre udsmykninger brugt flittigt i nittenhundredetallet. Men, ligesom smokingen var knaphulsblomsten reserveret til brug ved formelle anledninger, mens reversnålen blev brugt til andre mere almindelige anledninger.

Et sidste ord omkring reversnåle

Ok! Du er nu helt med på, hvad der er op, og hvad der er ned på reversnåle og deres mere noble fætre, knaphulsblomsterne. Det virker måske lidt frygtindgydende og uoverskueligt til at begynde med, men stol på os når vi siger, at efter blot en smule øvelse så vil du spørge dig selv, hvorfor pokker, du ikke er kommet i gang med det reversnålshalløj noget før. Mængden af komplimenter og positive tilkendegivelser vil være langt større end frygten for at komme til at klæde sig alt for pænt på.

Husk, at når det gælder stil, så er selvtillid essentielt. Så start med at finde frem til, hvor din comfort zone er, når det gælder, hvor vovet du tør være med din reversornamentering og prøv så at arbejde videre derfra.

Spørgsmål og svar

Hvorfor er der et knaphul i reverset?

Oprindeligt kunne man også lukke jakken oppe ved reverset og derved holde sig varm om brystet. Ligesom knapperne længere nede blev knaphullet i reverset altså brugt til at lukke jakken til.

Med tid udviklede reversknaphullet sig til at være specifikt beregnet til knaphulsblomster og reversnåle.


Hvordan sætter jeg en reversnål fast?

Stik den igennem knaphullet på dit revers.

Du kan vælge at lade nålen stikke ud igen foran på reverset, eller du kan skjule den under reverset.

Fæstet i enden holder nålen på plads.


Hvorfor bærer folk reversnåle?

Det skyldes anledningen eller personlige præferencer.

Nogle bærer dem for symbolikkens skyld. Som f.eks. når folk bærer flag eller valmuer i reverset. Andre gange skyldes det tradition, eller fordi det er del af en uniform. Det gælder for eksempel til bryllupper. Andre gange bæres en reversnål, fordi det ser knaldhamrende godt ud sammen med ens outfit.


På hvilken side af jakken bærer man reversnålen?

Alt reversudsmykning bør sidde i venstre side.


Hvorfor bæres reversnåle i venstre side?

Nogle siger, det er fordi, at så sidder nålen tættest ved hjertet. Men, den egentlige grund er knapt så romantisk.

Oprindeligt kunne du, ligesom længere nede på jakken, knappe reverset. Det gjorde man for at holde sig varm om brystet. Så der var altså en praktisk mening med et knaphul i reverset. På herretøj sidder knaphullerne altid i venstre side, da det gør det lettere at knappe tøjet (hvis man altså er højrehåndet).

Det er også derfor, at knaphuller på kvindetøj sidder i højre side. Her forventer man nemlig, at der er en anden til at hjælpe med at knappe til.


Kan jeg bære en reversnål sammen med en smoking, frakke eller sweater?

Selvfølgelig kan du det. De samme regler gælder som ved habitjakker og blazere.

Bemærk, at når det gælder smoking, så bør du nok foretrække at sætte en hvid blomst i reverset, da det giver det mest elegante look.

På en sweater er du nødt til at stikke igennem stoffet, så pas på du ikke prikker for mange huller.


Viser jeg nålen eller fæstet, eller skjuler jeg det?

Det finders der ingen endegyldige regler for. Du kan både lade nålen stikke ud igen fortil, eller du kan lade være – det er op til dig, afhængigt af hvad du synes ser bedst ud.


Hvad er en knaphulsblomst?

En blomst eller blomster, som er lavet, så de kan sidde på dit revers. De hyppigst brugte blomster er nelliker, roser og liljer.


Hvornår skal man bære knaphulsblomst?

Nu om dage er brug af knaphulsblomst forbeholdt formelle anledninger som bryllup, bal og hestevæddeløb.

Men, for moderne, smarte fyre ser vi ingen grund til, at de ikke også kan indgå i dit look oftere end det.


I hvilken side skal knaphulsblomsten sidde?

Som med alt andet reversudsmykning så må knaphulsblomster kun sidde i venstre side.


Hvad er en blomsternål?

Det er et moderne tilbehør, som er designet til at kunne erstatte en knaphulsblomst.

Den repræsenterer en blomst, men kan også bæres under mere normale lejligheder.


Hvem køber knaphulsblomsten?

Det afhænger af anledningen.

Til baller eller andre sociale begivenheder er det din partner eller date, som køber knaphulsblomsten.

Til bryllupper har bryllupsplanlæggeren ofte specielle krav til, hvilken blomst der skal/må bæres.


Hvordan sørger du for, at knaphulsblomsten holder sig frisk?

Sprøjt den med vand cirka hvert 30. minut. Vi skrev sprøjt, ikke oversprøjt.

Du kan også købe en speciel spray hos blomsterhandleren, som forlænger blomstens levetid.

Det er vigtigt, at du ikke køber din knaphulsblomst alt for længe inden arrangementet. Hvis du ikke køber den på den samme dag, så bør du opbevare den i køleskabet, så den holder sig så frisk som muligt.


Viser jeg hele knaphulsblomsten, eller skjuler jeg stilken?

Stilken bør gå igennem knaphullet på dit revers og vil derfor være skjult.

Hvis der ikke er et knaphul, eller hvis du bærer en blomst udenpå en sweater eller en skjorte, så vil stilken være synlig, da du så holder blomsten på plads med en nål tværs henover stilken.


Kan jeg bære en reversnål eller knaphulsblomst og en slipsenål på samme tid?

Det kan du, men vær forsigtig. For mange metalelementer i et outfit kan være for meget, og du kan gå fra at se raffineret ud til at ligne en, som forsøger alt for hårdt.


Kan jeg bære en reversnål til et bryllup?

Det kommer an på, hvilken type bryllup du skal deltage i. Men, hvis det ikke er et super fancy bryllup, så ja.


Betalingsmuligheder

Vi tager imod stort set alle kort. Har du spørgsmål angående betaling, så tag fat i os.

Kontakt os

7199 7272
Vi er til rådighed alle hverdage fra kl. 08 - 16

Inspiration og fordele

Du skal indtaste en e-mail adresse.E-mailen er ikke gyldig.
Kan til enhver tid afmeldes

Aww yeah!

Velkommen indenfor i varmen!

Forvent den første mail fra os indenfor et par dage.

© 2009-2019 | Trendhim.dk | Tlf.: 7199 7272 - info@trendhim.dk | Vilkår og betingelser | CSR | Presse